Berdua lebih baik...=D

Ye...jalan2 di Giant berdua dgn Zara adelah lebih baik dr mama berjalan sorang2..hehehehe..terbalik plak ek. slalu org suka shopping sorang2 dr bwk budak..nway, sesekali kuar ngan anak dara ni mmg besttt sesangat rase. yekla, mase2 mcm nila mama nak spent time ngan die. lagipon mama bukan nk shopping byk pon. just nk kuar makan n beli few barang yg sgt2 diperlukan..=p. klu nk shopping brg2 keperluan umah yg sebeban tu mama admit la sgt susah kalau kuar berdua jerk..

So smalam kami keluar ke Giant sek 13 shah alam. pas maghrib baru kitorng kuar rumah. sblum tu Zara alas perut makan calciyum jerk dulu..hehe. so smpai2 tros tuju tpt makan. mane lagi klau bukan Chicken Rice Shop. bagi Zara kenyang sket. die mmg suka makan nasi ayam ni. slalu klu share 1 personal set tu, mama makan pai tee 2 pcs, ratah ayam n sayur, plus nasi suku pinggan jerk. baki 3/4 pinggan nasi n sup mmg Zara yg tolong habiskan. banyak kan die makan. ape taknye, cmpur yg sepah2 kat meja, sepah kat lantai n masuk dlm perut..tu yg kena bagi 3/4 pinggan kat die..=p
.
Jom layan pics Zara tgh makan..
.
.
Nyum2...jom makan!! Zara suka makan nasi ngan kuah jerk. ayamnye die tak mau plak..huhu

Soya bean w/o ice specially ordered for her. abehla dkt separuh gelas..=p

Time ni dh tkleh duduk diam sbb dh nmpak playground dkt2 chicken rice shop tu. jenuh nak pujuk die suruh sabar dulu..kasut sume slamat tercabut dh..haha

Pujukan berjaya..tp tukar tpt duduk kat riba mama plak. smpat lagi hirup sup smpai abeh..

Lepas makan bwk anak dara ni main slide kat playground dulu. sian plak sbb dr awal2 smpai tadi die dh dok tunjuk2 kat slide nih. nasib baik wktu mama ajak beredar tu die ikut cakap. mungkin tak larat nk main lama2 coz perut dh berat kekenyangan kan..hee..

Spt biase..pntang nmpak slide..=p

Sibuk nk main kat slide besar ni. mama lom berani bg die naik slide yg ade 'terowong' ni sbb tak nmpak ape yg jadik kat dlm tu kan..risaula..

Tak dpt main, posing kat slide besar tu pon jadilaaa..

Sebenarnya, tujuan nk ke Giant sbb nak carik baju harian utk Zara. utk tukar2 kat nurseri kan. baju yg ade tu dh lame2 sgt dah. ingat nak masuk giant borong baju murah2 jek. tp nmpak mcm Zara dh penat + ngantuk. siap tkmau jalan, nak mama dukung jerk. klu msk giant konpem tk larat nk dukung dia, plus round tpt besar lg. so akhirnya pergi beli baju kat butik Anakku . smbar 3 pasang jek sbb takde sale..hahaha..Selain tu, bwk zara kuar smalam sbb mama pon nak cari tudung baru utk annual dinner comp mama hari sabtu ni. dapatla beli tp bile balik mcm menyesal plak rase beli tudung tu. sbb..mcm tk sesuai ngan mama. muka jadi cam INDON!!huhu..

Gaya bosan tgu mama beli baju..

3 pasang bj basahan baru utk anak kesayangan mama..=D

Ok puan2..sila komen gmbar ni yerk. betul kan muka mama mcm indon. dhla nmpam tembam semacam jerk..tkpe, ckp jujur jerk. mama tk kisah. still kena pakai sbb dh beli mahal..=p (owh..abaikan baju tidur mama tu ok..hehe)

p/s: Jalan2 berdua ngan Zara mmg lebih baik.. tp sesekali di ujung mgu dapat keluar bertiga dgn papa adalah yang terrrrrrbaik...hehehehe..

20 comments:

wawa n nasz said...

lily,xdela,mane de cm indon..comeyl je aku tgk.sure mhl kn..bp rm?

Mrs. Adz said...

amboi berdua lebih baik ye..bestnye zara dapat baju baru..ehh tak macam indon la..cantik pe..serius ni tau..

lily azliyana @ mama zara said...

wawa- huu..'comeyl' sbb aku nmpak begitu bulat menembam kan..=p. klu shahril tgk konpem die kate indon sesat nih..hehehe

mrsAdz- ok ker..rase cm tak sesuai jerk. jarang beli tudung cenggini sbnrnye..huhu

Qistina's Mama n Abah said...

Tak macam indon la Lily..pandai je. Rasa mcm tu sebab tak biasa pakai..wakakaka...sha pun pernah try tudung mcm tu sebab belikan kat MIL ku..balik try..memang rasa cam indon. tapi org2 yg tgk..kata tak la..mcm ekin..kahkahkah...

serius..memang nampak tembam tapi ok..cantik

mizzyN said...

kena cari yang x keras sangat2 kot awning die?

ibu emy efy eqy said...

cantiknya baju zara... ni yang teringin nak anak perempuan ni. baju anak perempuan macam2 fesyen ada...

memang pun. kadang-kadang kak wa rasa tak sedap hati bila pi shopping tak bawak anak2. merekalah penghibur akak.

mummyseri said...

lily samala mmg kena kasi nasik tu lebih sbb msti sepah2 nyer :)
ermmm lama x dgr org sebut baju basahan..

~mamazahra~ said...

lily: ok la tudung tuh.siyes.tp, kena ngn baju yg sesuai...

noly mmg xpandai pakai tudung camtuh,walopon hati teringin nak pakai.bile memikirkan pipi yg sgt tembam neh,lupakan jek la.hehe

lily azliyana @ mama zara said...

mamaTina- haha..tembam kan..ni husbnd tk smpat tgk lagi ni. mesti die pon nak kutuk habis2an..=p

MizzyN- yerp..aku rase sbb awning die keras sgt. tersalah pilihla kali neh..huu

ibu emy,efy,eqy- insyaAllah, mungkin nxt time ade rezki dpt bby girl plak kan. mmg besh shoping baji diorng ni. byk sgt choice..hehe

mummySeri..hee..org johor jerk kot sebut baju basahan tu..=p

mamaZahra-baju yg sesuai? adeh..dh tk smpat nk pk. pakai bj lame jerk ni. hope okla combinationnye nnti..

Riena @ MamaAneesa said...

hai lily....riena tgk ok jer...lily nampak comel pakai tudung tu.....tak ada la rupa indon pun....perasaan jer tu.... huhu baju zara pun cantik sangat tau.....

fauzi-maya said...

nak panggil lily ke? hehe.. bestnye ade anak pompuan sbb baju derang sgt cantik..;D

~Zetty84~ said...

akak...comel laa akak pakai tudung tuh..
mana ada nmpk cam indon..!!!

amboi...beshnyer tgk zara men slide n mamam chicken rice...
cantik la legging zara... ;p

lily azliyana @ mama zara said...

riena-huhu..mmg ok erk. hopefully org lain yg tgk depan2 nnti pon akan kate ok..=p

fauzi-maya- hee..ye..panggil lily jerk. nway, bile ade anak ppuan mmgla besh wktu2 nk membeli baju ni. byk sgt bj gegirl yg cumei2 kan..=D

Zati- haha..comella sgt. Zara dpt makan n main benda2 fevret die. mestila die enjoy..=p

nza said...

suke tgk zara mkn...selera sgt nmpknya..

Komen ikhlas: mmg cute n comel la lily pakai tudung tu...ni kisah benar tau.
kak nza ada gak 2-3 helai ttp pakai time g jemput ank2 je...tringin nk pakai n suke tgk org pakai ttp rasa cam xsesuai. Agaknya prasaan kita sama kot bila pakai bnde xbiasa....

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Nza- hehe..yela kot agaknye. sbb kite tk biasa pakai so tgk muka sndiri mcm pelik plak..=p

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

ct rs ok jer..xdela nmpk cam indon. ct nmpk cantik jer..nmpk ayu sgt2. ni sure beli mhl ni..tu psl kena pakai gak kan tp cantik lah, jjr & ikhlas ni...

Dilla Ady said...

sori lily lama tak jenguk sini..busy la naik keje nih..

emm..dilla rasa okeh jek muka lily takde lak nampak cam minah indon..

tp siyes, dilla pun mmg rase cam lily rase bile pakai tudung ni...tak tau nape..

sonotnya berdating-datingan ngan zara..bagus zara..sooo behave kan lily?

Linda Latip said...

mama zara..ade plak rope indon..nmpk makin kurus k pki tudung tu, pape pun sya sokong..berjalan berdua dgn anak mmg lbih baik..ehehe dn kalau dgn abah die skali lg la terbaek kan ngahahaha.. smntara tgh sorg ni baik kite berjalan pueh² naty dh berdua..tatau lepas keidak nk berjalan berduanye

zety said...

lawo tudungmu itu lily ;)..zt penah jugak SEKALI kuar ber2 dgn umar g giant nilai,heheheeh,rasenye itule yg LAST ;p

Fara_Adura said...

Kekeke..lily..comei je fara tengok.. adehh..ko je rasa camtu. Tapi kan.. kalo hubby fara sure tak bagi pakai.. kiki.. so, secara otomatik semangat nak pakai tudung gtu..luntur.. ekeke..:)

Waa.. baju zara.. comei2 ye..tak sabo nak beli kat sofea lak neh.. gaji.. cepat le masyukkk.. ekeke..:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016