Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Our 3rd Baby, insyaAllah..

baby development

KEMBAR

Suka tengok orang ada anak kembar..mcm comel jek sepasang diorang dari kecik smpai besar kan..=p..baru2 ni, bff mama time sekolah menengah pon baru jek selamat melahirkan sepasang kembar lelaki, baby Farish n Fatih..ohhhh..dpt tgk gmbar jek sbb skang dah dok Kuantan..agak jauh nk melawat baby kembar tu kat Melaka..lain kali insyaAllah..huhuhu

Nway, utk mama..rasa mmg takde harapan kot nk menimang baby kembar..takde keturunan terdekat yg ada sejarah kembar2 ni..lagipon, mampu ker mama nk jadi parents utk 2 org baby kecik sekaligus..besar cabaran tu kan..hihihi..tp takpelah..walau mama takde baby kembar..'kembar' yang ni pon jaaadiiiiiilahhhhh...


Stroller berkembar!! hehehehe...sewa stroller ni kat Legoland arituh...comei plak ada yg double mcm nih..so dptlah berangan2 menolak baby kembar kan..tp kembar lain tahun n lain saiz..=p

Wlupon mahal sewa stroller ni rm45 seharian, tp agak berbaloi sbb digunakan sepenuhnya..Zareef mood sgt ok nak dok stroller..takdelah penat papa nk mengejar sana sini..mood nk bergbar jek tak berapa ada time baru2 smpai nih..hehehehe

Our little family..mcm best plak sorong stroller double trouble nih..=)

Bucuk mucuk mama..konon mama nk berangan ada kembar..tp klu kembar mesti baju sedondon kan..kakak n adik dah lama tkde baju sedondon..ni yg rasa nk shopping baru ni..kekekeke..(ohhh..abaikan vontot org baju pepel kat blakang tu k..=p)




 



1 tahun 11 bulan | ohhh..mama rindu!!

Semalam 28.01.13- genaplah baby boy mama setahun 11 bulan..bulan depan dah nak sambut birthday yang ke-2..wuwuwuwu..cptnya mama rasa Zareef dah besar..seriusly, mama rinduuuuuuuu sangat2 wajah Zareef time baby2 dulu..bukan rindu nak baby baru yek..tu insyaAllah setahun dua lagi..hehehe..

Aritu belek2 entry lama ttg kelahiran Zareef, save balik sume gmbar2 yg mama tepek time tuh..alalalala..comel kecik molek jek budak ni kan..skang pon wlupon dah nak masuk 2 tahun, Zareef masih manja sangat2..dahlah lom berapa pndai cakap kan..so mama pon anggap die mcm baby2 lagi..tu yg rasa tk ready nk bagi adik tu..kekekeke...paling suka kalau dia panggil "mama", "papa", "kaka"..adehhhh..cair woooo..suara die jenis halus n manja..=p..n bessar cam ni die mmg nak lagi digomol dicium bagai..so kalau dh kena peluk, mmg mama cium puas2lah..hihihi


 Hampir 2 tahun selepas kelahiran baby boy ni kat Shah Alam..setiap saat n detik kelahiran die mama masih ingat dan kenang..=)

Halus mulus..aaaaa..rindu!!!



ANtara fav pic mama..lain sgt muka Zareef time ni rasanye..hihi





Kenangan adik n mama sebelum kuar hospital

Dan ini..gmbar terbaru baby boy yg dah masuk umur 2 tahun..mcm tak percaya je..hahahaha..skang dh macam2 ragam die..ada ragam baik, ada ragam yg menguji kesabaran jugak..apapon, tetap sayang adik sangat2..^_^

 
 
 
 
p/s: Update kisah jenjalan kat LEGOLAND mama smbung next week kot..minggu ni nk abehkan entry2 lain dulu..hihihihi

LEGOLAND- preview

Salam Isnin semua..hari ini dgn gigihnya mama bekerja..Kuantan x amik cuti Thaipusam..wuwu..btw, malam td br smpai dari kampung..alhamdulillah, selain sempat blk ke dua2 umah mak n mertua, smpat jugak bercuti2 singkat di LEGOLAND..best!!! ^_^

Nway, entry ttg Legoland lmbt sket kot kuar..gmbr sume dlm kamera, lom sempat transfr lg. Layan jela gmbr preview ni ya..ada few pics tersesat dlm hp..hehe..








p/s: Anak beranak enjoy di Legoland..suka3x..:-P

Salam Maulidurrasul | Plan minggu ini

Salam Maulidurrasul..hari ini 12 Rabiulawal 1434H..mari kita perbanyakkan selawat ke atas Rasul junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w..

Apepon, hari ni both mama n papa cuti..menikmati mgu2 terakhir bekerja normal hr..bln Feb dah start kena msk shift..huhu..kalau keja shift ni, time public holiday kebarangkalian kena keja tu tinggi..tp then akan dpt ganti dgn sehari annual leavelah..entah, berdebar2 gak nak keja shift ni..harap Allah permudahkn segalanya nanti..:-)

So ape plan kwn2 mgu ni..mesti ramai amik cuti pjg smbung terus ngan Thaipusam ari isnin nanti kan..mama ikutkn esok keja..then isnin pon keja sbb kuantan x amik cuti thaipusam..nway, kitorng still plan nak balik Batu Pahat minggu ni..rasa cm dah lame sgt x blk kampung..masing2 mama papa dah HOMESICK..:-P

Klaa,apa jua perancangan kawan2, semoga semua berjalan lancar ya..

Gambr kat bwh sekadar gmbar hiasan..my lovey dovey Zara n Zareef..time mood baik mcm nilah..mesra dua beradik..^_^




Jom jalan-jalan!!

Lagi entry backdated..lame sgt dh gmbar2 ni terperam..hehehehe..ni aktiviti ujung tahun 2012 lagi..mcm biasa, weken adalah hari utk bwk anak2 berjalan..kali ni, kitorng pi East Coast Mall plak..parking tepi jalan depan kedai makan..nasib baikkkkk kitorng kuar on time sbb hampir2 keta nk kena saman ngan Majlis Perbandaran Kuantan sbb parking tpt tak sepatutnya..=p


Budak kecik yg tk sabar2 nk pi jenjalan..happy jek muka tu kan..hehe

Time ni baru sehari lepas daftarkan kakak kat sekolah tadika die..tu yg semangat die nk kuar pakai tudung tuh..^_^

Sebelum ke East Coast Mall, singgah makan dulu..adik over kat kedai makan pon nk pakai spek itam yek..hihi

Princess mama

Mama..time ni lom start keja lagi

Gbar ni nk tunjuk papantanda kat belakang papa tu sbnrnya..hehe..tk ingat nama kedai ni tp mmg dekat sgt ngan EC Mall tuh..menu utama nasi ayam..tp nasi ayamnye tk sama mcm yg kat shah alam tuh..kureng best sket..wuwu

Air2 yg sedap!! sirap bandung tp die wat ice blended..ngan ice jagung..pon ice blended pastu tabur sweet corn..

Our lunch..order  3 set nasi ayam sumenya..

Kat East Coast Mall..mama ngan si buah hati kesayangan..=)

Time ni bertahan lagi tudung dia..hehe

Toys area..ada budak tu teruja tgk soft toys banyak sangat..kekeke..tp sorilah yek, mama takkan belikan sbb kat umah selonggok dah anak patung mcm ni.wuwu



Time ni sekolah belum bukak..mana2 pon tgh melambak jual2 barang kelengkapan sekolah..bukan stakat kakak, mama pon eksited sama tgk beg2 ni sume..hehe

Sweet jek barang2 pinkish2 ni kan..^_^

Kakak n adik..akhirnye tudung melayang jugak..bertahan dlm 2 jam lebih jek..haha

Anak dara dh makin besar..=)

Last but not least..tpt wajib pergi dh tentu playland ni..smpatlah layan budak2 main dlm 20minit..













Bercanda di tepian pantai

Hehe..sejak dok Kuantan ni kerap jugak rasanye kuar entry main tepi pantai kan..nk wat camane..anak2 mama dua2 pon sukakan pantai..contoh mcm last week..Zara sendiri yg request nak mandi laut..so mama n papa pon layankan jekla..tp papa lah yg jadi 'pelayan' utama..mama skang dah malas dah nk join2 mandi ni..setakat jadi penunggu tepi pantai smbil rakam gmbar anak2 jela..=p

Nway, yg terbaru ni kami pergi ke Pantai Batu Hitam plak..sayang sket time pergi tu pntai tak berapa canteklah..byk smpah n cengkerang2 siput..seram gak nk bagi Zareef bebas tk pakai kasut..tkt terpijak...huhuhu..

Zareef yg over eksited berlarian di tepi pntai..

Angin sgt kuat time ni..tgk rmbut Zareef berterbang2an..hehehe

Korek pasir..wuwuwu


Pastu dia jilat!!! adoiii..1st time wat perangai gini..nsb baik mama nmpak..terus kesat2 ngan baju..=p

Dah terjun laut..die smbung berlari2 lagi..hehehe..baju dah basah kuyup pon time ni

Heee..gmbar jauhhhh sgt sbb mama malas nk dtg dekat diorang n membasahkan kaki..pastu kamera sepi-pro tk bwk plak..so tak dptlah nk zoom time amik gmbar..=p

Syok main air laut..kejar2 ombak lagi..hehe

Princess n hero saya..seronok bila sesekali dpt beroutdoor..^_^

Lari, lari dan terus berlari..

Haaaa..nmpak tak dua org yang nun jauhhhhhh kat sana..si papa tgh ralit melayan anak dara mandi laut..time ni mama dh nk bwk si Zareef tukar baju dah..diorang naik lmbat sket..=p


Hmmm..family time mmg sangat2 berharga kan..lagi2 klu leh buat anak2 happy.. =D