Percubaan pertama....

Percubaan pertama ape yek..jeng3..percubaan pertama bawak Zara n Zareef kuar shopping sebenarnya..hahahahahaha...HARUUUUUUUUU...=p

Klaa..mcm yg dah diwar2kan sebelum ni..mama mmg teringin sgt nk try outing bertiga ngan anak2 mama..mmg dah tau kompem akan mencabar, tp sbb mmg kami dah dok bertiga jek kan, so nak tak nak kenalah try..takkan setiap kali nk kuar kena harapkan time papa balik je ye tak..so nk tau anak2 ok ke tak, kenalah try sndiri..

Nway, silap pilih tempat outinglah rasanya..konon nk cari tpt paling dekat ngan umah, pergilah kat GM Klang tuh..ingat smbil try outing, smbil nk usha baju raya budak2..tp mmg tak sesuailah tpt tuh sebenarnya sbb tkde kemudahan utk ibu2 macam mama..patutnye pi jusco..ada babyroom utk nenenkan baby, then ada banyak kedai makan utk bg Zara n mama rehat2..=p...takpe2..next time mama try bawak outing jusco bukit tinggi plak ye anak2..hehehe


Kakak n adik before masuk GM

Adik yg muka resah gelisah dlm stroller..=p

Ni time nak balik..mcm penat sgt adik ni padahal dok slm stroller + mama dukung jek..hehe

Cakkkk..senyum dah..=D

Ohhh..berbalik pada kisah HARU tadi..haru yg pertama sbb mama ingat mmg nak carikan at least sehelai dua gaun raya Zara kat GM nih..target nk cari kaler purple n coklat, bagi sedondon ngan baju2 raya yg mama ada..tapi kannnnnn..ini budak sangat susahlah nk cari baju skang..asyik berkenan yg kaler PINK aje..bukan mama tak suka kaler PINK..mama suka sangat2..tp isunye kakak Zara dh banyak giler baju pink..ingat nk bagi lain kalerlah sket kan..huhuhuh..ada satu tahap tuh die smpai melalak2 kat satu kedai baju sbb mama tk mau belikan satu baju pink yg die suka..haru kan????

And haru yg kedua tak lain tk bukan psl budak tecit Zareef tula..dok diam dlm stroller adalah 30 minit yg pertama jek..pastu die dh start resah gelisah mintak kuar..mmg sespesis tau ngan kakak die dulu..tak suka dok stroller..last2, mama terpaksa simpan stroller semula dlm keta, n dukung die jek dlm GM tuh..gigih gak nk cuci mata kat GM tu kan..hehehehe

Apepon, tk lama mama kuar ngan anak2 tuh..dlm 1 jam lebey mcm tu kot..itupon dh rasa nak fengsannnn..hahahaha...sempat sambar 3 barang ni jek time outing tuh..=p


Baju pinky kakak Zara yg die nak sangat2 tuh..comei mmglah comei baju nih tp mcm tak sesuai buat baju raya kan? ni beli pon sbb budak tu dh buat adegan air mata dlm kedai...hihi

Adehhh..yg ni pon kena pau ngan Zara jugak..mcm biasa, umpan die wat adegan air mata jek..kompem mama belikan..huhu

Utk adik, smpat beli stokin ni jek..tak dan nk cari baju adik dah..nmpaknye kena tunggu papa balik jugakla..hehehehe

Last but no least, kakak Zara yg dh tak sabar2 menggayakan baju ke'gila'annya tuh..cam biasa, berangan nak jadik princess la tuh..=p

So far, takdelah serik nak kuar bertiga ngn anak2 lagi..cume next time maybe kena pilih tpt yg lebih sesuai..cume tulah, satu isu besar nya sbb Zareef mmg takleh dok lama dlm stroller klu die tgh berjaga..even dh letak menan pon die tak tahan lama n akan mintak dibawak kuar jugak..ada tak tips bagi anak dok diam dlm stroller??lehlah share ngan mama..=)

12 comments:

Yan said...

mmg haru klu nak bershopping dgn 2 anak.. yan takat p kedai sebelah tupn kadang2 payah gak.. psl susah nak milih ikan.. milih sayur..

OneSimpleMother said...

hehehe.. mmg kna independent kan bila suami slalu takde ni. luqman masa kcik2 3,4 bulan pun dok dlm stroller sekejap je. pastu menangis. tapi skang dah ok dah.. dok lama2 pun takpe. kalau dia penat dia tido jer ler..

mummy_ayu said...

ok lagi tu berani kuar bertiga..Ayu memang tak berani....takat kedai biasa jer ok lagi la, tu pun kena ekspress.....and kena pau itu ini..biasa dah...

Nieza Ishak said...

lily,

macam akak dulu2, selalu bawak mainan anak yang boleh gantung di stroller. kena spare banyak mainan fav derang. lama la sket derang duduk dlm stroller. dalam kereta pun macamtue kalo nak derang duduk kat carseat lama2 ..

norly a.k.a sweetmama said...

caya lah lily!!awk dah berjaya gi outing 3 beranak.norly lom lagi, tak berani nak try...

tapi kan last 2 weeks norly bawak zahra n zharif gi GM klang gak.tp angkut sekali ibu n anak2 sedara sekali. serius GM tu mmg x sesuai tuk baby lah sbb zharif pun mengamuk.sempat jln2 x smp sejam, dah lari balik sbb xde tmpt nk nenenkan dia..huhuhu

ieda said...

akhirnya dpt gak kakak baju pink ituuuu .. ekekkeke cumei .. anak kannn apa2 punn kita sanggup , kena ngan tempatnya lah kan :))

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniahlah lily dpt outing bertiga..klu kita..Qis seorg ni pun susahnyelah nk handle..siap tarik menarik lg tuh..huhu..

Catik baju Zara tu..pinky lg.. ^_^

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

gud2..kene cekal hati la kan bwak anak sendirian..if ade suami lain citernye..:-)

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhu, kita belum lagi nak buat experiment tuh lagi..mmg haru la..i can imagine it! :p

nieda said...

congrates lily, berjaya outing bertiga..belum pernah lagi smpai GM, selalu ke jusco bukit tinggi je.

zailamohamad said...

cayalah Lily, zaila ni kalau husben takde pas keje terus zass balik rumah je, tak koser nak bawak diorang p jalan2 eveneconsave depan rumah sebab takut xlarat nak kejar diorang..huhuhu

necchan said...

salam..kak oja (mozac) ni. hihi..first time tinggalkan komen :D

akak rasa lily sgt kuat, dapat independent jaga anak2. moga2 Allah terus berikan kekuatan utk kesemua isteri (esp. yg selalu jauh drpd suami) utk menjaga rumahtangga n anak2 :)
ganbarou ne ^^

bab baby tak suka stroller tu akak yakin ramai ada `cabaran` mcm tu. hehe..maklumlah, baby kan suka kalau dapat dekat dgn mommy nye.
lily xmo try babywear zareef? kotlah zareef suka..let say dia dh restless, boleh carry pula. sbb kalau gendong dgn tangan mmg sgt lenguh kan?
carrier mcm jumpsac (local made), ergo, beco, just to nam e a few, mmg sgt best n tak sakit badan utk carry ;)
kot lah lily nk try..mgkn lbh syok utk bershopping, coz slalunya baby akan lbh aman n rasa secured dlm pelukan mommy nya. ^^

take care lily~~~

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016