Koleksi FM saya..=)

Rasanye rata2 kawan blogger suka kumpul FM kan..siap ada pakatan tukar2 FM lagi tk silap mama..=)..mama pon kategori suka kumpul FM jugak..tp spesis tak berapa nk tegarla..FM yg dlm koleksi mama mostly yg mama beli sndiri bila mama pi bercuti..yg org bagi ada few pieces jek..yg tukar suka sama suka buat mase ni lom ada lagi..dpt hadiah giveaway ke ape, mmg jauh skali lah kan..=p


 Ini jekla koleksi FM yg mama ada.. baru suku peti ais..hehehe


Jom tgk FM2 yg mama ada ni ngan lebey dekat ek..


3 bijik FM ni FM terbaru ditampal kat cni..sume dibawak papa nun jauh dr UK..satu FM London, satu FM Anfield and lagi satu dr Wiltshire..(adehhh..kn dh terjeles lg skali bile tulis psl UK nih..=p )

Yg ada gmbar family tu FM Menara Taming Sari, Melaka..yg selipar tu FM Bali..kaler ijau tuh FM dr Tasik Kenyir..FM gmbar kota a-famosa tu plak FM elaka anak buah mama yg belikan

Ni plak FM Kuching, Sarawak, kaler biru ni dari Port Dickson n yg bunga2 tu FM Cameron Highland..yg menatang oren tu dpt hadiah mase masuk contest kt blog suatu masa dulu..=p

FM KLCC ni serius lupe mana dapat..sape beli ek???hehehe..yg bentuk t-shirt tu FM dari Masjid Kristal, Tganu..siap thermometer lagi..2 bijik FM bentuk bot n penyu takde kepala tu pon dr Tganu gak

Sebelah atas ialah  FM Comlar Tropicale Bukit Tinggi Pahang..yg Orang Utan tu dari Sabah..n gmbar harimau tu plak FM Zoo Negara jek..=)

Last but not least, FM dari Aquaria KLCC ngan Underwater World Langkawi..yg bentuk peta kat bawah tu pon FM Langkawi jugak


Hmmmm...tu jekla koleksi FM yg mama ada setakat nih..motip citer pasal FM? tetibe rasa dh lameeeeeee tak beli FM hasil dari pergi bercuti..maksudnye tgh gatal nk pi holiday lah tuh..heheheh..harap taun depan dah ade la rezeki nk pi jalan2 lagi..klu tak dapat terbang2 di awan biru pon, naik bot pi pulau mcm best jugak kan..ngeeeeee...=D



p/s: Kurang suka FM dari tembikar sbb senang pecah..mama lagi suka FM yg jenis macam getah/plastik ke ape namanye tuh..lebih kuat lekatannya n tahan lama.. tp harga utk FM jenis tuh mmg lebey mahal sketlah selalunye..=)

14 comments:

mama tisya said...

mmg best kumpul FM...kita dh byk gk koleksi hasil menang giveaway,kwn2 bg,yg sendiri bli time jln2...tp petiais je tkde lg cz kita kn dk ngan inlaw...tp ingt nk bli magnetic board tp tk bli2 lg...hehehe

mummy_ayu said...

ayu pun sejak jadi blogger nie, pun minat giler kumpul FM nie...beli pun ada, letak gambar, kawan kasi....dkt nak penuh dah gak la...

ZanaNordin said...

byk gark tu..
zana pun dah start mengumpul FM bila tengok kengkawan blog kemain gigih mengumpul FM
dulu..pergi memana tak sibuk pun nak beli FM
la nie.....mesti kena beli....
tp so far FM yang ada semua FM beli...kecuali FM dari kuching and Bali (*** menang contest lily..he he he he)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

byknye..lily baru ada bbrp ketul..ada yg menang dr Giveaway..& selebihnya beli sendiri..Best jugkkan hobi kumpul FM..menarik.. :-)

Nana said...

KITA PON PREFER FM GETAH / BESI
KLW JATUH XLA PECAH
SKANG NI KITA NYE BAHAGIAN ATASS DAH PENUH
XLEH MUAT DAH KENA LTK KT BAWAH LAK

littlehumblelynn said...

mmg suka FM..tp kak ain suka amik bwk sekolah bg kwn2 dia..tgk2 dah xde..geram betuller anak pemurah sgt2..

MrS. F!zA said...

kita pon pggemar kumpul FM..siap order lg kalo tahu ada org gi cuti2

shila ariff said...

ye betul..yg jenis tembikar tu mudah pecah..pasal FM cameron aku habis hancur pecah dibuatnya hazim...heroku yang kreatif itu..huhuhu...

ieda said...

same je ngan akak dik suku peti ekekke :)
kalau ada yg sama jom kita tukar suke same suke ekekek :))

Dilla Ady said...

kalau tgk fm dilla lagi la sedey...memang sket bebenau..tak sampai 10 pcs rasenye....huhuhu

nmpk no tak rajin travel kan..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

banyak nya koleksi FM lily..saya punya koleksi asyik kena cabut je ngan anak dara sorang tu..tak sempat nak melekat lama pon

zailamohamad said...

zaila pun suka kumpul FM ni n memang xsuka jenis tembikar tu sebab mudah pecah..asal ada ank buah dtg ke rumah, ada je yg pecah dibuat diorang:(

maya amir said...

sama..mmg tak suke yg jenis tembikar,,yg plastik tu cute sket:)

mama_umar_maryam said...

samelah xbaper tegar,tp suke sgt2 klu dpt..mmg jenis yg plastik tu mcm mahal tp tahan lamee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016