Suka nk gambar family cantek2..tapi...

malangnya takde kamera canggih aka DSLR sndiri..kalau ada pon..tk kompem lagi mama ada skill nk amik gmbar lawa2 kan...huhu..

so, disebabkan tkde 'kemampuan' nak mengambil gmbar sendiri..maka mama memilih utk hire pro photog utk amik gmbar kami sekeluarga...1st time terjebak ngn outdoor family potret ni bile jumpe website kak Zubye EOG..kak Zubye nih senior sekolah papa rupenye..gmbar2 die amik mmg super superb..=)..1st photoshoot tahun 2008 sempena hari raya..mase tuh Zara br umur 6 bulan..time nih harga pakej kak zubye kire mama 'mampu booked' lagi..klu ikut pakej terkini, kena pikir 10 kali br leh booked kot..hihihi


Raya outdoor photoshoot..Zara sgt bambam n cheeky masa nih..=D




Pastu, mama kenal pulak ngan photog Linda Latip..berkenan jugak ngn gmbar2 portfolio yg die amik..terus try booked time Zara umur 10 bulan..masa nih Zara br pndai jalan..so mama nk sgt rakamkan saat2 manis tuh..time photoshoot ni mama gigih angkut Zara sorang2 pi taman tasik shah alam..papa tk cuti masa nih..=p


Zara at 10mth old..baru tumbuh gigi + nk pndai jalan..=)




Utk first bash Zara pon kami decide hire photog jugak..mase nih buat outdoor celebration..sepatutnye dh booked kak Zubye EOG tp atas sebab2 yg tk dpt dielakkan, terpaksa tukar photog di saat2 akhir..tk pikir pnjang, terus booked Linda pulak..still, puas hati ngan gbar2 yg Linda amik..=)


Zara's first bday kat taman tasik shah alam




Time Zara umur setahun 8 bulan..wat outdoor photoshoot lagi..kali ni amik gmbar ngan kak Zubye, sbb menggantikan slot bday Zara yg die tk jadik dtg tu kan..kebetulan cousin2 Zara sume ada kat KL masa tuh, so mama decide nk buat pshoot utk anak2 dara berempat tuh..gmbar2 kak Zubye spt biasa mmg cantek2 belaka..


4 anak dara, Riza Azzahra + Anis Sofiyah + Anis Zafirah + Anis Syuhada




Utk birthday Zara yg kedua..kami bwk die gi outing ke Zoo Negara..still sibuk nk gmbar cantek so try kenen2 kat kawan mama, Mizzy N + her bestfren Ida utk tolong amik gmbar..yekla..mane ada photog snggup ikut kite pusing zoo kan..hehehehe..mase kat zoo ni smpat gak wat celebration kecil2an utk bday Zara..


Zara 2 years old..outing at Zoo Negara




Sekian lama tk ngengada hire photog, tetibe time peknen mama teringin nk beroutdoor photoshoot sekali lagi..konon nk wat maternity photoshoot + abadikan saat2 manis bertiga sebelum adik Zareef kuar mase tuh..kali nih, mama hire Linda Latip jugak..gmbar sume tantek2 n mama puas ati sgt2..!!=)


Three of us sebelum ketibaan adik Zareef..=p




Last but not least, latest family photoshoot kitorang, masa anniversary ke-4 yg lepas..tp kali nih ada kelainan sket sbb kitorng try amik gmbar kat studio Serindit Photo..beli kupon photoshoot murah dari MilkaDeal. mmg lain pengalaman amik gmbar dlm studio nih..banyak posing2..klu amik gmbar outdoor selalunye lebih sntai n bebas n photog pon suka amik gmbar candid moment kite ngan keluarga kan..=p


Complete family photoshoot..mama, papa, kakak Zara n adik Zareef..=)




Fuhhhh..gigih mencarik balik gmbar2 photoshoot yg lama tuh..malas nk link ngan blog2 photog tu jek..heheheh..nway, nape agaknye mama tetibe sibuk nk citer psl photoshoot2 ni ek???sebenarnya..just nk cakap yang..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

mama dh selamat beli satu lagi kupon utk photoshoot kat MilkaDeal semalam..!!!!




act sebelum ni nmpak jek iklan milkadeal nih dlm blog..tp tk terpikir nk beli pon..tetibe semalam ntah cmner terbelek lebey2 tetibe baru perasan mcm berbaloi2 plak promo die..rm75 utk 1 hr outdoor photoshoot + 10pcs 4R + 1pcs 8R + cd + free delivery..murah lah tuh sbb slalu outdoor photoshoot ni paling murah mama jumpe pon rm150-rm200..photognye chinese man tak silap..harap die oklah kan, leh melayan kerenah kami anak beranak time photoshoot nnti..setakat ni, lom booking session lagi..berangan nk amik gmbar hari raya..klu tak pon, ingat nk wat pshoot utk Zareef n kakak Zara jek..teringin nk amik gmbar cantek2 budak Zareef tgh bergelak ketawa..hehehehe


p/s: dah banyak kali hire pro photog..tp still tk dpt membukakan hati papa utk hadiahkan mama sebijik DSLR..tak tau ker mama nih giler amik gmbar ngan anak2..kekekeke..klu ada kamera best sendiri, kompem tk upah2 org laen dah..(yelaaaaa tuh mama lily oiiii...=p )

p/s2: kebiasaannya, gmbar2 yg pro photog amik nih mama rajin cuci..mklumlah..dh amik gmbar berbayar + cantek2 syg klu tk cuci kan..klu harap amik ngan digicam mama, mmg sume berkepam dlm pc jekla..photobook Zara yg mama berangan nk buat dulu pon smpai skang tk nmpak hasilnye..huhu


12 comments:

ieda said...

rajin lily buat photoshot nie .. ermm cantik2 .. kalau mcm nie puas hati kan ..

akak nak suh adik akak amik photo kami lah since dia peganag dslr akak tu erghhh geram ekekkeke

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnye Zara masa Baby tu..sama ngan Zareef..kuat senyumkan..sweet..
Cantik2 & cun gmbr ni semua..
Ktorg ni pun belum sempat lg buat Family photoshot.. ;)

~~@lyci@~~ said...

mg xrugi hire photogh.. gmbor mmg cantik2 kan..

::ienafazlyna:: said...

Dah lame tak menjenguk blog Mama Zara, rupenya Zara dah ade adik tecit ye..Tahniah..walaupun terlambat wish

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

comella gambo2 tu..
tingin nk wat gak, tp takot alya takleh bg komitmen aje..
biasa die wat spoiled gambo manyak r..
korek idung la, ntahapehape..

nane n kerry said...

ala lily nnt dh ada kamera tu mungkin pndai nye amek gmbr...teringin nak beli DSLR gak..hubby pun bg je..cume duit tu nk pakai utk yg perlu dulu...

mama_umar_maryam said...

fuhhhh..mmglaaaa...blh menang customer photoshoot terbyk ;)

nieda said...

nida x pernah lagi ambil photographer kecuali waktu kawin..husband tak suka bergambo..kena paksa ni

zieha said...

cantiknya gambar ..:)keluarga bahagia..alhamdulillah.sy pun tak penah wat photo shoot yg cantik2 gitew..masa time kawen je ada gambar cantik..hehehe,Tambahla lagi dpt anak bujang sama si baba nya yg tak suka bergambar..hehehe
alamatnya..hopeless la..tp one day nnti nak gak buat..maybe on our jubli annversary..:D

Ummi Eisya&Amani said...

bestnye..kita tak pernah lagi amik gambar mcm ni..jeles la..

mummy_ayu said...

wah..best tu selalu buat PS..
nampak gak kupon tu, mcm nak beli tapi tak beli pun...

maya said...

wah!!syuke tgk pic2 akak n family ni... rasa teringin jugak nk cuba outdoor photoshoot canggitu...tapi, nmpaknya kena la tggu lyn keje dulu...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016