Riadah petang hujung minggu..

Gambar2 ari Sabtu yg lepas..first time berhujung minggu di umah baru w/o papa..n first time jugak mama rasa tak bosan dok terperap kat umah..hehehe..maybe sbb selesa ngan umah sndiri or maybe gak sbb sibuk melayan Zara n Zareef kat umah tu kot..so mcm terisi jek masa..=p

Nway, petang kol 6pm mcm tu bwk Zara kuar pi taman..sian plak asyik dok dalam umah jek kan..mujurlah kat umah baru ni, taman permainan sekangkang kera jek dr umah..so tk payah susah payah start keta sume..adik Zareef mama letak dlm stroller..lom leh join kakak Zara main lagi..hhehehehe


Amik gmbar dr depan pagar umah..leh nmpak ke kawasan taman kat ujung sane tuh..dekat jek sbnrnya..jalan kaki tk smpat penat pon..

Zara vs Zareef..adik muka lalok sbb kena kejut bangun tido..hehe..stokin or kasut pon mama lupa nk sarung sbb kakak dh jerit2 suruh cepat..=p

Adesssss..serebeh gile mama kan..dh macam bibik indon dah..mentang2 taman dekat kuar umah pon pakai baju basahan aje..huhu

Kakak Zara memulakan sesi konker taman

Adik dok diam ngan mama jeklaaa..=p

Kakak main, main dan main lagi..


Dah brani main pnjat2..dulu penakut giler minah ni nk pnjat2..hehehee

Main buai dh semestinye kan..kat sini buai ada byk so tk berebut2 ngan budak lain..=)

Kakak main kat taman, adik main soft toys kat stroller jekla..sian dia..


Ni muka dh bosan kot..huuu

Bawak adik kuar main buai skjap..bg die amik angin segar sket..=p

Sgt suka  klu didirikan mcm ni..heee

Mama n anak2..menceriakan diri sndiri wlu tanpa papa di sisi..=p


Ari ahad esoknye aktiviti riadah di taman berulang lg..cume mama dh malas nk bwk stroller Zareef so dukung jekla..ujung minggu mcm nilah mama leh bwk Zara main kat sana lame sket..mklumlah, skang umah dh jauh dr tpt keja..so klu weekdays smpai umah pon dh petang sgt,,dh malas nk bawak kakak pi taman pon..=p

7 comments:

shila ariff said...

wah..nanti tiba masa utk adik zareef main kat taman pulak...best le, taman dekat ngn u,ah..jalan kaki je sambil2
exercise'...

maya amir said...

zareef ckp : tunggulaaa kakak...adik dpt kaki,adik konker plak taman ni...tungguuuuuuu;)

ieda said...

janji dpt bawa anak2 riadah dikk .. tu pun dah cukup :)

Ummi Eisya&Amani said...

best zareef..nant leh join akak sekali la..

mamazana said...

lily dah pindah ke? x sempat kita nak berjumpa kan?

Naddiea said...

lily!!!dh bersalin rupenyer.sorry lah akak lama x masuk blog lily.blog akak pun dh lama bersawang2 spiderman.huhuu..congrats ye lily.dh sepasang alhamdulillah...baby zareef ensem,macho dan tembam!!

zailamohamad said...

ramai jugak org beriadah kt situ ya..kawan zaila xpindah lg sebab rumahnya bocor..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016