Saya dah pndai meniarap!

Hehe...cam biasa, blog mama akan jadik tpt utk mencatit segala perkembangan anak2..kali nih, nk update ttg Zareef yg baru pndai meniarap..2,3 ari ni jek br tangkas die meniarap dan kawal kepala sume..cume kdg2 pas tiarap mmg susah sketlah die nk terlentang semula..slow2 belajar ye adik..=)


Sy dh pndai meniarap sndiri!!

Dh pndai kawal kepala juga..

Tp klu dh penat, tersembam jugalah muka tuh..hehe

Aksi tiarap atas katil plak..





Bila Zareef baru pndai meniarap nih..mama mmg kena selalu tgk2 kan die..klu die tgh berjaga mmg tk berani tinggalkan lelama..bukan ape, tkt die dh penat angkat kepala tros disembamnye muka atas tilam..dhla die ni spesis tak berbunyi..bile dh tersembam tu nk jugak usaha sndiri carik napas n angkat kepala..bukan nk meraung2 panggil mama ke apa..so mama tk maulah ape2 benda tk diingini berlaku kan..nauzubillah...tp kan, mmg sgt comellah tgk budak br meniarap nih..pntang letak berbaring, laju jek die pusing badan..=)

Nway, bile dh tepek2 gmbar Zareef nih, tergerak plak nk carik gmbar lama kakak Zara..masa kakak Zara baru belajar meniarap jugak dulu..rindunye ngan Zara versi baby..hihihi


Anak dara mama br pndai meniarap masa ni...comel tak??=p

Nmpak Zara lebih tembam n cerah sket dr adik die kan..tp muka dua2 tetap ada iras ye tak..hihi



p/s: Sgt suka mencatit milestone anak esp dari umur 0 hingga 12 bulan..dlm tempoh ni mcm banyakkkkk peralihan yg berlaku pd diri diorang kan..dr berbaring aje, ke meniarap, merangkak, duduk, berdiri n berjalan sume..=)


14 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

betul tu lily suka moment anak2 dr 0-12 bulan ni..2thn keatas lain citer lak dr berbaring sampai la skang tau mintak beli itu beli ini hehehhe..kyreen bila kita meniarapkan asik angkat kepala je padahal lembik lagi tu asik tersembam je hehhee..

mummy_ayu said...

wah dah meniarap dah...kejab jer dah besar dah dia..
ye la..time tu la nampak mcm2 perkembangan diaorg..moment yg saat indah..

OneSimpleMother said...

yeay..! bravo adik zareef.. :)

nane n kerry said...

waaa..lps nie merangkak, berjalan dn berlari la plak...

littlehumblelynn said...

bravo!!lepas nih macam2 lagik dia nak pandai tuh..

Diamilikku said...

bilalah nak dapat baby nih..hurmmmm...tak sabar rasa..doa2kan akak yer lily

Ummi Eisya&Amani said...

go go zareef..nanti dah laju,mmg kena jaga je

ieda said...

aloor cutenya zareeffff dah pandai menirap tuu .. hermm sat2 layie dia akan melayu ke depan dan ngesot lak .. tgk lah nanti dik :)

mariaariffbaby.com said...

yeah!!! i like!! congrate zareef!

Izan Ishak said...

kejap je bby zareef dah pandai meniarap tu... tp betullah lily... bila anak2 dah besar, sgt rindu zaman dorg bby.

zailamohamad said...

cepatnya zareef meniarap..Ashraf xboleh lagi..huhuhuhu

maya amir said...

dah kuat dah kepala die angkat tuh..jap lagik, tunggulaa zareef berlari;)

NzA said...

tahniah zareef.....makin lama makin kuat tu..

norly a.k.a sweetmama said...

saling tak tumpah muka budak berdua tu kan?
dua-dua comel :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016