Budak boolat @ 2 mth old...

Harini, genaplah sudah putera hati mama Riza Ammar Zareef berusia 2 bulan..sekejapan tol mase berlalu..hehehe..patutnya esok, 29 Apr mama dh kena masuk kerja..tp mama sambung amik cuti taun n start keja on 3rd Mei..so, minggu depan jekla kite jumpe ye bos..=p

Update ttg si Zareef yg boolat tuh..last check-up ari Isnin lepas berat dah 5.65kg. perut dh tmbah muncit..kaki pon dh tmbah pnjang..ade baju size newborn yg dah tk muat pakai pon..nasib beli tk berapa byk arituh kan..


Ni antara baju saiz kecik yg Zareef dh tk muat pakai..br pakai dh terselak nmpak perut dah..heheh

Muncit tak perut saya..=p


Skarang ni jugak, budak ni dah mula tido lasak..mengeliat takyah cakaplah..memang sangat2 kuat mengeliat Zareef nih..org kata nk cepat besar..hehehe..klu mengeliat tu siap ngan sound2 effect lagi..pastu bile dh tido, mmg tak sahlah klu tk beralih bantal..awal2 tido elok jek berbntal sume..nanti tak smpai berapa minit, bantal ntah ke mana, kepala die ntah ke mana..=p


Ni awal2 tido..mmg elok jeklah rupanya

Mula dh beralih tempat..hehe

Klu dh tido tuh, mmg ntah ke mane2..cam kat bwh ni, siap nk keluar2 tilam lagi..=p

Ni plak cth kalau tgh tido meniarap..abeh ke bawah bantal jugak dah..mmg selalu kena tengok2 die lah kan takut tersembam plak..



Satu lagi, budak Zareef ni mmg suka perasan cam dah besar..kalau time berjaga, die tak berapa suka berbaring aje..mesti nak org pegang utk duduk or dirikan die..klu die tgk baring n kite pegang tangan die, mmg cepat jekla die buat gaya nk angkat kepala, badan sume..kepala n badan mmg dh agak kuat..tp still kena sokong jugaklah kan bahagian belakang die tuh..kecik lagi sbnrnya..baru 2 bulan..huhu


Time nih mama cpt2 amik gmbar sbb nk smbung pegang belakang die..mmg suka tol klu didudukkan mcm nih

Ni satu lagi posisi fevret die..mmg sukalah sgt bile mama letak die kat kaki mama tuh..=)

Kan..happy btol die..ni tgh sengih2 smbil borak2 lah nih..=p


Utk mama plak, masa yg paling suka layan die borak ialah wktu sebelum nak mandikan or nak lap die sblh ptg..sebabnya, budak ni sgt suka time di'bogel'kan..bile dh bukak baju tuh extra aktif plak die..terketik2 jek tgk..hehehehe..agaknye rase sedap kot, berangin jek tk pakai baju kan..jom layan gmbar cekci Zareef plak k..

Syedapnye berlengging..

Macam2 die nak borak nanti

Boolatkan saya..muka bulat..mata bulat..perut pon bulat..hihi


Tulah die..baru 2 bulan, dah macam2 ragam anak bujang mama..setakat nih, ok je lagi ragam die..masih terlayan lagilah..sebelah pagi..slalunya mmg Zareef yg kejut mama semayang subuh..pas nenen n borak2 ngan mama..die tido balik..nnti kol 8am lebih die bangun n borak2 + sengih2 lagi (macam skang ni smbil mama layan blog smbil layan die borak..=p )..waktu paling nyenyak die tido plak ialah pas maghrib smpai tgh malam..time nih kira paling mama free nak makan, nak basuh baju, kemas dapur, tgk tv sume..lepas kol 1am baru die akan bangun nyusu few hours sekali..hmmmm..nnti mama dh start keja, tk taulah mcm mane rutin die plak kan..maybe makin besar, bertukar2 ye tak..n mama pasti, kompem mama tak dapat elak dpd menjadik mata panda nanti..hoho..

Klaaa..stop cni dulu citer psl 2 mth old Zareef ni yek..=)


14 comments:

NzA said...

makin bulat la....
dh besar ni rupanya dh mcm kak zara la pulak.....he...

mummy_ayu said...

kejab aje kan dah 2 bulan..and yes..makin bulat dah hero nie....

Diamilikku said...

seronoknya tgk baby..rindunya nak ada baby..lengkap sudah hidup lily kan..sepasang putera puteri menyeri hari....:)

ninieZUERYANNIE said...

sangat comel laaa!!! xtau nak ckp ape.. comel-comel-comel! tido lasak, baru la boy kan.. heheh..

Fara_Adura said...

Comel la zareef. Da besor makin ensem neh. Hehehe. Bila leh jupe neh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

yelah lily..makin bulat..
pipi bambam..
comel jer tgk dia tido meniarap tu..
baguslahkan..membesar dgn sihat bagai juara.. :)

Nana said...

amboi bole tahan lasak gak ek adik ni tido hehe
seb baik bkn tido atas katil
bahaya
tingat damia jatuh katil umr 6 bulan
eii serik dah pakai katil

Dilla Ady said...

macam da besau btul da zareef..

zareef mmg tak berbedung ye lily? dak acha dulu sampai 7,8 bulan baru tak mo pakai bedung da..

alahaiii...makin lame tgk zareef, makin teringinnye nk cium die..huhuhu

zailamohamad said...

seronoknya bila dapat tengok anak membesar depan mata kan..

tapi zaila kena banyak-banyak bersabar untuk seminggu dua ni, rindu nak sentuh Ashraf, peluk cium dia tapi tak boleh, rasa terseksa jiwa & raga;(

Sue said...

boooolatnyeee.. hihi tidur pun lasak sungguh ye. kjap je da 2bln. lily amek cuti 90hr ke?

Ummi Eisya&Amani said...

bestnye bdn zareff.susu badan je ke ni..bagus2..

mama_umar_maryam said...

alolo boolaaattt..sukenye tgk aksi2 die...rajin2la mama updet ye,zt kdg malas dah nk updet milestone maryam,hahaha,x aci kan

intanmaria said...

chomelnya dia!!!
cium skit ..muah!

maya amir said...

dh besar dh die..kejap jek ek lily..zara cmne?suke melayan adiknye x?;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016