Kali pertama Zara....

potong rambut..!!!!!hehehe

patutnye entry ni dh buat dr last week lagi tp tk sempat plak..so wlu dh basi, mama ttp nk share gmbar Zara potong rambut kat kedai nyonya..leh buat kenangan..mklumlah, nilah kali pertama Zara potong rambut sejak die baby..selama ni dok trim rmbut depan die jek..rmbut belakang, mmg tk pernah bersentuh..=p

Act, tk plan pon nk potong rmbut die mase tuh..mama kuar ngan Zara nk beli bunga telur utk majlis akikah Zareef sbnrnya..kebetulan lalu depan kedai nyonya potong rmbut tu..saje tnye Zara nk potong rmbut ke tak..tetibe die kate ok..so mama pon masuk..siap ckp kat nyonya tu klu Zara nangis nnti mama kansel nk potong..nasib baik die ok jek smpai ke sudah..



Gmbar terakhir sebelum rmbut panjang Zara dikorbankan..huuu..kdg2 mama rindu nk tgk Zara bermbut pjg..lebih manis rasenye..=)

Sedang dipotong rambut..walaupon tak nangis tp muka sgt 'ketat' ok..=p

Mama plak terharu tgk rmbut panjang Zara dikorbankan sedikit demi sedikit..

Nyonya tukang gunting rmbut..slalu pon mama potong rmbut kat cni jek sbb murah..hihi

Taraaaa..dh pendek dah pon..huhu

Pandangan depn..ni Zara senyum paksa sebenarnya..=p


Yg sadisnye, pas potong rmbut tu, baru Zara menangis!!! mama mula2 tak sedar..time dlm keta, mama suruhlah die posing2 ngan rmbut baru..tp die tunduk jek tk layan mama..pastu nmpak die seka2 mata ngan tangan..baru perasan air mata dh kuar..huhu..bile tanye, die kata 'nak rmbut panjang'..alahaiiiii...baru mama ingat mase mama ajak masuk kedai tadi mama ckp nk potong sikit jek ngan die (nk pujuklah katakan)..tp mase nyonya tu tgh potong br mama kata potong pendek tros..die siap pegang2 rmbut die nk bwk kedepan tp tk boleh..serius rase sgt bersalah mase tuh..jenuhlah mama pujuk die..siap bwk die beli mainan, puji rmbut die cantik dll..akhirnya, baru die nmpak ok n berenti nangis..=)


Ni gmbar sesudah smpai kat umah..bile nenek pon kate rmbut die cntik pendek, baru nak senyum2..mcm2 budak nilah..


So skang Zara dh suka dah ngan rmbut baru die..lagipon bile rmbut pendek nih senang nk uruskan..lepas mandi senang nk lap n sikat..pastu klu dh main2 n berpeluh, tkdelah rambut die melekat2 kat leher n ketiak suma + die dh senang nak cium adik..tp tulah..mcm mama sebut kat atas tadi, mmg kdg2 rindu dgn Zara berambut pjg sbb rmbut pjg tu yg maniskan muka die sebelum nih rasenye..hehehehe


p/s: pasnih turn adik plak kena korban rmbut..tp bukan sekaranglah..maybe bulan depan br nk cukur rmbut si Zareef sbb ada 'projek' nk buat dulu..hihi

8 comments:

ZanaNordin said...

kan......mmg sedih..tp kadang rimas ngan rambut panjang dia...takpe.....zara nampak lagi comel arr ngan rambut pendek nie.....nampak lebih kemas.....yg penting maintain comel...

si Batrice tu pun sama
even rambut dia takde ler panjang and lebat cam rambut zara
tp rimas tengok dia bila berpeluh..then, tak suka bau rambut dia bila berpeluh..dia jenis berpeluh kat liang2 roma kat kulit kepala...lagi ler sadis jadinya.....tu pun hari tu dah potong sikit..ingat nak pendek kan lagi...

Nana said...

nampak lain muke zara
nampak matured skit
damia dah penah ptg dah
tp bkn kita yg ptg
tp nenek dia
rimas katanya hehe

NzA said...

muka zara lbh cute brrambut pendek....

Dilla Ady said...

wahhh..cam da matang sgt2 zara bile lily ckp die nangis pun tunduk2 kenangkan rambut die yang dipotong tu ye..

susah sebenarnya nk jaga budak berambut panjang nih, lagipun zara nampak chumel jugak berambut pendek..

Ummi Eisya&Amani said...

cantik lagi la rambut zara tu..tak de lah pendek sgt..zara jgn nangis ye..tetap comel..

mama_umar_maryam said...

si rambut lurus nih, sweetnyer die..
rambut maryam ni ntahla..dlm hati tu penah tekad xmo potong rmbut die,sebab nk tgu pjg mcm skg,dalam setahun baru tumbuh T_T

Nad @ MamaZakwan said...

ok la lagi tu..
takde la cam boyish
elok la camtu, sbb bebudak ni main2 byk
kang peluh2 la..
kite rimas kalu bebudak rambut pjg ni, huhu! ;)

zara nampak lagi comel rambut gini ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sayang tgk rambut Zara..Tp xpe..kejap jer tuh dh pjng semula..comel juga berambut pendek.. nk tunggu rambut Qis mcm Zara nih x taulah bila..lmbt sgt rambut dia nk pjng..hukhuk.. :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016