On her special day...

Sorry yek..hari ni masih berkisar citer ttg bday Zara..hehe..entry lepas ada citer psl Zara potong kek kan..tp act majlis tu 2 hari sebelum tarikh lahir sebenar die..so, mase bday Zara on 11 April tu mama sediakan jugak sebijik kek lain utk die, tp just cupcake kecik comei jekla..buat syarat sbb Zara nak sangat tiup lilin. mase majlis potong kek ari Sabtu tu, kan tk de tiup2 lilin kan..so smpat pi pekan cari kek kecik ni khas buat Zara..=p


Kek comei dengan 3 biji candles..sonok Zara sbb dapat gak akhirnya die tiup lilin utk bday die..hihi

Wajah ceria bday girl..=)

Anak dara mama yg dah semakin membesar..


Nak tau ke hadiah utk birthday Zara taun ni?? hehe..taun ni hadiah die papa yg sponsor..mama sponsor kek Princess Barbie die tu jekla..susah payah jugak tau mama cari org buat kek tuh..yekla, kalau kat shah alam senangla nk tempah kek mcm tu..ni kat kampung limited ok..nasib baik ade jugak org terer buat kek dekat2 kampung mama nih..so adalah rezeki Zara dpt kek Princess tahun ni..=)..

Opsss..berbalik pada hadiah bday Zara, taun ni Zara dpt basikal baru..basikal roda tiga yg sesuai utk usia die..anak org lain dh berzaman ade basikal mcm ni..Zara br nak dapat..hihi..act lame dh Zara usha basikal ni lagi2 bile nmpak budak2 bwk  pi taman..tp mama n papa awal2 dh cakap selagi Zara tk reti kayuh basikal kecik yg utk budak2 main tu, mmg kitorng tk mau belikan lagi. so, bile basikal kecik tu dh lulus kayuh, barulah leh dpt basikal yg besar sket ni kan..hehehe


Bday girl posing ngan basikal barunye..



Nway, nasib baik papa yg belikan basikal tuh..bukan ape, kalau mama yg tolong pilih, kompemmmmm mama pilih kaler pink yg ada tema princess2..ni papa yg beli, of course die beli kaler yg sesuai utk girl n boy pakai..alasannya, nnti adik dh besar, leh plak adik yg guna basikal tu..klu kaler pink, tk sesuai dh utk boy kan..hmmm..antara langkah nk berjimat cermatlah tuh..=p

Klaa..smbung citer lagi. tgh hari tuh, mama bawak Zara, nenek n adik Zareef kuar makan2..konon nak gi kuar batu pahat, tp rase malas plak sbb papa takde. so akhirnye kuar pi makan KFC kat pekan rengit jekla . nasib baik jugakla rengit dh ada KFC kan..senang keja..zara pon 'hantu kfc'..so mmg suka sgtlah die dpt pi makan2 kat sane tuh..hehehe..


Adik Zareef yg dh ready nak pi jenjalan..nmpak mcm dh besar jek kan budak mata bulat nih...=p

Amik gmbar dulu ngan anak2..apsallah Zara wat muka masyam..spoil gmbar mama..huhu

Bile ngan nenek, cantik plak posing budak berdua nih..jeles mama tau..

Zara @ KFC..makan fevret foods die ie kentang goreng, nuget n nasi kfc

Mama with bday girl

Nenek with bday girl

Mama bday girl + adik bday girl..=p


Last but not least, nak interprame gmbar2 adik. Good boy sangat Zareef hari tuh..dok diam dengan mata bulat die melilau ke sana sini..so kami bertiga pon leh makan dengan tenang..heheheh


Si mata bulat kesayangan kami..=D





Hope kakak Zara enjoylah di hari bahagia die tuh..nanti weken bebila papa balik, kite pergi jalan2 jauh sket ye kakak..nk tunaikan permintaan kakak Zara nk tgk wayang..hihi

7 comments:

Diamilikku said...

syioknya zareef dah keluar jalan2 yer dia..hehehehe...kakak zara pun sure seronok dapat makan KFC...bestlah zara makan banyak..alesha kalau susah sangat nak suh dia makan

NzA said...

wah, mama lepaskan gian kt KFC ye..xpelh, pntang pn dh abiskan..
syok la zara dpt basikal baru.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel kek Zara..hadiah pon cantik.. :)

alolo..comeinye Zareef..dh blh kuar jln2 ye..nnt pejam celik..pejam celik dh blh mamam dh.. ;)

Dilla Ady said...

dapat beskal ye..hmm...leh jgak nk belikan dak acha nih tahun depan..tp tu la, kayuh beskal die lum pass lagi la..

chumel jek kek zara..

Nana said...

wah beznye zara dapat beskal
aritu kan amrul call damia
damia nak adiah apa??
dia ckp basikal hehee

mama_umar_maryam said...

dpt beskal baru ye kakak..pasni nk angkut adiah2 blk s.alam penuhlaaa..lahai kiutnye zareef tuh,kecik2 dh g kepci,hik3

Ummi Eisya&Amani said...

mama mesti yg ajak g kfc ni..dah habis pantang la tu ye..hihi..zara dah pandai posing..senyu pun comel..adik mmg mata bulat la..cute..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016