Zara n makcik kucing..

For info, anak mama nih mmg sangat2 sukakan kucing. mmg sebijila ikut perangai mama.sebut jek 'miau' die dh tau msti ade kucing kat sekitar. kdg2 bile saje2 sebut pn die sibuk cr padahal mama n papa gurau2 jek. kalau kat mane2 pergi either kitorng tgh makan, jalan2 kat taman, zara msti eksited giler kalau nmpak kucing. siap meronta2 mintak lepas sbb nak pi sentuh kucing tu. selalunye mama tak bg la coz kucing2 kat luar tu mstila 'kurang bersih' kan.
.
Aritu kat kg akhirnye tercapaila hajat zara nak main ngan kucing. act dulu dpd kecik smpai ke besar mama mmg sntiase bela kucing. tp lps mama kawin n dpt anak, takdela mama nak bela kat s alam kan. tak terjaga plak nnti. so cume ade sekor jek kucing yg tinggal kat umah nenek ma. kucing tu takde nama (apsal ntah mama tak bg nama). so sbb die dh tua (umur die almost 3yrs kot sbb mase mama kawin dl die mcm dh 'remaja' ) mama gelarkan la die makcik kucing.hehe..
.
Tgk ni aksi zara ngan makcik kucing. mackik kucing tu dahla pasif. sian tgk die kena kejar n kena buli ngan zara.hehehe..
.
Makcik kucing dah buat muka bengang bile zara dtg dekat
.
'Hey miau..jgnla lari..kite nak main ngan awkla' - mama translatekan kata2 zara

.
'Kite nak tepuk2 awak sikit jek. kite saaaayaaaang awak' - mama translate kata2 zara lg

.
'Adoi! budak ni nak kena ni. td kate tepuk sket. ni dh tahap buli aku..huhu'- mama pepandai translate kata2 makcik kucing plak..=D

.
Ok..tu jekla citer zara utk kali ini. pd sesape yg juga suka kucing..silala bermain2 ngan kucing peliharaan mama n zara yang ade kat tepi blog ni yek. mama bg name kucing tu 'MEOW'. senang zara nak sebut.hehe..meow tu sgt suka main ngan 'tetikus' org. tak caye gi la cuba..
.
.
p/s: pd sesape yg rajin, bolehla kire berapa byk perkataan 'kucing' mama letak dlm post ni ye..hahahaha..

5 comments:

mizzy N said...

ada 180 perkataan kucing.

lily azliyana @ mama zara said...

weh..ko perli aku eh..=))

ninieZUERYANNIE said...

diskaun sikit, 120 patah perkataan (cam wat karangan zaman sekolah jek)..

Linda Latip said...

hahaha..malas nk kire..byk la hahaha..lily, zara mcm Ghazi..ketor pala klu nmpk kucen..tp kan die tkley la sgt maen kucen..paed tk bg so..kitorg belikan die soft toy kat ikea rupe kucen tu..ambeih kenmain syg la menmula dpt..skrg..bile time bengang kat ummeh je bru geget ekor kucen tu hahaha

ninieZUERYANNIE said...

sebijik mcm mak die.. suke ngan kucing

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016