Zara is back; yet more japanese is coming..

Apala title post mama nih. ntah apa2 bunyinye kan..act nak tulis 2 cerita dlm 1 post..=))

Mula2 cite psl zara. Alhamdulillah,zara dh pon mama amik semula balik s alam. jumaat mlm tu blk kg. Nenek2 n atuk zara kate, zara mmg sgt independant kat kg. bangun tido tak menangis. kdg2 tu tros jek menuju ke dapur smbil sengih2. then klu nak susu pon tk nangis. merengek sket2 tanda lapar jek. bile nenek tinggal wat keja, pepandai la zara main ngan mr bug die, main ngan en rabbit (anak patung mama yg dh diturunkan kat zara). erm..tak mcm duduk ngan mama. sket2 nangis. sket2 mintak perhatian. mmg manjaaaaaaa sgt.

So, pagi tadi dah start antar zara ke bbysitter semulala. bayaran bulan mac mama terpaksela kurangkan sket sbb byk hari tak hantar zara kan. nasib baik bbysiter ok (mmg patut ok sbb potong2 bayar pon still byk jugak mama bg tu).

Ok..psl japanese tu pulak. sbnrnye start bulan april akan dtg tpt mama keja ni dh jadi HQ plak utk r&d activity. act sebelum ni nitto punye r&d berpusatkan kat kameyama,japan. tp dgn krisis ekonomi mase kini, so nitto terpaksela mengubahsuai organisasi. jadinye, centre yg kat kameyama tu ditutup n digantikan ngan malaysia (sebelum ni nitto malaysia just salah satu cawangan r&d jek). bile dh jadi HQ, maka ramaila lagi bos2 jepun yg dtg menetap kat mesia ni. r&d dept ni jek dh tambah lebih kurang 4 org bos br. workload plak, mama tak pasti mcm mane. mungkin bile dh jadi HQ ni kerja bertambahla kot. takpela, asalkan nitto still kukuh n mama dpt menumpang makan gaji kat sini..=))

Okla..citer2 lain mama smbung nanti..

5 comments:

mizzy N said...

tajuk ko macam anak ko datang satu set dengan jepun-jepun lagi.

mizzy N said...

LOL

lily azliyana @ mama zara said...

Haha..tajuk cincai, mcm tu la bunyiknye..

weh..ko bgla emel add ko. aku nak send invitation nih..=))

Linda Latip said...

huhuhu..lily janji die tk vss org..tmbh tkpe..tahnye rmi yg kamikaze kat jepun nun sbb cwgn sana tutup..kuikuikui

huhu zara pndi kan bwk diri ni..girl mostly camtu..tk susah kan org pon..eh mama basuh bersih² tau patung arnab tu kaka..mesti pnuh liyor basi mama die msa tecit dlu hahaha..jahat acik linda!

re: thnks fr the wish..huhuhu..bru konvo..pnya la lama study..pemalas ummeh ghazi neh kekeke

mizzy N said...

mznadhrah@yahoo.com, orang lain jangan sepam aku yek dah bagi emel kat seney! ahahhaha

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016