Journey to Sarawak

Firstly, sorila sbb mama baru nk update citer2 yg mungkin dah basi ni. takde mase la nk update blog. so lps ni ade lagi upcoming stories psl cuti kami kt swak aritu. spt biasa, terpaksa buat part by part sbb nk jimatkan masa, n jugak mengelakkan kebosanan org yang membace..hehehe..

So kali ni citer psl perjalanan kami ke serawak..silala rujuk gmbar2 di bwh yek..
.


Sblum bertolak ke KLIA, smpat sgh umah sepupu mama kat putrajaya.saje makan2 n melawat pakcik yang tgh uzur

.
Zara dlm keta cik yus. baik ati cik yus tlg antar kite gi airport kan

.

Berlari2 dlm airport. Zara ingat die ada kat playground kot

.

Nasib ade kak nina yg sanggup layan zara main kejar2..hahahaha..

.

Sementara tgu kapal smpai. Spt biasa, mama yg ade anak kecik n nenek yg warga emas dpt keutamaan naik kapal dulu..best2..

.

Posing wajib dlm flight..

.

Sbb naik MAS, dapatla makan dlm kapal. menu nasi goreng+beef sate, desert, choc ferero rocher n oren jus

.
Aiskrim tu tersgtla keras smpai mama terpaksa gigit jek sbb tak sabar2 nk makan..hehe..

.

Yeay..Zara dh smpai umah mak idah. seronoknye rase..=p

.

Ni saje nak tepek kat cni. geram ngan 'muncung itik' Zara tuh..

.


Act dlm flight zara dpt mainan dpd MAS. tp mama lupe amik gmbar mainan tu. mainan kecik utk baby jek..
.

Gmbar akt kitorng kat sane akan menyusul kemudian. akt tk byk tp mama nak jugak tepek kat blog ni..dpd takde, baik ade yg sket2 tu kan..hehehehe..

4 comments:

Raja Radiah said...

Salam lily...amboi bestnya jenjalan sampai ke sarawak...akak pun tak penah sampai ke sarawak lagi....just nak bagitau...akak dah jawab tag lily pasal pregnancy tu...sorry lah lambat sket sebab kemalasan sering melanda...hehe

mizzy N said...

gambar geget asikrim pun ada. ko memang ratu bgambar (aku pun juga)

last aku gi sarawak ke kuching dan sibu, tapi time raya cina jadi memang takde ape.

lily azliyana @ mama zara said...

k radiah-thanx sbb melayan tag tu yek. sat lg akan dtg satu lg pregnant tag..tunggu..!!!!hehe..

nadh-aku mmg mak org yg suka mengglemerkan diri. tp klu ko perasan, aku suka tayang part pinggang ke atas jek. part pinggang ke bwh kena cover sbb dh 'OVERSIZE'..huhuhuhu..

p/s: nape time raya cina kuching n sibu takde pape. kedai sume tutup ker??

Linda Latip said...

heheh zara..acik coming bebeh..hahaha..i ade prob nk komen dr umah..sabo je la..kna refresh berjuta kali bru org nye newest entry kuar..eh ke i dh cite? kakaka

anyway, zara spt biasa sengih smpi ke tinga! acik pon sengih..plg suke yg mn tau..gb die debuk baring tu..mcm ghazi suke wat jgk..smbil gelak² lg klu kite agah..homeyyyyyy la hangat!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016