Mama tanpa Zara..

Disebabkan dah few orang yg tanye, so mama critela kat cni di manekah my dearie Zara berada sbnrnya..
.
actually, mama n papa terpakse hantar zara kat kampung sebab minggu ni takde siapa boleh jaga zara. bbysitter zara mintak cuti sehari jek sbnrnye, tp disebabkan mama dh terlampau byk bercuti utk bulan mac ni, so dh seganla nk apply lagi kan. kerja pon still ade yg tak setel lagi. n spt selalu2 jugak, papa zara mmg tak leh cuti. n kali ni kitorng dh tak dpt backup utk jaga zara. solutionnya, antar la zara ke umah nenek n atuk pa kat pt raja..huhu..sedey..
.
aritu ahad (22 hb) mama n papa balik wktu zara tgh tido. siap selimutkan zara ngan baju bucuk mama lagi. konon nak bg zara tak rindula. then wktu salam2 ngan mak n ayah mata dh bergenang sedih. lom smpat smpai simpang kg papa plak tanye 'yang..ok tak'..mama ingat leh kontrol, rupe2nye huwaaaaaaaaaaaa..berhambur nangis la tu jugak..
.
setiap kali tgk gmbar ni rase cam sebak plak. tinggalkan zara wktu die tgh tido..huhu..

.
siap selimut zara ngan baju bucuk mama. padahal zara tak rindu kat mama pon agaknye..=)


.
kenapa mama sedih sgt?? wlupon certain org kate seminggu bukan lame pon, but bg mama mmg sgt2 terasa ketiadaan zara even sehari pon. sejak mama kawin, mama mmg tak sbr2 nak anak esp anak ppuan sbb mama nak buat peneman mama bile papa takde. yekla, papa balik seminggu sekali jek so bila sorang2 tu of course la terasa sunyi. sejak ada zara, mama rase masa2 kosong mama tu dh terisi bile melayan zara. wlupon penat (sememangnyela kan) tp tu cabaran biasela utk sume org yg ade anak..tol tak..lagipon, act nila pertama kali mama berpisah lame ngan zara. tu yg emo terlebih kot..=)
.
nway, alhamdulillahla. wlupon mama kesepian sorang2 kat cni, tp zara sihat n ceria kat kg. mklumla, ade atuk n nenek yg layan dia main kan. mama cume risau zara menangis2 n cari mama jek. mak kate, mula2 bgn tido aritu jek die merengek2 n tercari2 mama. then tak lame bila ayah dukung n agah2 die, die tros ok.
erm..tak sbr nak amik zara balik s alam mgu ni..!!

klaa..disebabkn mama tgh emo, sila layan gmbar2 zara di bwh k..
.
rindunye kat aksi2 zara..

.
Gambar kat kg aritu. smpat bwk zara makan kfc..
.
Tak sabarnye nak bwk zara balik. nanti kite tgk tom2 bak smbil tepuk2 tgn n joget sama2 ye zara..

8 comments:

mizzy N said...

o anta kat kg patot la emo maknye ni. cool bebeh, anak ko in good hands,

Mama Mya said...

minggu tanpa zara... sure kerinduan banget.. saya lum pernah berjauhan ngan cik mya tapi dapat rasa cam ne rasa itu rindu :).. psstt zara sudah syiok dok kat kg tue hihihi

mama mya
http://www.quefamili.com

nooreen.rahman said...

alalala ciannye. aku rasa cam baru je smlm main baling baling pencil case ngan zura n lini n kau marah marah sbb ktoang tak matured. hehe tp sebenarnye da jadik mama dah kau ni. tak pe jgn sesedih ye cik mama. nnt zara pandai lari, dia lari kat mama dia tu. heh ;) best tak ade baby dah? owh happy for u dah ada family to take care of n share cinta kasih sayang peluk cium. bilalah turn sy pula? ladidada~

Qistina's Mama n Abah said...

Patot la emotional mama zara..rupanya zara kat kg..saya pun belum pernah pisah dengan Tina lagi. Sehari tu biasa tapi sehari semalam lom penah. Mesti saya pun macam awak kalau kena pisah dengan Tina agaknya. Anyway..mesti tak sabar tunggu weekend kan..few more days to go..

Mama Mya said...

re = kami dok klang tapi kalau nak pi shah alam kami lalu highway baru.. x sampai 10 minit dah sampai.. dok kat jalan off sg jati menghala ke tmn sentosa n ke hospital klang... :) mama zara dok kat mana lak? hiks nak gak tanya tue hihihi

mama mya
http://www.quefamili.com

shila ariff said...

byk2 bersabar ye..shila setakat ni tak penah berpisah ngn hazim lg..lg brapa hr je lg..nnti leh le jmpa ngn zara...

lily azliyana @ mama zara said...

yup..lagi few days nak jumpe zara. mmg tak sabar..=))

ninieZUERYANNIE said...

lily.. xleh imagine.. dpt rasekan aa sedihnye kalo jauh ngan anak.. aku yg tinggal Qisya outstation balik ari pon kejap2 tgk gambo kat hp.. huhuu emotional ke namanye tu ek? xkesahla.. heehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016