Satu lagi PREGNANT TAG!!

Mama tgh kebosanan kat opis nih. so mama nak layan tag plak. Act mama dh lame tunggu org tagged mama utk topic nih..malangnye takde yang sudi. so mama curi jekla dpd blog org yek..once again, ni tag berkaitan pregnant.
.
Okeh..syaratnye sng jek. Letakkan 5 pix waktu anda pregnant. .(haha..mama like!!sbb mama kan mmg suka mengambil gmbar n mengglemerkan diri)
.
Pix 1


Mase ni mama dh pregnant 3mth sbnrnye. tp perut mmg tak nampak lagi. or secara kebetulan mama ni mmg spesis berbadan besar kan, so bile pregnant or tak pregant tu same jekla conditionnye..hahaha..
.
Pix2

.
Even dah 5mth pon nampak cam tak pregnant lagi kan. mase ni mama kena gi biz trip kat jepun. mase HOD cdgkan mama pergi die tak tau pon mama tgh pregnant. nway, ni antara pengalaman plg best mamala. 1st time merasa suasana winter kat negara org. then terpakse menyambut hari raya aidilahda sorang2 jugak (tk smbut ape pon). n plg tak boleh dilupekan, wktu kat jepun nila 1st time mama rase tendangan zara dlm perut. pandai zara temankan mama kan..
.
Pix 3
Ha..gmbar ni mase mama pregnant 7 bulan dh. baru nmpak bulat sket perut tuh. Disbabkan stress kerja kat opis, mama ajak papa bercuti kat cameron highland (ade org gelar bercuti2 ngan hubby wktu pregnant ni as 'babymoon'. mmg wujud ke term tu yek) .mama pon mase tu mcm asyik teringin mkn buah strwberi n rindukan suasana ladang teh cameron. jgn tak caya, mama sanggup turun ke ladang teh kt bawah bukit tu tau..hehe..
.
Pix4
.
Kali ni mama leh teringin nak mandi air terjun plak. sbb dh few yrs tk rendam air sungai..huhu. waktu ni baru masuk 8bulan. patutnye tak digalakkan mandi berendam. tp nak wat mcm mane. mama dh teringin sgt so mandi jekla. gmbar ni kat air terjun lentang (kebetulan on the way blk dr kuantan ke kl)
.
Pix 5
.
Ni gambar mase mama konvo master tahun lps. dh nak masuk 9bulan pregnant mase tu. tp mama still kuat lagi. so tak request la utk ape2 special requirement utk 'orang2 kurang upaya' (pregnant woman pon trmasuk golongan OKU tau). parking keta pon kat bwh bukit UTM nun, n mama terpaksela panjat tangga yg tinggi tu pergi dewan..nway, harapnye zara pon ikut jejak langkah mama belajar rajin2 yek (erk..rajin ke mama dulu...)
.
Alamak..dh cukup 5 gmbar ke. klu ikutkan mama, 10 keping gmbar pon mama leh letak.hehe. act wktu mama pregnant dl, mama mmg suka sgt melawa (lawala sgt) n amik2 gmbar. selalu2 gi keja tak makeup sgt just put bedak n lipstik, tp wktu pregnant beria2 makeup (skang dh kembali cam asal. muka asyek pucat jek..hehe). baju pregnant pon mcm2 mama beli. muka pon berseri2 semacam jek. tu yg sume kwn2 opis, sedara mara dh dapat detect yg mama ni mangandungkn baby girl..nway, berbanding wktu pregnant, mama rase mama makin menembam n membesarla skang. huhuhu..mcm mane tu..
.
Klaa.. harus mama nak pas tag ni ke mama2 yg baru ber'anak' satu. bukannye ape, selalu mama yg baru sorng anak die still eksited lagi mengreview gmbar2 pregnant kan. yg dh ramai2 anak tu msti dh tak kuasa nak layan. silap2 diorng leh konpius nak pilih pregnant time yg mane satu kan..hihihi..
.
So untuk nonong aka mama qisya, mama mya, mama qistina, kak radiah, cikgu rubi, shila aka mama hazim, linda aka mama ghazi (eh, ade mase ke cik linda nak lyn tag ek)..silala merajinkan diri anda cr balik gmbar2 pregnant tu yek. pade siapa yg mungkin dh pernah buat tag ni, apela kirenye tolong 'link' kan jawapan korang kat mama. mama eksited nak tgk gmbar sorang2 ni..hehehe..

3 comments:

Mama Mya said...

masa masuk sini tadi doa2 agar x kena tag huhuhu rupa2nye kena gak kikiki tapi saya minta ampun kalau x dapat buat yer kira halal yer hihihi

dulu2 x de blog so kurang bergambo nantilaa kot godek2 jumpa gambo peknen hihihi

thanks tag saya

mama mya
http://www.quefamili.com

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..mama zara dulu pon mane layan blog. tp dh perangai giler mengambil gmbar. gmbar tu sume pakai nset jek sbb zmn pregnant tu kamera tgh rosak. bl zara dh lahir br sibuk beli kamera baru..=p

Ahmad said...

bila nak tambah seorg lagi ehheheh

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016