Bila Zayed kena demam campak..


Minggu lepas baby Zayed dah selamat diserang demam campak..mula2 tu demam kan..pelik gak tetibe jek bby demam..takde selsema batuk sume..gigi tak tumbuh lagi..nk tukar bulan pon tak sbb bby dah 7 bulan stgh..nk kata nk pndai jalan pon belum lagi, sbb baru berdiri sndiri jek..tapi smpatlah mama off sehari jaga dia kat rumah..time demam tu dia tak meragam byk, cuma klu nak tido die suka tido melepek kat dada mama..huhu..sian dia..then esoknye alhamdulillah dah kebah..time tu cuti new year so smpat lagi bwk dia kuar jalan2 ikut shopping brg2 sekolah kakak zara..esoknye hari jumaat mama keja cam biasa so antar bby kat umh bbsitter..rupenya time kat sane die dah start meragam gila..asyik menangis n merengek jek..nk tido pon kena dodoi2 dulu baru letak kat tilam..klu biasa hisap susu jek pndai tido sndiri..wuwu

Sblh ptg time amik die tu, bbysitter bgtau badan zayed ada bintik2 n ruam merah..selak jek baju..adoiyaaaai..mama dah tau bby kena campak dah..penuh kat depan n blkg badan..malam tu bwk gak gi klinik dokter bagi ubat sapu sbb ruam campak ni gatal kan..tu sebab baby merengek tak selesa kot..malam tu pulak jgn cakapla mmg meragam sgt2..huhu..mama papa sian pass baton menjaga n melayan dia..hahahaha..mmg mencabar sungguh sbb biasa die tak macam tu kan..

Apepon, smpat sabtu esoknye tu kitorng belikan air kelapa bagi bby minum sikit nak bagi campak abes keluar..so mmg byklah kat leher, tengkuk, tangan, muka sikit kaki sikit,,hari ahad tu npak baby dah beransur baik dah..meragam pon dah kurang, ruam merah pon malam tu dh nak hilang dah..so isnin aritu mama pon keja jekla mcm biasa,alamdulillah dah sihat dah anak mama..lega hati anakanda tak meragam lagi..kikiki..


time demam aritu..suka sgt tido melepek mcm ni kat mama 

melekpek lagi 

mcm2 style tido..taknak alihkan tkt terjaga 

malam tahun baru..time ni papa, kakak n abg dia gi join aktiviti kat mes pegawai..mama tak ikut jaga bby kat rumah jekla kan..huhu 

balik tu papa belikan koyok baby..sejuk sedap agaknye dia bile tepek benda ni..=p

muka ada senyum sikit..^_^

nak tunjuk ruam campak kat badan dia tp tak clear sgt gmabr ni

muka budak tak sihat..alololo..syian dia kan..syian kat mama gak sbb tak cukup tido..hahaha



p/s: anak2 mama dah tiga org ni mmg sume kena demam campak awal..belum setahun lagi dah kena..huhu


4 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

Ala ciannya zayed..kecik2 dah demam cmpak..musim kot..Get Well Soon ye..Amin..

NzA said...

alahai tgk muka pn dh tau bb xlarat sgt2 tu....kesiannya....get well soon...

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Alahai Baby Zayed kena campak..kesiannya..sebab baby lagi kan still tak faham lagi..Hopefully sekarang Bbay dah sembuh ye sayang,,demam-demam pon comel!geram!!

LYAfrina said...

siannya baby zayed.moga dh sembuh skarang

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016