After 8 mth ++ | 1st attempt baby Zayed masuk movie


Salam Isnin semua..cerita dua minggu lepas..sblm zara start sekolah lagi..hihi..konon final aktiviti sblum sekolah bukak, nak bwk anak2 gi tgk movie..ikutkan mmg dah berzaman kot zara zareef pujuk mama papa nk masuk tgk wayang ni..tp mmg sebelum ni tak yakin nk bwk masuk baby..bby zayed ni jenis senang terkejut ngan bunyi kuat, so malas nk amik risiko tgk wayang sekerat, pastu kena kuar kan klu bby meragam..haha..mama pon dh byk gak movie layan kat cd jek sejak dua menjak bersalinkan zayed..=p

Apepon, kali ni kira cuba nasib jekla..klu baby ok, alhamdulillah..kalau bby tak ok, salah sorang kena mengalah jaga..kikiki..so, movie yg dipilih kali  ni Night at Museum 3..2 sequel sbelum ni mmg mama follow, so yg ketiga ni pon mmg tak meghampakanlah..best sgt2..kelakar pon ye..hihi..ttg baby..so far oklah..mula2 masuk tu die tidur..dptlah seketika masa bertenang kan tgk citer..then bila die bangun, takdelah menangis pon..skjap die tgk kat skrin tu, sekejap dia cari benda nak main2, nak pegang2, nak gigit2..pastu minum susu..cuma last 20 min terakhir tu die tk leh duduk diam dah..haha..so papa bwk dia kebelakang..ke area2 pintu masuk tu kan..dudukkan die kat situ n sambil2 tu dapat juga papa layan movie smpai habis..hihi..so agak berjaya jugaklah 1st try ni kiranya..nnti akan dtg leh cube lagi sekali..hoho


Abg n kakak yg sukacita finally dpt gak tgk movie..lebih 8 bulan tk jejak wayang tuh..kikiki

Ni waktu nak masuk..bby tgk syok tido

Gelagat die bila dh bangun


Yg ni time papa bwk die ke belakang..dok diam2 main kunci rupanyaaaa


Mama n the kids..great movie!! akan dtg kite try gi lagi ye anak2..hihi

Pas tgk movie..zara zareef request main game kat arked plak..papa layan diorng..mama dok tunggu jek dgn baby..=)


p/s: Antara tiga anak, zareef catat rekod paling awal masuk wayang..umur 4 bulan dh angkut die kot..haha..actually, mama papa kan mmg kaki wayang..so klu anak2 senang ikut, bestlah kan dpt bwk dirong sama2 tgk movie..tp kalau kate anak2 tak suka or tak kerasan dlm wayang tu pon takpelah..terima jeklah hakikat layan movie kat umah guna cd...=p


3 comments:

Nad MamaZN said...

nayli pun awal mcm zareef.. umo 3-4 bulan dah bawak masuk movie hehehe

Dokter faRyn said...

aina azalea so far memang takde hal bawak gi movie. sbb mama dengan ayah jenis tak sampai hati nak tinggal anak or miss certain movie hahahha. tapi cuma movie-movie terpilih je yang tengok kat wayang. yang biasa2tu memang layan bluray kat rumah je :)

LYAfrina said...

waa..bgusnya zayed...
baik2 je dlm panggung..
klo bwk bdk, sng pilih seat blakang skali di bhgian tepi..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016