19.01.15- Baby Zayed 8 mth | jom panjat tangga!!


Alhamdulillah..dah 8 bulan umur baby kecik mama..mmg cepat, cepat n cepatttt sgt rasa..4 bulan lagi dah masuk setahun..syahdu plak rasa..hahahaa..berat terkini, tak tau lagi sbb lama tak timbang berat..now dh start makan bubur.mama blend kasar2 jek..antara fav menu dia bubur carrot, bubur brakoli kentang, bubur apple..masih byk menu utk dicuba..hihi..milestone plak..masih berdiri n try memapah2..merangkak sgt2 laju sekejap jek dah  ke ceruk2 mane..umh dhlah selalu bersepah kan mmg kakak abg dia kena jerit sntiasalah sbb mama soh simpan mainan..wuwu


Riza Ameer Zayed 8 mth old..=)


Skang ni bby dh pndai pnjat tangga umah jugak..nilah die bahana bila umah bertangga kan..mmg sama cam kakak n abg dia dulu.umur 7 bln mcm tu dh start mendaki..hihihi..so aritu sajelah mama bagi can die memanjat tngga..nk tgk sejauh mane die naik..bodyguard 3 org kt depan, belakang, tepi..yg tepi sekali ngan body guard, sekali ngn photographer jugak..ekekeke..


Meh ikut zayed naik tngga..=p

tgn kakak die kat blkg..seram tgk bby memanjat katanya 


kakak yg sntiasa secure keselamatn bby 

bodyguard kedua kat dpn tu..hehe 


eksited jek gaya kan dpt memanjat 



papa balik keja petang tu, mama tunjuk video bby naik tngga..teruslah papanya dok memunggah stor carik pagar tangga zareef dulu...so skang tangga tu dh selamat berpagar dh..bby tkleh pnjat2 lagi ok..^_^

3 comments:

Dokter faRyn said...

handsome boy! muahs sikit

aLyNnZ said...

seronokkan tgk perkembangan anak2..good job baby zayed dah laju merangkak panjat tangga pun dah terer..

baby d br nak start angkat ponggong mengengsot kedepan belakang jerk..belum boleh duduk sendiri..tak tau ler yg gurl mcm lambat sket dr abg nyer..hehe

LYAfrina said...

tu dia...
dh mkin advanture

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016