Melaka 2014 | Check out & Toys Museum

Salam tengah hari..sblm masuk tahun baru, nak habiskan jugak entry melaka ni..hahaha..banyakkkkk lagi citer lain yg tak terpublish..entah bila nk karang entry pon tak tau..makin lama makin sibuk..kupon photobook free ada 7 keping lagi tak redeem tu mmg ada harapan byk yg kena burn..wuwuwu..

So mcm biasa layan gbar yg super byk ni jekla ye..pas checkout dari Ramada Plaza Hotel arituh, plan asalnya papa nk singgah kota a-famosa..saje nk jalan2..tp sbb cuti sekolah + hari sabtu plak tuh..bandar hilir mmg super packlah.. so lepas penat pusing tak jumpe parking, terus kitorng menghala keluar bndar..tp kesian kat zara zareef tkt tak puas jalan, ajak papa gi Toys Museum Melaka di bukit baru pulak..


Posing2 sebelum checkout dari hotel


Baby main cak2 dengan kakak

banyak replika kapal laut kat cni


Nice lobby..=)


Apa yg ada kat Toys Museum ni?? mestilah banyak toys kannnn..hihi..museum ni sebnrnya rumah tingkat satu jek..dalam tu pemilik die ubahsuai n susun segala koleksi2 toys yg ada antaranya ada koleksi the avengers, disney, power rangers, dragon ball, superhero, avatar dan lain2..yang harunya si zareef nmpak power rangers dlm rak boleh plak sibuk mengamuk nakkan mainan tuh..die ingat toys display kat kedai kot..huhuhu..bila pujuk nk belikan mainan kat tpt lain, baru die ok..tapi terpaksa janji dgn kakaknya sekali sbb zara ni mmg ada peel tak boleh tgk adik die sorang jek dpt mainan..>_<


Toys Museum Melaka..ada hulk seketul atas bumbung...=p

Jom masuk tgk apa yg ada dlam ni ya

papa ke baby yg jakun? =p

Zareef n fav toys..power rangers

kakak zara suka barbie






mainan utk adik baby pon ada..mainan muzik2 tuh..hihi





satu lagi fevret toys zara..my little pony

papa dgn watak superhero kegemaran zaman kecik2 dulu..kesatria baja hitam..=p


frozen pon dh ada dlm koleksi museum ni





sempat join papa n zareef main game soccer ni..kikiki


typewriter zaman dolu2

piano mcm ni time mama kecik pon ada..hehe

ok..habis dah tgk mainan..keluar ni baru smpat snap harga tiket dia

my zareef

papa, mama, baby..belakang tu ada dinosour terselit sekali..=p

Last pose before balik ..=)


Yeayyy..habis dah akhirnya entry melaka..kikiki


5 comments:

Tengku Fauziana said...

syiok nyer dia talan2 ye..hahah

Syima ~Mama Kyra~ said...

Eh tak tahu pulak kt melaka ada toys muzeum..ingktkn kami dah abis round kt melaka..ok pasni klu kami blk kg rembau bole la jln2 kt melaka lg..hehehe

suhaina laui. said...

salam kenalan....cantik ssc...brape rm ye...sy beli lgik hihihi br try test nk bli yg mane huhuhu

NzA said...

xtau plk akak kt melaka ada muzium toys....he3x......
apapun mesti kanak2 rebina tu seronok sgt.

LYAfrina said...

Bestnyer
Byk tmpat mnarik kat melaka. Hrp impian nk ke melaka thn ni tercapai...

Sayangnya.kupon PB ni....jual k lya la.. hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016