Melaka 2014 | Suka ria di Taman Buaya

Salam Isnin semua..nk smbung entry melaka jap..berzaman baru siap update kot..huhu..so arini share gambar kitorng kat Taman Buaya Melaka..actually lameeeeee sgt dah kot mama tak ke sini..last adalah 9 tahun lepas gamaknya..kali ni ntah mcm mane tergerak hati  nk bwk anak2 ke sini..yekla, gi melaka ni kalau bole nk anak2 happy kan..nak gi zoo, mcm dah selalu sangat pegi..so bwk ke taman buaya lah pulak..=p

Apepon, suprisingly anak2 mama sangatlah happy kat sini...hahaha..happy dpt tgk byk buaya..show buaya..n now dah ada small waterpark so budak2 leh main air jugak..mau tak suka kan part berkubang dlm kolam tu..selain dari tuh, ada few animals lain mcm tortoise, burung merak, arnab dll..rumah hantu and dinosour train pon ada tapi budak2 ni takut nak masuk..ooo..ada malaysia minature jugak which is replika tempat2 menarik di malaysia ..kat sini leh tengok2 n posing2 jekla kan..


Signboard Taman Buaya Melaka..tak ingat dah harga tiket..rasa cuti sekolah n weekend rm15 per adult, rm10/child..kalau weekdays murah sikit

Suka Zara dh smpai sini

Malaysia miniature..ada replika klcc, masjid negara, bangunan stadhuys, a-famosa..dan lain2 lagi

kat sini posing2 jekla kitorng kan..=p




Ada rabbit n leh bagi makan..tapi mcm tak smpat so soh zara bergmbar jekla kat situ

Ok..jom tgk buaya 

Besar2 kan buaya nya..seriau gak sbrnnya mama..hahaha

Zara Zareef pon eksited+takut2 tgk buaya ni


Ni kat area show buaya..tak byk aksi pon ptg tuh..antara yg dpt tgk aksi menjinakkan buaya, masukkan kepala dlm mulut buaya n ambil duit dari mulut buaya


    Pas tgk show, smbung jalan2..jumpe burung merak ni tapi sayang die taknak kembangkan ekor..=p


ni pulak kura2 kuning..unik sbb pnjang btol kaki dia..hihi

yg ni pon unik sgt..tak ingat spesis kura2 ni tp mcm kura2 dinosour pon ada kan..^_^

Tgk burung kecik..sblh blkg tu nak renovate2 lagi tak tau utk ape

On the way nak ke water park, kebetulan time petugas2 bagi buaya makan..dptlah can tgk buaya byk2 berkumpul..uiiii..seriau tgk ..rupenya2 yg dlm kolam melambak2 lagi buaya menyorok..kuikuikui

Rileks jek petugas tu panjat tempok..tk dpt bygkan klu terjatuh dlm tuh..wuwwuwu

Buaya beratur menunggu makanan..

Ok..ni kat water park dah..pool time!!..mama dh tau sini ada kolam so bwk baju mandi zara zareef siap2




Kakak Zara main slide air



Rehat2 jap smbil makan eskrem

My baby boo..muka rileks2 sebelum percubaan merendam baby dalam kolam..hiihi

Last but not least..sblum balik smpat singgah beli gambar yg diambil oleh petugas2 kat sana sblm masuk jalan2 kat taman buaya..satu pic rm30..oklah kan buat kenang2an gmbar family kat sane..=p



4 comments:

Tengku Fauziana said...

kalau g meleka memang selalu k taman buaya or zoo melaka je..
nk k afmaosa kadang kena pikir sbb jem sana ken..

Adlin Mohamad said...

kami nama je jejalan melaka tp x singgah pun sini hahahha ..
konon sebelum sampai semua tempat nk gi bila anak meragam terus ilang mood hehehe lama x jejak kaki kat taman buaya last time sekolah kot

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhhhhhhhhhh lily dah sampai melaka ye..

akak baru bercadang nk pegi esok..in shaaAllah..mudah2an tak hujan la :)

seronoknya tgk cuti2 malaysia korang ni :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Dah lama tak pegi sini..last jejak masa kyra umur 2y kot..now dah upgrade tmn buaya ni ye..waterpark n mcm2 animals ye..dulu tak berapa meriah..HEHEHE

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016