Melaka 2014 | Ramada Plaza Hotel Melaka


Salam Isnin semua...bermulalah update ttg percutian 3H2M kami di Melaka hujung november lepas..actually ni kira adhoc planning jugak ni...huhuhu..sebabnya tgk schedule keja mama bulan dec padat giler, so ckp ngan papa jom amik cuti bln nov jek bwk zara zareef jalan2..selalunya part planning, tpt tinggal sume mama yg suka uruskan..tapi kali ni mmg tak sempat..huhuhu..so papalah yg finally decide nk ke malaka than tolong sevey n booking hotel sume..dpt2 msg kata papa dah booking Ramada Plaza Hotel ni utk 3 hari dua malam..mama ok jekla as long hotel ada swimming pool utk anak2 kan..=p

So kami bertolak hari khamis tgh hari..first time datang ke melaka daripada kuantan..fuhhh..jauh gak terasa perjalanan almost 5 jam termasuk berhenti makan..jalan plak mmg takde highway kan lalu kampung2 felda sume..hihi..smpai melaka dah petang so pas check in tu just rehat2 kat bilik then bwk anak2 mandi kat pool..=)


My Zara Zareef..sblm nak gerak cuti2 posing dpn umah dulu

Kakak Zara..jalan2 sempena dia cuti sekolah kan

Pose sesampainya di hotel..sukalah diorng kan..mama pon laaagiiiii suka..wahahahaa

Bilik kami..dua katil super single dan ada satu sofa bed..malam tuh tmbah baby cot plak so mmg selesalah utk kami 5 beranak..=)

Bilik air bersih..cuma takde bath tub..hihih..sinki spesis besar so senang nak mandikan baby ..=p

Benda penting klu dok hotel..hahahaha..senang nk minum air panas n bancuh susu anak..

View dari bilik..nmpak bndar melaka n laut selat melaka..tenang jek rasa..tq papa buat the right choise utk penginapan kali ni..=)

Posing2 lagi dalam bilik


Internet tv yg ada macam2..room service menu pon leh tgk kat cni jek..serius jakun..hahaha

Santai2 dgn baby comel ni dulu..skang dh pndai merangkak sikit2 so mmg kena sentiasa awas sbb tkt die tergolek ke bwh..huhu...ohhh..katil super single tu kami rapatkan jek jadilah satu katil besar..=p



Kol 5.30pm mcm tu dah gerak ke swimming pool dah..esok2 penat jalan kot tk smpat nak mandi sini dah kan..=p..

Sejak bersalinkan zayed arituh mama lom lagi berkesempatan berkubang pool dgn kakak n abg..jadi penunggu setia diorng jek..wuwuwu..tgu nnti baby besar sikit kite sama2 terjun kolam ye baby..kikiki

Enjoying themselves..^_^




Percubaan papa utk merendam baby dlm pool..tp sekejap jek sbb papa kata sian baby menggigil2 badan kena air sejuk..hahaha..ni bahana kat umah mama manjakan mandi air suam lah ni kot..>_<

Back to pangkuan mama jekla dik..=p

Jadi penunggu anak2 pon syok jugak..baring2 smbil layan dak tecik ni..angin plak sepoi2 bahasa je petang tu so mmg rasa very refreshing..=p

Bukan main berterbangan rmbut baby kan..agagaga

Santai2 zara zareef 


 Pool ni kat level 9 hotel..so saujana mata memandang jugak view dari sini..cantik kan..nmpak sungai melaka n perkampungan melayu kat bdr ni which is kampung morten



To be continued...

6 comments:

Lynn Hamzah said...

biasanya planning last minute nie yang menjadi...

salwana nordin @ che'wa said...

bestnya bercuti..:)

akak belum planning lg mana2 hhhuuuu

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah besar jgk hotel ni ye..pool pun besar :)

LYAfrina said...

comelnya bju zara pakai sblum bertolak tu..

ok la tu bercuti jugak zarazareef ni.. asya terperap je.. tu y htr camp.. budak2 asal ada kolam pon dh cukup happy kan

Adlin Mohamad said...

wahhh santai nampak..
kami pun kalau cari hotel ada swimming pool hehehe bebudak suka

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Wahh hotel ni memang bestlah kan kak..Orang pon tak ramai n pool dia sangat menarik!selalu stay kat Hatten Hotel je, lepas ni boleh usha yang ni jugak..hihihi..Happy Holiday kak!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016