Pognae | 'Soft structured carrier' pertama saya..=)


Salam Jumaat semua..harini entry pasal barang baby lagi..hohoho..last week before jalan2 ke melaka gigih membeli online SSC untuk baby..sebenarnya dulu2 time zareef ada gak pernah beli carrier biasa tu kan..tapi orang kata tak eloklah, tak ergonomic sbb kedudukan kaki baby tergantung dll..and mama memang tak suka pakai carrier tu sbb bahu mama kompem sakit klu bwk zareef (time zayed lom pernah try lagi guna carrier sblm ni)..so stlh 'dipengaruhi' dgn kaum2 ibu kat tempat kerja, akhirnya mama decide nak beli SSC ni..ehehehe..itupon lama kot sblm tu wat survey2..mklumlah, mama ni kan berkira sikit..nak brg best..tapi kalau dpt harga murah mestilah nak yg murah kan..hahaha

Nway, diakui mama ni mmg baru dlm bidang babywearing ni..wktu nk beli utk zayed nilah baru kenal ringsling, baby wrap, mei tai, ssc bagai..kikikiki..ssc plak mcm2 jenama ada..ergobaby snuggbaby, tugeda, boba..tapi tuhla..harga memang mahal2 belaka..nangis tgk..mujurlah terjumpa brand Pognae nih which is carrier from Korea..kebetulan ada kawan sekolah mama pakai so mama dok bermsg2lah dia tanya review sume kan..harga pon jauh lebih murah dari brand ssc yg lain so finally, proceed beli..ohh...beli online di website Pognae Malaysia..=)

So, meh citer cikit apa yg mama suka ttg Pognae SSC ni..selain dari harga yg lebih murah tuhlah kan..=p


Mama suka sbb senang nak dukung baby ke mana2..skang baby pon tak berapa nak duduk dlm stroller kecuali time die tido so mmg sesuailah berbabywearingkan..setakat ni mama rasa ok sgt ssc ni..bahu n pinggang mama tak sakit lepas bwk baby jalan2 compare to carrier biasa time zareef dulu

Pognae SSC jugak ada air mesh system kat body dia..ada satu ruang zip boleh bukak utk bagi pengudaraan yg lebih baik utk baby.. sesuai kalau rasa baby panas ke apa kan dok dalam tuh ..klu keluar outdoor mmg mama bukaklah zip tuh..

Ni masa gi melaka mgu lepas..biarlah muka mama berpeluh2 bagai kan sbb jauh round berjalan kaki time ni..tp yg penting baby selesa siap tertido lagi dlm tu..sukaaaaa..hihihihi

Papa pon dah merasmikan jugak ssc ni..klu waktu panas ke, leh bukak ruang zip belah atas utk keluarkan cover kepala dia pulak..best kan..^_^


Keseluruhannya, puas hati jugak beli Pognae ni..nyesal tak beli dari awal2..hehehehe..nway, ikut spec carrier ni sesuai smpai berat 20kg..kite tgklah nnti kan smpai bila baby nak dok dalam ni..ikut pengalaman dua anak sblm ni, pas dapat kaki jek terus buas nak berjalan..hahahaha



p/s: Saya budak baru belajar..ada kawan2 tegur kata mama bwk baby ke bawah sgt..takpe, nanti mama betulkan kedudukan ye..tgk baby selesa jek ingat dah ok pakai mcm kat atas tu..=p



9 comments:

Nad MamaZN said...

kene start survey gak ni hehe

mummy_ayu said...

Ayu ..masa Iris baby dulu..memang guna carrier ni. tak ingat brand apa. sgt helpful and baby pun selesa. siap tertido2 lagi...

Naderiey M said...

shabas bette, memang syiokk pakai carrier cenggini bila anak dah ramai. aku pun nak cekau ssc baru, yang lama dah lego.

NzA said...

nmpk selesa je baby dok dlm tukan...yg penting bb selesa..mama pn selesa.

naney said...

ssc aku brand local je lily.. neezaneedles.. dlm 200 lbh.. sekrg tgh nk usha toodler size..

aLyNnZ said...

iye lar baby nmpk selesa..ermm..tergoda jugak tp dh baru je beli baby carier last month

LYAfrina said...

baby nampak selesa sgt duduk dlm carrier ni

LYAfrina said...

baby nampak selesa sgt duduk dlm carrier ni

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Terjawab persoalan aida tadi..hihihi..so far macam ok akak pakai, cuma kena ketatkan waist pad dia lagi..sebab nampak baby tak duduk dalam kantung yang betul..hehe..pandangan aida lah..sebab nanti lelama akak sakit kat pinggang kalau tak pakai betul..Happy Babywearing kak!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016