Percubaan merendam baby dalam kolam..


Salam Isnin semua..tajuk tu masa tulis rasa biasa jek maksud dia...tp baca dua kali macam semacam plak kan..hahaha..takpe jgn risau ye..ni percubaan merendam baby secara baik tau..bukan secara paksaan..=p..alkisahnya, plan mmg nk exposed bby zayed ni awal sikit ngan swimming pool..klu dulu time zareef, dekat umur setahun baru mama bg dia mandi kolam..mklumlah, masa tu 1st time ada anak lelaki..nenek dia bukan main pesan lagi jgn bagi rendam air2 sejuk ni tak bagus katanye..so kita ikut jek..tp ada org baby kecik2 lagi dh bagi mandi air sejuk2 kan..hehehe..mama jekla kot smpai 6 bulan pon still mandikan bby ngan air suam..alasan? takut baby sejuk katanyaaaaaa..=p

Berbalik pada citer mandi kolam..tak sabar sgt nk bwk zayed mandi pool bila tgk anak2 member yg lain kecik2 lagi dah kena rendam...nmpak ok jek kan so mulalah nk terpengaruh..kekekeke,,ingat nk beli neck float tu tapi tk smpat2 nak cari..baju mandi pon konon nak recycle abg zareef punya yg lama tp tak jumpe mana simpan so sudahnya rendam gitu jekla..hihi..nway, setakat rendam2 manja jek akhirnya..mama still mcm rasa tk smpai hati nk rendam banyak2 takut baby kesejukan..


My happy baby..=)..setakat rendam kaki mcm ni nmpak suke jekla dia kan




Muka basah kena simbah ngan si kakak..haha

Ok..try rendam dalam sikit

Muka mcm cuak kan..tp zara ngan zareef mmg happy btol bila baby join mandi sekali




Bilas time..suka dpt shower sbb kat umh pon biasa mandikan ngan shower gak..cuma kat umh shower ngan air suam..=p


Kesimpulannya..lom berjaya merendam baby sepenuhnya..hehe..tunggulah few mth lagi ye baby kite mandi kolam sesama..mama pon dah lameeee sgt tk terjun pool ni..hihi..nway, finally neck float dah beli dah..aritu ada sale kat lazada rembat jugakla sebiji..nnti smpai kite try kkk..=)


7 comments:

lia ummiirfan said...

comeynya baby.. bam bam.. :))

aLyNnZ said...

ishhh alin pun teringin nak rendamkan dhiya..plan nak g spa baby tp tak kesampaian lagik takder kelapangan pun iyer jugak..

seronok nyer bambam berendam ehh..
geram nengok..

LYAfrina said...

baby pon nampka eksited sgt tu blh berendam dlm air..

tp kat negara mat saleh, seusia ni dioa org dh pon dilatih berendam kan..

Nor Fauzah Samid said...

nampak excited je baby ^_^ naseb baik pool xde org ek, lily. hari tue kak arnie bawak pi pool kat JB yg sarat dgn manusia, terus anaknya kena HFMD. sama2 kita hati2 ya...

Adlin Mohamad said...

bukan main senyum lebar dia hehehe

Syima ~Mama Kyra~ said...

Kyra dulu umur 8 bln baru start msk pool...masa 8m ke bwh nangis meraung tak mau msk pool tp makpak yg lebih excited nk bg anak mandi kolam..cian kyra...kekeke

zety said...

chaiyok Zayeed! takut nnt neckfloat xmuat dah..hihihi..yasmeen pon dh sempit2 sket ssh nk cari leher dia :D

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016