Melaka 2014 | Jalan santai di malam hari


Malam pertama di Melaka..masih bermood santai..hahahaha..mmg taknak penat2 sgt pon cuti kali ni..so smpai sana khamis, mmg plan nk berjalan sakan jumaat esoknya..so sblh malam tu papa ajak jalan kaki area hotel jek..selain nak gi makan, ternmpak mcm ada funfair dekat2 sungai so papa suggest kita jalan2 tepi sungai..okkkk..mama n anak2 ikutkan aje..mujur dah ada carrier baru utk baby zayed kan so tkyah penat2 tolak stroller..hihihi 

So, sambil cari kedai makan..smpailah kat area sungai..rupa2nya dekat jek hotel tuh ngan kampung morten..kampung morten ni perkmpungan melayu di tgh2 bndar melaka .mostly rumah kat situ masih mengekalkan reka bentuk traditional dia..mmg nmpak cantikkkk sgt dari seberang sungai tu tau..pastu dari kejauahn nmpak ada kedai makan so papa ajak cross n makan kat sana jek..smbil2 cari jambatan nk cross tu smbil2 snap pic n melayan bot2 yang lalu lalang utk river cruise..ikutkan zara zareef dah bising mintak nak naik bot jugak tp jenuh pujuk diorng naik bos esok pagi nye jek..=p


Jom jalan!!! papa amik turn awal bwk baby..hihi

Punyelah santai kan..berbaju tido jek haaaa anak2 mama..kikiki..oklah, sblm kuar hotel snap2 jap kat lobi ni..santek..=)


Papa with anak2..belakang tu yg penuh lampu2 tuhla area kg morten..mmg first time mama smpai wlupon dulu  pernah sekolah kat melaka 5 tahun..hihi

First family photo in Melaka..tp sian bby tk nmpak muka kan...wuuu

kakak zara posing tepi sungai..

belakang tu jambatan kg morten..=)

wlupon blur (mamalah yg amik tu..huhu)..tapi tetap suka ngan pic ni..share jugaklah dlm blog kan..haha

Us..

Happynya dua beradik tu kan..belakang yg ada tulisan merah tu hotel kami stay, Ramada Plaza

Umah yg ni comel sgt kut..pndai tuan dia hias..tak tau utk diri sndiri or boleh dtg melawat..

Smpai ke warung Sentosa..special kat sini mee rebus sentosa katanya..so trylah kan mee rebus special ayam..mmg sedapppp..^_^..anak2 makan fries jek..

Dah siap makan, jom sambung jalan..mama take turn bwk baby..hihi..ni kat depan papan tanda kg morten


Jalan punya jalan..(berpeluh2 gakla smbil layan menjawab soalan dua beradik tu kenapa kita tak naik  keta..ahahhaha) smpailah ke satu taman yg dari jauh nmpak mcm funfair tuh,,rupanya kami smpai ke Pirate Park..ala2 mini funfairlah sebenarnya..ada merry go round, pirate ship, trampulin, haunted castle, rock climbing n motor kecik utk budak2 tuh..kitorng just layan merry go round, then zareef mintk naik moto..


Mama n the kids

Dlm merry go round..nmpak best tp bosannyaaa nk tgu die pusing..slow giler kot...hahahaha

Mama, zara, zayed..baby dah ketiduran pon dlm carrier masa ni..mmg convenient sgtlah bwk carrier ni kan..=)

Abg zareef pose atas moto


Pas puas berjalan, menuju semula ke hotel..berpeluh gaklah ha jalan kaki kan..agagagaga..saje nk exercise di malam hari kan sapa suruh..kikiki..


Good night babies..mintak cot utk baby tapi cot besar so abg zareef yg dok conquer..kelakar plak kan..agagaga

Si kecik plak yg tido atas katil..kakak zara tido kat sofa bed jek..=p


Ok..to be continued lagi..=p..

6 comments:

Adlin Mohamad said...

best tido hotel hehhehe

Syima ~Mama Kyra~ said...

eh dulu p melaka takde pulak funfair nie..agaknya baru bukak kot...mmg penat ckit jln2 area situ wlpn nmpk dkt je :D :)) :)

salwana nordin @ che'wa said...

nampak mee rebus terlior sgt hhhuuuu

best kan tenang2 dlm hotel :)

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

wahh seronoknya cuti sekolah bawak anak2 jalan2 melaka..Melaka pon seakrang dah banyak tempat menarik n unik..Kakak Zara dah nampak tinggi sangat..mesti ikut Mama ni..hehe..

**Akak, baby carrier tu jenis Pognae yang hip seat ke yang biasa je?sebab nampak akak macam memberat ke depan sangat..kalau hip seat memang tak boleh pakai long term kak..hihi..aida just nampak kt gmbr je..

LYAfrina said...

bestnyer tgk... lya serun naik y pusing2 tu.. tp y ni y kekal kan..semestinya kukuh & x pusing laju2..ok la

Elaine Chew said...

Selamat cuti ! Boleh kunjungi A Famosa Resort di Melaka lain kali :) 5* villa 827

www.villafamosaresort.com

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016