Hello Kitty Town | Part 1

Salam Isnin semua..harini belum nak cerita ttg aktiviti berpuasa lagi..hihi..so nak buat full entry tentang outing ke Hello Kitty Town ni dulu..so kami pergi seminggu sebelum berpuasa arituh..harga tiket sama jek utk adults atau kids..yg free cuma utk budak2 under 3 tahun or ketinggian bawah 90cm..so zareef dah sah2 kena tiketlah kan..utk masuk ke Hello Kitty dan Little Big Club masing2 harga tiket rm55..tapi kalau beli combo just rm85..so kami sepakat nak masuk dua2 sekali..senangkan sekali harung pasni tak payah datang2 dah..hahahah

Sampai kat entrance tuh, Zara punyelah eksited tgk gmbar Hello Kitty sana sini.dengan pinky2 lagi kan..mama pon suke jek cuma papa lah ikhlas tak ikhlas jek melayan..hahahaha..gmbar mmg banyak gmbar anak dara jekla ye..mama jek yg temankan die buat semua aktiviti kat cni..papa n zareef smpat layan masuk 4 tempat..lain2 tu lebih pada papa teman zareef main kat playground..hihi


Anak dara yg eksited..jenuh paksa dia siapkan buku latihan matematik baru mama tunaikan janji bawak gi sini

Anak bujang pon tumpang eskited sama..die kan apa yg kakak suka die pon ikut suka..haha

Cafe bawah tu tak smpat masuk pon..

Our first entrance..Hello Kitty Town..tantek pintu masuk pinky2..=p




Masuk2 sini jek nampak Dream Photo Garden..kat cni port nak berposing2lah kiranya..ada waktu2 tertentu ada Hello Kitty datang melawat ke sini so lehlah amik pic dgn cik kucing cantik manis tuh..kat cni ada staff yg siap sedia dgn kamera diorng..utk kita yg taknak amik pic dgn diorang takpe, leh guna kamera sendiri..tapi staff Hello Kitty tak boleh amikkan pic guna kamera kita tuh ya..huhu..kiranya klu nak amik gmbar sefamily, leh mintak tolong org lain amikkan or selfie sndiri jek..staff diorang dilarang tolong amik gambar menggunakan kamera pelawat..tu jekla satu yg sadis kat sini..T_T


Zara wuz here..^_^

Ni waktu awal2 sampai..posing2 sndiri jek kat sini sbb Hello Kitty tak smpai lagi

Mama yg tak berapa nak kurus..sapa suruh tak pantang betul2 kali ni kan..hukhuk..dua anak sblum ni at least time pantang berjaya gak si mama menguruskan diri..=p

Yeayyy..tgh2 nak beraktiviti tetiba nmpak ada Hello Kitty ni..so smpat jugakla bergmbar bersama kan..sebab malas nk mintak org amik gmbar sefamily, maka papa soh mama n Zara jek yg pose berdua..=p

Yg ni plak gmbar sebelum balik..sekali lagi time lalu kebetulan Hello Kitty ada kat tempat ni so soh Zara amik gmbar lagi sekali..=)


Berhampiran dengan Dream Photo Garden, ada Tea Cup Ride..kat sini mama jek yg naik dengan anak2..naik sekali jek kat cni sebab zara lagi eksited nk tgk benda2 lain dlm Hello Kitty Town ni..=p


Tgh beratur tunggu turn

Zara Zareef

Happy main kat cni..=)..perasan tak hitam2 bwh dagu Zareef tu kesan jatuh kat umah nenek..huhu


Next, anak dara sibuk tarik tangan mama utk masuk ke Kitty's House..eksited berlari2 dua beradik tu dlm ni tak sabar nk tgk sume tpt..smpai mama nak amik gmbar terjerit2 soh diorng stop jap..hahaha..rumah ni mmg lengkaplah dgn hiasan Hello Kitty dari ruang tamu, dapur, bilik mandi n bilik tidur..


Ruang legar sebelum masuk ke rumah Hello Kitty



Papa n anak2..

Kami sefamily..klu ada bby Zayed sekali kan lengkap gmbar family ni..huhu

Ni kat ruang tamu/ruang makan

Comel ada pc Hello Kitty..leh main game kat cni tapi zara tak heran dah pon sibuk berlari2 ke tpt lain..hihi

Dapur yg cantikkkkk dan kemassss..suka3x...

Sibuk berendam dalam bath tub plak dua beradik ni..haha


Bilik tidur..bukan main suka dua beradik ni tgk katil Hello Kitty ni..siap baring2 lagi buat macam katil sndiri.=p


Wardrobe baju n perhiasan 

Almari baju yg comel

Meja solek yg kiutttt

Ok..habis tawaf dalam rumah..ni bahagian luar rumah..semua pon serba pink

Mama n anak2


Dalam ni jugak ada beberapa show yg dipersembahkan di atas Purrfect Stage...pas masuk Kitty's House tu kebetulan ada satu show so smpatlah layan..ada Hello Kitty and Dear Danial..Zara melayan smpai ke depan stage..mama, Zareef n papa plak layan show smbil minum2 kat cafe yg ada kat sblh stage tuh..=)


Hello Kitty tgh wat persembahan

Suka dia tgk live show yek..hihi

Di akhir persembahan, leh amik gmbar dgn Hello Kitty and the gang ni..ramaiiiiii sgt org beratur nk amik gmbar sbnrnya..masa plak dalam few minute jek diberi sebelum diorang balik..mujurlah Zara smpat amik gmbar dgn diorang tau..mmg puas sgt hati dia..^_^

Kat cafe yg bersebelahan dgn stage

Rileks jek layan show smbil minum2..hehe

Pose istimewa from Zara..sweeeetttt tak..agagagaga



Nak tau apa lagi aktiviti kat sini, nanti mama citer kat next entry ye..=)


 

5 comments:

inazamri said...

kalau kita yg ibubapa ni pun suka apetah lg anak2.geram gak tengok ni.cantik2 gambar.salam ramadhan

Adlin Mohamad said...

bestnyaaaa
kyra dah request ni ..so mama dia kena kumpul duit banyak2 hahaha anak berderet katakan

nieda said...

gegurl mesti suka tempat ni. Cantik. Humaira byk kali tanya, bila nk pergi rumah hello kitty. Dah pernah pergi dulu, rasanya cukupla sekali. tapi kids memang memanjang nk ke sini

NzA said...

seronoknya!!!!!serba pink...mmg puas hatilah anak dara mama yg peminat hello kitty.

Syima ~Mama Kyra~ said...

suka ye zara..siap pakai crown tuh..kekeke

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016