Baby Zayed | Update check-up sebulan

Isnin lepas dah selamat bawak bby Zayed utk check-up dan amik 1 mth jab..request kat papa mintak die amik cuti sebab kesian kat nenek plak kalau kena antar mama kan..klu ngan papa senang sket..hihi..nway, zareef jek yg sibuk nak ikut kitorng gi klinik kesihatan tuh..mujurlah tak buat perangai sebab 3 jam jugak baru settle semua..huhu..bermula dgn chekup postnatal mama, checkup baby, injection baby n lastly refer to dokter..

So overall, baby sihat2 aje..berat dah naik 4.9kg..fuhhhh..leh tahan semangat kan compare to lahir 3.25kg je..hihi..pnjang plak 54cm..berat mama? tak yahlah story kan sbb mama tak pregnant pon dah obesiti..kikiki..mujurlah time pregnant arituh tak naik banyak kan kalau tak double obes gamaknya..>_<


Bby keletihan pas balik checkup..spjg tunggu turn kena dodoi2 die selalu smpai lenguh tangan mama..haha

Syok tidur sejuk2 dlm bilik..mase kat klinik leh tahan panas..

Sekejapan dah sebulan lebih umur dia..ni buku baby time checkout dari hospital arituh..siap ada gmbar bby..hihi

Tapak kaki di awal kelahiran..skang tak ukur lagi tapak kaki die dah besar sketlah kot kan..=p


Alhamdulillah, settle check up bulan yg pertama..next checkup n seteusnya dah kat kuantan pulak lah kan..tinggal seminggu lebih jek duduk kat kampung ni..huhu..sian nenek baru sebut nak balik kuantan suara dah sedih dah dia..T_T

6 comments:

aLyNnZ said...

Comel..syiok nyer titon..Baby zayed nanges tak lily? Jap je masa berlalu kan..betul first cekup mmg lama..jenuh huhu..semangat nyer..dekat 5kg dahh..

QasehnyaRania said...

alhamdulillah
msti bby bf sbb tu semngat brat naik.
smga bby zayed mmbsar dgn sihat aamiin

Adlin Mohamad said...

buku checkup bestnya siap ada cop tapak kaki so sweet

nieda said...

alahai...comelnya baby..rindu bau baby. plg comel tapak kaki tu. geramm

~MommyAqilMedina~ said...

semangat nya Zayed!!wah memnag naik almost sekilo lebih kan..mesti kuat minum susu ni..bagus2 ..biar sihat dan kuat kan sayang..Alhaii..bab nak balik tu memang touching kak..aida pon pernah melaluinya..padahal aida dekat je..tapi mak pon menangis sebak,aida lagi lah..kat umah 3,4 hari menangis..sedih ya amat!huhuhu

salwana nordin @ che'wa said...

alahai..comeinya tapak kaki :)

dah makin membesar, badan semangat, tu yg mama tak larat nk dukung dah tu..

sedapnya bau bb :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016