Baby Zayed | Day 14th

Salam Isnin semua..

Hmmm..duduk bercuti kat rumah ni tak tau nak update ape sebenarnya..rasa asyik ulang alik citer pasal anak lah kot kan..hehehe..nak citer pasal berpantang ke ape mama tak berminat nak share..sebabnye mama takdelah berpantang bersungguh2 mana pon ..ala kadar jek..=p..so hrp masih ada yg sudilah ye baca stori pasal anak2 mama nih..

So arini update sket ttg baby Zayed..harini dah masuk hari keempat belas dah pon..baru dua minggu bersalin tp macam dah lama plak rasa..hehehe..nway, sejak selasa lepas mama dah pon selamat berada di kampung kat Rengit..so antara update dak kecik nih;

- Tali pusat dah tanggal on day 12th..paling lmbat berbanding abg dan kakaknye yg masing2 tanggal tali pusat hari ketujuh

- Hari ke-13 semalam, officially dah bebas jaundis..syukurrrrr sangat2..rekod die sama ngan abg zareef which is 9 kali ulang alik amik darah..tak kisahlah mama kena ulang alik nak oi asalkan tak kena admit..hihi..kali ni mmg takde amalkan petua apa2 just banyakkan susu, susu dan susu

- Breastfeeding journey..masih berusaha memperbanyakkan susu badan..disebabkan jaundis harituh, mmg mama campur gak dgn susu fm yg penting air cukup n jaundis cpt hilang..now tgh menunggu supplemen yg diorder smpai ke tangan..moga susu semakin meriah pasni..^_^

- Sejak hari ketiga or keempat lagi dah nmpak dah pattern tido bby sorang ni..nmpak gaya ikut peel kakaknye which is suka berjaga awal2 pagi..pas menyusu leh plak mata dok terkebil2, mulut dok senyum nganga2..haihhhh..kecik2 dh pndai mintak main ye dik..abihlah mama nnti..=p

- Berat terkini dahpon mencecah 3.78kg..sihat setakat ni alhamdulillah..

- Semalam gak papanya dah bertolak balik ke Kuantan dah after bercuti dua minggu..kali ni papa balik anak pon dah totally sihat so mama senang hati sikit..teringat time zareef dulu neneklah yg gigih tolong drive ulang alik ke klinik..hihi

Klaaa..tepek sket gmbar bby ye..


Baby Zayed @ rumah nenek..

Ni waktu die tgh berjaga awal2 pagi..camnilah die mata bulat mulut senyum2..mama sengguk2 melayan..hahahaha

Kerjaan papa..kecik2 papa dah tanamkan semangat harimau selatan yek..>_<

Latest pic semalam..papa tinggalkan kain pelikat kot2 bby kecik die rindu...hihi


p/s: Tgh berfikir2 apekah aktiviti berfaedah nak buat sementara tgh cuti pantang ni..top in the list, plan nak kembai aktif berphotobook..banyakkkkkk sgt koleksi gmbar yg boleh dialbumkan tuh..harap2 successlah..nk mula misi mencari voucher pb murah2..^_^


 

9 comments:

Nad MamaZN said...

saje nak share...
masa zakwan dulu demam kuning gak
kena tegur dgn nurse yg dtg umah
sbb pakai kan zakwan baju kaler kuning
nurse ckp jgn pakaikan baby dgn apa2 yg kaler kuning takut kena jaundice tu la
xtau la apa kaitannya kan..
baru anak sulung masa tu, ikut kan aje kata nurse huhu

kayyana said...

aah.. ramai jugak yg ckp mcm kak nad komen tu.. yana pun still takleh tahu knp.. agaknye klu kite pakaikan warna kuning nampak anak kite kuning kot.. so bb kne pakai putih aje.. gitu.. btw kak, selamat berpantang.. pantang leklok tau.. semangat harimau malaya .. yeay..

::NureeN:: said...

x sabar plak nk tgu baby dlm perot ni hihiii
asyikk tgk baby zayed tdoq...

Syima ~Mama Kyra~ said...

syoknya baby tido ye..kita pun ada lagi 6 voucher belum redeem PB..HEHEHE

salwana nordin @ che'wa said...

sedapnya bau baby :)

LYAfrina said...

haha..comelnyer selimut dgn "luaskan kuasamu tu"..

moga baby baik2 aje ye..
n selamat bpantang ye

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tahniah Lily..& selamat berpantang..moga baby membesar dgn sihat bagai juara..^^

Adlin Mohamad said...

windunya nk ada baby ehhehehe
hamboi luaskan kuasa pun tu ...

aLyNnZ said...

Lily kain pelikat tu utk baby yg rindukan papa atau mama yg rinduu..hehe..comelnyer baby..alhamdulilkah baby tak admit..tp baby alin admit huhu..sib baik tak lama..

Kakak n abg nyer ada usik adik tak? Anak first alin hurmm..pantang lepa..abis ler adiknyer..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016