Bila Zareef jadi abang..

Salam Isnin semua..harini dah hari ke-22 bby Zayed..tapi mamanya rasa mcm dah lama plak bersalin..hahahaha..nway, nak stori sket ttg abang bby Zayed harini..lama dah tak citer psl anak bujang sorang tuh..dah asyik tepek gmbar adiknye jek kan..=p


Abg Zareef wth mama..=)


First of all update si Zareef ialah die dah potong rambut!! hehehehe..gmbar kat atas ni dah rmbut baru dah..rimas tgk rmbut die yg pnjang n curly2 sket tuh..time tido malam asyik2 kata gatal kepala kan so mama soh papa antar gi kdai gunting..arahannya soh trim sket jek..tp bila papanye yg bwk, tgk2 rmbut cam askar dah..hukhuk..takpelah dik ye, nnti raya harap rambut dah cantik balik..=p..nway, bile dh potong rmbut mcm ni, nmpak muka die dah matang plak..time rambut panjang dulu mcm manjaaaaaa je mama tgk..hihi

Bercerita pasal Zareef jadi abang, dua tiga hari pas mama bersalin tuh die mula tunjuk perangai..time mama peknen pon tak pernah wat perangai mcm mase tuh..huhuhu..mungkin bile baby dah kuar, baru die nmpak perhatian mama lebih pada baby kot..time tuh die asyik nak mamaaaaaaa jek..malam2 kalau terjaga dari tidur die siap ngamuk2 nak mama..nak tido sblh mama, nak mandi nak mama..cebok nak mama..kaki gatal pon nak mama, mama tgh salinkan baju adik baby die nk mama..agak menguji kesabaranlah time tuh..>_<

Nway, dlm jeles2 dia tuh..hobi die tetapppp cium adik baby..hihihi..sweet jek tgk die kiss baby..tapi seminggu pertama tuh, kalau tanya zareef sayang baby tak, dia jawab takkkkk..hahahaha..masuk minggu kedua alhamdulillah..bila tanye sayang baby tak, baru nak jawab sayanggggg..=p..


Bila Zareef jadi abang..tuhla keja die pndai setakat ni, cium, cium, cium baby..kadang smpai mama tgk mama yg rimas..hahaha


Cubaan nak menolong konon2nya..sibuk nk pegang botol kat adik die..tp yg ni mama bagi sbb tujuan nak posing semata2..kikiki


Selain daripada pndai cium adik, lain2 tuh die tak berapa nak rajin..cuma kadang2 tu setakat mintak amikkan towel baby, minyak baby, bolehla..itupon dgn syarat barang2 tu dekat n senang dpt..klu tak jgn harap..=p

Last but not least, sejak few days lepas baru mengaku diri as 'abang' k...kalau tak die asyik kate die tu 'adik'..tapi nenek, papa, atok dan lain2 oranglah yg dah mula panggil die' abang'..mama ni masih tersedap panggil die 'adik' lagi..dah terbiasa kan..huhuhuh..kadang cakap ngan Zareef bahasakan die adik..ngan baby pon mama panggil adik jugak..adessss..mama yg kena praktis panggil gelaran baru kat anak2 nmpaknya ni..ngeeee..

Apepon, minta2 Zareef sentiasa syg ngn adik Zayed ye..nnti besar ntah apelah die nk ajar adik die..main otomen n bergomol ngan papa kotttttt...heehehehe


 

3 comments:

Nad MamaZN said...

nnt jadi cam papazakwan.. walau ada adik lg 3 org bawah dia, sampai ke beso org panggil adik jugak, hehe

Adlin Mohamad said...

sayang adik ni hehehe
still panggil zareef adik eyh cam kyreen kitaorg panggil adik si keysha pangiil bby

aLyNnZ said...

Baiknyer abg..kasih seorang abg terhadap adiknyer..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016