Jimat, kedekut atau sentimental value?

Salam Jumaat semua..dah petang2 ni baru nak up entry..takpelah, sementara ada mood nak berblog kan..hihihihi..nway, arini terajin edit2 gmbar mama n anak2 nih..layan je k..


My babies..Zara, Zareef, Zayed..selang tiga tahun masing2..=)


Ni pulak gambar mamanya setiap kali nak check-out dari hospital..dah edit gmbar ni baru mama perasan gaya posing mama n kedudukan baby sume sama kan time lahirkan tiga2 nih..hehehehe


Kaitan gambar2 ni dgn tajuk entry?..hahaha..sbnrnya nk suruh orang tgk gmbar selimut yg membaluti tubuh babies2 mama tuh..perasan tak dari tahun 2008 smpai 2014 setiap kali keluar hospital guna selimut yg sama..selimut coklat nih..sbnrnya bukanlah sbb kedekut sangat yek nak belikan selimut baru untuk setiap sorang..tapi entahlah..jimat mungkin alasan no.1 sbb sayang selimut ni elok sangat lagi..sentimental value? mungkin jugak sebab mcm seronok tgk selimut yg sama si adik pakai, penah dipakai kakak n abangnya kan..klu ada rezeki anak ke-4 akan dtg, harap2 selimut ni pon masih elok lagilah..hehehehe..actually selimut ni hadiah dpd ex-oficemate time kat nitto dulu..pnjang pahala die kan mama pakai lama selimut ni..=)

Klaa..tu jekla entry pendek harinih..by the way tak sabar tgu papa balik weken ni..sebabnya?? mama nak mula outing..yeayyyyy..dgn selambanya mama nak mengelat dari tempoh asal berpantang..hehehe..takdelah awal sgt, ngelat 5 hari mcm tu jek..tapi still mama try kawal makan ye, jgn risau..ngeeeeee..


 

9 comments:

Nad MamaZN said...

mmg ada sentimental value selimut tu. mcm zakwannayli jugak..pun ada selimut yg dipakai turun temurun camni hehe

Adlin Mohamad said...

hahah kita plak anak tukar bulan sikit dah bg kat org kat kawan2 atau adik sendiri hehehe

QasehnyaRania said...

morning akak :)
mana ada kedekut. selagi blh diguna pakai utk yg seterusnya, apa salahnya kan :)

a’aaa. sama je gayanya..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sentimental value...gaya lily pun lebih kurang sama..comel2 jer semuanye..^_^

Syima ~Mama Kyra~ said...

HEHEHE..sentimetal value nie..selimut kyra masa new born pun ada lg kita simpan..nt bole turun temurun kt adik3 dia..nak jgk ler wat cam lily..gaya posing sama :p :D:-P:p:

salwana nordin @ che'wa said...

alahaiiiiiiiiiii sweetnya lily :)

ada memori dgn selimut tu setiap anak kan..

mmg sentimental value :)

saya pun ada 1-2 brg mmg simpan sbb sentimental value sgt!

mamaarifakeem said...

Sweet jer... maknye maintain dr anak pertama hinggake3, next pun mesti sama jugak.maintain.. :-)
Masih elok je selimutnya, baik takyah membzir beli yg baru... gunanya sekejap je, sentimental value gituw... ^_^

~MommyAqilMedina~ said...

Memang sentimental value sangat..post semua pun lebih kurang je..boleh diframekan ni kak..hehee

aLyNnZ said...

Bagi alin sentimental value..lily dr thn 2008 sampai 2014 sama je..awet muda..seronok sbb ada jugak kenangan ms kuar hosp..alin langsung takder..huhu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016