Mandi manda di Dhe Rhu Beach Resort

Salam Isnin semua..backdated entry harinih..dah dua minggu lepas sbenarnya bawak anak2 mandi kat swimming pool Dhe Rhu Beach Resort ni..saja mengisi masa di hujung minggu..hihihi..nway, bayaran utk mandi pool sahaja ialah rm10 utk dewasa dan rm7 utk kanak2..zareef time masuk arituh still FOC..alhamdulillah..^_^

Nway, kami smpai agak awal sbnrnya gara2 si zara yg tak sabar2 sgt nak pergi..kol 2 pm dh terpacak tepi kolam..tgh panas terik lagi kot time tuh..nak jalan tepi2 pool pon kena pakai selipar kalau tak kaki kepanasan...hakhakhak...


Baru smpai pool time nih..mama paksa posing2 dulu

Nmpak sgt tgh panas kan posing pon sepet2 mata tp tuhla..nk jugakkkkk mandi time2 gini..uhuk2x..

Sebelum mama menjoinkan diri, snap2 dulu sekitar pool kanak2 Dhe Rhu Beach Resort ni..mmg cantik pool n viewnya..


Kakak Zara yg kompem happy..first time datang Dhe Rhu ni tahun 2011 dulu..masa tu mama n anak2 tak duduk kuantan lagi..=p



Zareef tak mau main sakan..lagi suka dok main air tepi2 kolam jek..=p

Pas puas berendam kat pool kanak2, tukar port ke pool dewasa plak..disebabkan mama dah agak sarat kan, maka mama takdelah sakan mandi kat adult pool ni..rendam tepi2 jek sambil monitor anak2 kan..hihi

My kesayangansssss


Belajar berenang ye dik..hikhik



Rehat jap smbil makan eskrem..=p

Ok..dah siap mandi dah time ni..dah salin baju n dah teman mama gi solat pon..kat blkg pool tu nmpak org bertmbah ramai sbb dh ptg kan

Masa utk main playground plak..^_^

Leh tahan besar playgroun Dhe Rhu ni

Model pokok bunga kertas..=p


Happy bile tgk anak2 happy..alhamdulillah..






Kadang2 mama lagi selesa layan anak2 mandi kat swimming pool resort macam ni compare to pergi ke waterpark bagai tu kan..yekla, pool mcm ni kurang padat, pastu lagi murah kan..hikhikhik..kalau kat kuantan ni, few hotels yg mama tau leh masuk pool je antaranye Dhe Rhu, Sampurna Resort, MS Garden..tpt2 lain tak sure lah plak kan..=)

5 comments:

mamaarifakeem said...

Bestnye.. enjoy! Untung juga hotel ada pool dah ala2 themepark juge... janji anak2 happy dn puas main.. :-)

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh seronoknyaa..orang pon tak ramai..kolam pon besar..mesti Happy Double Z berendam kat dalam ni kan..hehee

Rose Azadir said...

best tgk anak2 happy dapat beriadah camtu...anyway Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah syok la hotel kat kuantan bole masuk pool je kan..kat hotel KL non ada..wuwuwu

klu kat kg Rembau tu bila teringin nak mandi manda pegi je Wet World Pedas..sama gak byrn dewasa RM10. knk2 RM7 ada 2 kolam panas dan sejuk...kekeke

Cho Zila said...

syiok ooo anak2 pun suka kan... kalau anak akakpun sampai sini mata tak kelain dah duk tengok pooljer...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016