28 Feb 2015 | Spidey Zareef Turns 4!!

Salam Isnin semua..alhamdulillah..Sabtu lepas genap dah anak bujang sulung mama empat tahun..sekejapppppp jek rase tau..hukhuk..kenangan bersalinkan die masih lagi segar dlm ingatan..antara kenangan termanis dalam hidup mama..sebabnya bersalinkan die tak fobia macam bersalinkan kakak Zara..hahaha

Apepon, di usia 4 tahun ni banyakkkk lagi usaha mama kena buat utk anak bertuah sorang ni..target tinggi utk die tahun ni..nk ajar free diapers, nk ajar kenal huruf kenal nombor..hahaha..die ni beza ngan kakak dia..liat btol nak suruh baca ke apa..adeeee jek alasan die bagi kat mama papa..mulut tu kecik comei tapi bab menjawab nombor satu..kadang geram dgr jawapan die tapi mostly mmg tergelaklah kitorng kan..hahaha..tahun dpn nak sekolah dah tu yg harap2 kalau tak 100%, dpt separuh achieve target mama pon jadilah..yg penting free diapers..dh 4 tahun pon pakai pampers lagi kan..sape soh mama malas2 ajar die..so takleh komplen lebih2 ye tak..=p

Nway, Happy 4th Birthday abg Zareef..tahun ni die request kek Spiderman..mula2 ingat taknak tempah kek..nk belanja kek seslice kat Secret Recipe jek ke kan..tapi sbb die dah minta macam tak smpai hati plak..mujur ada yg sudi nak buatkan kek wlupon mama order dua hari jek sblum bday die..kebetulan kawan blogger Zaila Mohamad pulak ada promote barang2 bday party kat fb Barangan Parti Harijadi so ternampak belon, stationery, pinggan tema Spiderman..mulalah sibuk nk order jugak kan..hahaha..beli sikit jek n mintak tolong papa yang kebetulan ada kursus kat KL amik brg dari Zaila..ehhh..mama tak buat bday party tau..tapi saje beli brg sikit2 tu utk suka2 Zareef jek..hahaha..ajak famili bbsitter n family bestfren papa gi dinner smbil escort Zareef potong kek..simple sgt2 bday die tp yg penting die happy dpt kumpul dgn geng2..^_^


Zareef's 4th Birthday Cake..sume puas hati dgn kek ni especially si anak bujang..dpt seketul lego spiderman lagi tepi kek tuh..hihihi..

Tempah kek dari akak yg kerja dgn papa jek..sblm ni tak kenal dia so tak tau die leh buat kek kan..punyelah tempah kek jauh2 sblm ni..haha


Birthday boy..4 tahun sudah..^_^


Budak happy..wlu simple, die suka sgt dpt sume serba serbi spiderman..haha..kek, belon, baju..


Mama bday boy..mcm tak sangka anak teruna dah besar ..syahduuuuu...iskiskisk

3 beradik kesayangan mama..backdrop zareef tu recycle tema otomen tahun lepas..haha..abaikan selotip senget2 tuh..kekekeke

Our beloved small family..

Hope zareef puas hati dgn bday celebration die ni..=p

Mama with  bujang sulung n bujang bongsu..hihi


Ok..ni adalah gmbar2 intro jek k..kalau rajin esok mama edit gambar n cerita selebihnya pasal kat mane kami smbut bday zareef secara kecil2an ni..mcm biasa, alasan tak cukup masa n edit gmbar bagai..hoho...apepon, doakan kesejahteraan anak  bujang mama tu k..semoga Zareef terus membesar jadik anak soleh, bijak, cergas, cerdas, leh jaga adik n kakak utk mama n papa..semua pon sayanggggg zareef banyak2 wlupon zareef suka buat kakak..hahaha..buat adik baby die lom sampai hati skang ni mmg sayang sangat2..kekekeke


5 comments:

Nad MamaZN said...

hepi besday zareef..! moga jadi ank yg soleh.. jaga famili k! moga berjaya dunia akhirat jugak :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

happy bday zareef...syokla dpt mama yg suka celebrate bday anak wlpn kecilan tp bmakna...dah lama tak blog walking..nk update blog pun x sempat..kekangan masa..huhuhu..

nieda said...

happy birthday zareef..

Zaila Mohamad said...

yang penting anak-anak happy, bagus you tiap anak sambut birthday mereka..kami ni ikut mood kalau rajin nak sambut sambut, kalau tak hanya ucap birthday wishes aje..hehe

btw thanks beli barang ngan kittewwww

LYAfrina said...

happy belated birthday zareef.
smoga mbesar mjadi ank y hebat utk dunia n akhirat..

happynya zareef dpt kek spiderman

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016