Primula Beach Resort K.Tganu | Pt 1


Salam Isnin semua..nk update gmbar cuti2 mesia ke K.Tganu minggu lepas..malam pertama, kami stay di Primula Beach Resort ni..kali ni booking through phone jek sebab tgk online tarikh 20 Mar tak available dah..hahaha..mujur offline ada bilik lagi..tolak dgn gov.rate papa, dapatlah harga lebih kurang harga online..hihi..amik bilik deluxe room wth breakfast..dapat 2 katil twin, macam biasa sndiri djust bagi rapat2..view bilik plak sipi2 jek dapat hadap laut..jadilah kan...wuwuwu..

Apepon, aktiviti kat KT mmg takde benda sangat pon..hihi..mmg awal2 just plan nak rehat2 jek n bawak anak2 mandi pool..so takdelah sesi2 melawat pasar payang ke, taman tamadun Islam ke, beli kopok lekor ke ape..sungguh2 leisure ni..kekekeke..lagipon time cuti ni lom dpt gaji..so no shopping2 la ye..=p


On the way, smart boy mama..
  
Yeay..smpai dah..

Bilik kami..

So far, oklah..takde benda yg outstanding..kikiki

Dlm toilet pon berebut nak posing budak berdua ni..haha..nway, toilet simple takde bathtub

View laut sipi2 dari bilik kami..

Zoom in..nmpak cantekkkk kan pantai n laut dia..^_^

Zara pose kat balkoni..tu papa selamba bwk kuar sofa n meja nak buat port makan2 outdor..kuikui

Mama, papa, baby

Happy baby..


Lepas solat asar, dlm kol 5 lebih mcm tuh, ajak budak2 turun pool...sian bby smpai sudah tk smpat belikan swim suit die so berendam ngan romper jekla bby ye..=p

anak dara yg paling eksited kot bab2 mandi kolam ni...baju kakak ala2 nk smpit dah..nnti cari baju mandi bby, mama beli utk kakak sekalilah..yg muslimah sket ok..kekeke

Swimming boleh tahan besar..mmg puaslah anak2 mama mandi sakan


yang ni area pool dewasa..leh tahan dalam..utk mama yg tak reti bereneng ni mmg tak berani masuk..agagaga..

sementara papa tunggu anak2 mandi, mama jalan2 jap smbil snap gmbar

nice view..=)

ok..kembali ke pool merakam aksi anak2..

Nmpak tak zara dlm air..kikiki..rase die lagi ok berenang compare to mama kot..=p


Baby boo sorang ni pon nk mandi jugak..sian takde baju mandi, pelampung pon takde..hahaha..neck float yg dulu2 mama beli tak bwk pon sbb rase tak muat dah..kikiki


Anak bujang mama..yg sorang ni floater tknak tinggal wlu pool tak dalam mane

ngan kakak

selfie mama, papa , baby

5 of us..abaikan kebulatan muka mama..hoho
   

Hehe..sian budak ekcik ni kepenatan...tgk die mata dah kuyu2 mama pon bwk naik..balut ngn towel tgk2 tido sudaaaa..^_^

Kaki kecik yg kecut..siannnn die..hihi

Kafe di hujung pool..sempat beli abc kat sini serius sedappp..berbaloi wlupon mahal rm6 sbb isi die byk.haha

Disebabkan baby dah tido, papa volunteer bwk baby naik bilik..mama tgu jap zara zareef mandi lagi then sblum naik bilik bwk diorng round2 area tepi pntai..ni muka eksited bergmbar dgn penyu batu..haha

Buaian cantik di tepi pntai..=)

Kakak zara

Mama pon sibuk nak posing kat sini kan..=p

Blkg zareef tu superior garden room..yg dok tingkat bawah kompem best giler sbb bilik mmg hadap laut, then bukak2 pintu jumpe taman yg luas kan..nk mintak bilik cni tp malangnya dah penuh


Malam tu kami just keluar dinner kat area Pantai Batu Buruk jek..pas makan2, naik kereta kuda Cinderella..skang KT dah byk gak tempat yg meriah malam2 kan..dulu time last gi sane rase awal jek bndar dah senyap sunyi..hihi



4 comments:

mama tisya said...

bathtub ada tp utk bilik tingkat 10 ke atas..aritu request gk tp cuti sek dh penuh kn

Nad MamaZN said...

cuti skool aritu selain lily, kak amy mamatisya pun ke sana, pastu ayu airis wall deco pun bercuti ke sana jugak.. kami jek tak ke mana.. apa2pun, sonok tgk zarazareefzayed hepi mandi kolam ;)

LYAfrina said...

anak2 smuanya nmpk happy..
lya x pnh lg ke hotel ni
baby smpai tertdiur dah..kepenatan tu

QasehnyaRania said...

ooo dah buat entry primula..
tgk pool tu mcm x sabar nk bawa baby pulak hihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016