Sambutan berganda di tahun baru cina


Salam Isnin semua...tgk tajuk pon dah tahu entry super backdated kan..hihi..takpelah backdated..janji masuk dlm blog..in future boleh baca2 balik kannnn..=p... so kisahnye time cuti raya cina arituh, kami balik kampung..mcm biasa, balik both rumah sndiri n in laws..cuma kali ni kat umah sndiri terasa sedikit lebih ke'eksited'annya sebab adik beradik mama dapat kumpul sekali pada hari yg sama..seriusly lameeeee sgt kot kitorng tak dapat berkumpul sekali satu family even waktu raya..mklumlah, masing2 dah ada dua famili..time cuti pjg tu ada jek aral tk dapat kumpul sekali kat rumah mak..sebab musabab utama dah tentulah part cuti n giliran yg tak sama kan..hahaha

So kali ni, awal2 dah tau sume dpt balik so sepakat tido umah mak pada hari yg sama..kakak mama then plan nk ajak makan ramai2..kebetulan bulan Februari bulan besday mak mama n beberapa orang lagi..mak mama hari lahir 16 februari, zareef 28 feb, abg ipar 22 feb..then campur pulak dgn anniversary both abg n kakak mama yg jatuh pada hari yg sama which is 9 feb..total 5 celebration in februari..meriah gitu kan..hihi

Nway, pas diskus serba ringkas finally decide buat makan2 kat rumah jek..itupon mmg takde masak2 ke apa sbb masing2 pon dari umah mertua kan..so just tempah kek, beli sate n kfc + rebus nasi impit extra makan ngn kuah kacang..simple kan..agagaga,,,alhamdulillah, kenyanggg..yg penting, harap mak happy dapat kumpul sekali dgn sume anak2, menantu n cucu2..^_^


Kek sambutan berganda kami..choc indulgence dikelilingi kit kat..tempah kat baker fevret mama kak Aslinda yg dok kat kg mertua Kg Hj Salleh Ros

Time ni kira advance bday celebrationlah utk zareef..untunglah die merasa potong dua kali kek kan

Makan2 kami yg serba ringkas..hahaha...siang tu pon dh byk kenduri kawen makan nasi beriyani so malam cukuplah yg ni jek..=p

Zareef n nenek yg diraikan

Nenek n cucu2nya...budak2 ni sesekali dpt berkumpul reramai mmg meriah sgtlah kan..hihi

Abang sulung mama with kakak ipar..anniversary yg ke 10..

bersama 3 orang anak2..ikhwan, iman, irdina

Kakak mama with beloved hubby..anniversary ke-13..^_^

Bersama 4 org puteri..anis sofiyah, anis zafirah, anis syuhada, anis mardhiah..fifth edition tak lama lagi (tak tau lagi boy ke gurl)..hihi..tk smpai berapa bulan zayed jadik cucu bongsu dah nak dpt sepupu baru..kikiki

Ok..kitorng ni kaki menyibuk jek..hahaha..tkde celebration apepon kecuali bday anak teruna tu..tu tgh takde mood nk bergmbar ..kekekee

mama n bby zayed.

Mama n kakak2 dengan mak..

Sblm makan2, baca doa selamat sikit by abang ipar

Potong kek..zareef tknak join sbb tkde mood..ape2 jela si bujang tu kan..wuwu


Nyum3x..kek sedappppp..budak2 ni pon suka lagi2 ada kitkat

Aksi2 cucu nenek..hihi



Baby dok bersimpuh..hihi

yg ni plak mcm supergurl makan sate...kkiki

org sibuk makan, ade jugak yg sibuk hadap game kan

Tak lama lagi nak jadik kakak budak sorang ni..


Ok..part bg adiah kat mak..hadiah simple jek janji mak boleh guna n mak suka..=)

Mak kesayangan kami..semoga mak terus diberikan kesihatan yg baik, dipanjangkan usia,  kuat tubuh badan, dilindungi Allah dan dijauhkan dari perkara2 yg tidak baik..kami syg mak sangat2 (mood sebak.sobsss)

Finally, family photo time..waktu raya last year tak smpat amik gmbar ramai2 camni..hihi

Mak+3 anak+ 3 menantu + 10 cucu (yg kesebelas on the way)..semoga keluarga ni bersatu n happy sntiasa hendaknya..aminnnn


5 comments:

NzA said...

meriah tu celebrete gabungan 2 keluarga...bestkan kampung dekat2...senang nk kumpul 2 family.

LYAfrina said...

alhamdulillah..
mmg meriah sgt,,
yela..bila dh kahwin, bkn sng nk kumpul adik beradik cam zaman bujang2 dulu kan.. bila skali berkumpul mcm ni.. mmg best lah

Syima ~Mama Kyra~ said...

oh..3 badik je ye..mmg meriah..sesekali dpt bkumpul ramai2.time gini je la kan..nak hrp time raya mmg xdpt ler sbb msg2 dah bkeluarga..ramai tu 10 cucu..my mil 13 cucu je..my mom pula baru 2 cucu :D :)

Adlin Mohamad said...

baru nak jejalan blog kekawan heheh
amboi meriahnya majlis
best tau

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Wahh meriahnyaaa..banyak celebrations sampai penuh kek..heheh..kek pon nampak sedap!sesekali dapat berkumpul macam ni memang bermakna kan kak..bukan selalu dapat gather together gether cam ni..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016