Primula Beach Resort K. Tganu | Pt 2


Sambung tepek gmbar di Primula..aktiviti hari kedua pas breakfast, papa teman zara zareef mandi pool sekali lagi..mama pulak bwk baby naik bilik, rehat2 tgk tv smbil kemas2 baju utk our next destination plak..kat primula ni mmg tak dan nak mandi laut die wlupon dari kejauhan mmg nmpak tempting sgt pntainya..wuwu..maklumlah, anak2 kalau dah nmpak pool mane nk heran laut dah so redha jekla..plan pas Primula mmg nak ke Pulau Kapas so bersabar banyak2 tunggu turn nk mandi laut kat pulau jek..hihi..

Pas chek out tu, smpat jugak jalan2 jap area pntai..buat syarat rendam kaki kat air pntai batu buruk..haha..then bergmbar sekitar kawasan hotel..before ke jeti marang, singgah lunch dulu kat area medan selera yg super banyak di pntai batu buruk tu..pilih jek kedai mane yg rase korang suka..pendek kate, duduk area sini takkan kelaparanlah..byk pilihan kedai makan..^_^


Gmbar malam di Primula..amik baby cot ni untuk bby
  
3 jantung hati saya..selalu buat mama marah tp mama sayang sebenarnya..hahaha

Gmbar sebelah pagi..beautiful sunrise..^_^

Breakfast di Anjung Bistro..ramai org kot pagi tu so tpt ekon full house..make jom kite makan kat outdoor..nway, zara sukeeee sgt makan lontong tu smpai bertmbah2..=p

Klu bekpes hotel tak pernh tinggah amik cereal padahal kat umh pon leh makan..kekekek

dah start nak panas time ni tapi duduk jekla sbb matahari pagi so tak kisah sgt..hoho

zareef mkn honey stars ngn susu jek

Nak check out time ni..bby in action


Kat area lobi..sementara tgu papa pulang kunci mohlah bergmbar dulu..



jalan2 area pantai

Buat syarat tgk air laut..haha

time mama berjalan je tepi pntai ni mmg tgh panas terik..so takde sape sudi nak ikut..haha..maka terpaksalah mama selfie sensorang kan..wuwuwu 


zareef kat menara tinjau kot ni

posing2 sekitar kaw hotel



mama n baby

mama n the kids..bntal  busuk kat sblh tu nyibuk jek kan..agagaa

My lovely family..gmbar tak berapa nak cun sayangnya...

kat medan selera..kami makan nasi campur

panas2 makan abc mmg terbaikkkkk..sblh tu air kelapa gelas pon fresh sungguh...

Last but not least, smpat lagi tapau ais krim goreng special..sedap3x..^_^


6 comments:

mama tisya said...

kalo ke primula menu bfast kt hotel tu yg sedap nasi dagang ganu...stiap kali outstation stay situ mmg menu tu je mkn...wah mcm best jeais krim goreng tu

Nad MamaZN said...

lily, rajin ek pakai shawl skrg.. comeyyyy! :)

LYAfrina said...

best brekfast kat tempat terbuka camtu..fresh air gitu..

Syima ~Mama Kyra~ said...

syokla 3Z dpt jln2 hotel..untung zayed kecik2 dah merasa dok hotel..aunt dulu kecik2 tak merasa tido hotel..dah bujang baru merasa p hotel dgn kwn2..kesian aunt kan..hehe..nway primula ni hotel fames kt tganu kan..so pasni bole la kami plan p tganu nx year kot :)

QasehnyaRania said...

bab makan mmbuka selera..
aduhai..
mcm best j primula ni..
nti akak buat entry khas pasai primula k

MaryamKhair said...

Hi, Pantai mana ada menara tinjau tu? Pantai belakang hotel ke? Cantikkk lah. warna warniii.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016