Entry tertunggak | Baby Zayed 9mth old

Salam selasa sume..iskisk..sian bby sorang ni..disebabkan asyik up entry backdated jek, ngan citer die umur 9 bulan pon mama tunggakkan jugak..huhuhu..actually baby zayed turn 9mth pada 19 februari lepas..lagi 9 hari nak 10 bulan dah pon..hihi..takpelah..nk jugak letak gmbar2 die wktu 9 bulan kan..hihi..berat terkini, mmg tak tau ..tak gi cucuk kat klinik, maka tak timbanglah jugak..gigi belum tumbuh lagi tapi gusi sangat2 kuat..rase bagi makan ape pon die leh gigit kot..hoho

Sejak dua menjak ni mulut dah rajin sikit bercakap..errr..bercakap bahasa bbylah ye..kikiki..kalau tak sblm ni die  kuat senyum n sengih jek..pastu lately dah pndai tepuk amai2..klu kite nyanyi utk die cepatlah tgn tu menepuk smbil mulut sengih2 suka..gerammmm..hahaha..and lastly, milestone terbaru, dah pndai berdiri sndiri..paling mama suka bile tengok kakak n abangnya yg eksited setiap kali adik baby berdiri..agaknye diorng rase mcm dh besarrrr sgt bby tu kan..hihi..klu ikut zara zareef, before 10mth mmg berjalan dah..so tgk jekla bby zayed ni camane nnti..setkat ni baru berdiri sendiri jekla..kalau jalan tu smbil memapah/meniti sofa tak pon meniti kabinet tv,.=p


19 Feb 2015- bby zayed 9mth..time ni on the way balik kg sempena cuti raya cine..nk tukar bulan agaknye so bby kedemaman..huhuhu

Time kat rumah atok pt raja, sempat jugak bwk die ngan zareef gi klinik amik ubat..abg die yg demam dulu baru bby..rupe2nye dah ada infection sikit so dapatlah dua2 antibiotik..alhamdulillah, ubat serasi so time cti tu jugak dua2 baik demam dah

balik dr klinik..my bby comel..hihi


Ni waktu hari lain dah..sedapppp jek dak kecik ni tido kan

gambar kat rumah nenek rengit plak..happy baby

bby boy duduk bersimpuh..sopan kannnnn..kikiki

mcm biasa, mama selalu rasa nak gigit2 jek dia..^_^


Antara newest pic..ni tgh pok amai2 dgn eksitednya..haha

taraaaa..susah payah nk amik gmbar die berdiri ni...agaga..mklumlah, baru nk snap die dah duduk..pastu soh berdiri balik tak mau dah..

another one..cptnye bby dah besar kan..




6 comments:

LYAfrina said...

alhamdulillah..makin byk pkembangan ..
dah x lama, ckp lah setahun...

nieda said...

dah besar baby..semoga bertambah sihat. bila anak2 tak sihat mmg susah hati

salwana nordin @ che'wa said...

DAH BERDIRI ZAYED YE :)

CEPATNYA MASA BERJALAN..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Kjp je masa blalu..tgk2 dah besar..pasni ni jenuh ler mama main kejar2 ye..xpe mama bole kurusss ckit..hehehe

Adlin Mohamad said...

pejam celik dah 9m yea bby
cepat betul masa berlalu

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Alahaii comelnyaa baby Ziyad..geramm..rasa macam nak gigit paha dia..heheh..dah 9 bulan?haih kejapnya...rasa macam baru je akak deliver baby hari tu..hehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016