JJCM| Panaderia Dessert House Cafe

Hari Isnin dimulakan dengan enrty makan2.,mcm biasa, stok gambar tak berapa nak baru..hihi..almost 3 minggu lepas kot..sejak dua menjak ni rajin plak mama ajak papa gi jejak kedai makan best2 kat kuantan ni..kalau dulu balik2 gi shopping mall makan tpt yg sameeeee jek antaranya Kenny rogers, Pizza, KFC.kali ni tgh ada mood nak try various place pulak..hihi..biasa tanya kat member2 opis lah mane lagi tempat makan2 yg boleh diterjah kat kuantan ni..mklumlah diorng kan ramai yg mmg org cni, takpon yg dah lama duduk cni so lebih expert gitu cari tpt2 makan best kan..=p

So, kali ni kami try makan di Panaderia Dessert House Cafe..tempatnya kat area belakang Rocana Hotel, Kuantan..main specialty die dah tentulah kek and dessert kan..tgk stok kek die macam sume menggirukan gitu..tp tak berpeluang nk try yang macam2 perisa tu sbb anak2 sibuk pilih nak rainbow cake plak..hahaha..mama n papa try 2 layer pavlova n panna cota...nk try lebih2 sayang tkt tak habis n tknaklah membazir duit kan..hihi..utk menu plak, kat cni tak banyak menu western berbnding most dessert cafe..macam set fries n nugget, mushroom sup tu adalah..yg lain2 more to menu melayu macam nasi ayam, nasi lemak, mihun sup daging n asam pedas tetel/daging..


Ni amik gmbar dari jauh jek..klu tgk depan2 mmg sume nmpak bestttt esp yg choc n cheese punya kek tuh..=p

Cover menu yg santekk..hihi..mmg hiasan kedai ni pon cantik n unik...selesa utk dtg makan n lepak2

Dua budak yg sibuk nak rainbow cake..

Mcm beria makan tp tak habis pon..siap tapau bawak balik..haha

2 layer pavlova

Menu papa mama..nasi lemak ayam n asam pedas daging/tetel..asam pedas tu sedappp

Ice blended capucino, teh o ais laici n epal asam boi kot tgak berapa ingat..hoho....zara punya air bandung tk termasuk dlm gmbar..

Mama n Zareef

Gmbar candid semata2 nk nmpakkan background tu..kikiki

Very nice deco kan..Zara with Zareef

Posing lagi


Baby comot pon nak mamam

Ok..senyum comel dah..^_^

Dak tembam

Zayed with kakak


Hari ni sbnrnya mama cuti lagi..petang kot baru balik kuantan.setiap kali balik kampung pon rasa tak puasssss jek cuti kan..wuwuwuuwu


5 comments:

~ALL ABOUT US~ said...

saje jer lily ni upload gambar makanan pepagi ni ye... hahaha.

aLyNnZ said...

ermm rainbow cake tu mmg menggiurkan..cantek lar deco kedai ni lily..especially cover menu tu terus jatuh cinta kalau jadik cover album alahaii canteknyer..

baby momot yg encem..bambam..pandai tgk camera n senyumm..

Chekgu Azrine said...

alahai..lapar terus...
belum sempat sarapan lagi nih...

salam perkenalan ye

LYAfrina said...

nampak menarik n best...
wajib terjah jugak nnti

UjangPutrajaya said...

My all time fav place

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016