Zareef's 4th Birthday @ Santai Restaurant, Tjg Lumpur

Salam Khamis (ehhh..khamis dahhh?? hahaha)..kesinambungan entry Spidey Zareef turns 4..so nak smbung letak gmbar simple birthday dinner hari sabtu lepas..lokasi dinner kami di Restoren Santai, Tanjung Lumpur..papa yg suggest tempt ni sebab area restoren ni mmg cantik n ada port2 yg agak privasi utk keluarga2 berkumpul ...so jumaat petang tu dah siap2 survey n booking tempat kat restoren ni..kami pilih gazebo kayu kat tingkat atas sbb excluded sikit dari org ramai..hehehe..view n environment pon best jek kat gazebo ni sbb die tinggi kan..keluasan gazebo ni sesuailah utk 3 famili berkumpul..famili kitorng, famili bbsitter n famili kawan baik papa..

So, sehari sebelum tu dah siap2 order makan dah..antara menu pilihan tomyam campur, siakap 3 rasa, telur bungkus, kangkung belacan, sup ayam n udang butter..air plak order fresh oren n sirap bandung..tampal belon sikit, banner sikit, bwk meja kecik dari umah utk letak kek..tadaaaa..dh jadik simple celebration..kekeke..bolehlah zareef kan dari tak celebrate langsung..=p


Zareef n abg Aqil..tgk saiz mcm sebaya tapi aqil ni sekelas dgn kakak zara sebenarnya..haha

Anak2 mama with anak2 kawan papa..masing2 pon dah geng ni..dari kiri Aina, Aqil, Zareef, Zara

Ni geng yg paling kecik..Arfa n Zayed..cukup 3 pasangan anak papa n kawan die ni..kekekeke

Dinner kami petang tu


Sementara tunggu famili bbsitter smpai, amik2 gmbar dulu sekitar gazebo..ada kolam yg cantik ni.=)

Mama with Zara

Kakak n adik

Mama with birthday boy..^_^

Ok..sume dah ada..papa tolong pasang lilin

Birthday boy malu2 plak ha..=p

Finally..tiup lilin birthday ke-4

Mama tolong potongkan kek..kek coklat moist


Zayed dgn bbsitter, acik Ina..

Baby Arfa with ummi

Oklah kek ni..sedap..lenkali leh tempah lagi utk bday anak2 yg lain..hihihi

Makan time..ni bbsitter dgn anak sulung n yg kedua 

Geng2 lelaki makan kat meja satu lagi.=p

Dua orang acik n kakak yg sayangggg sgt kat bby...alhamdulillah..anak mama dpt penjaga yg baik..^_^

makan2 start dari kol 6.30pm membawa ke kol 8om lebih..restoren ni ada surau so lehlah stop semayang jap..sememtara tu anak2 mmg syok main..hihi


The geng..zaea zareef + anak2 bbsitter + anak2 kwn papa

Dua org ayah sibuk melayan baby masing2..hihi

Zareef dpt hadiah..dan2 nak bukak kat situ kan

Baby comel mama..die pon nk tema spiderman jugak..^_^

Masing3 nak balik dah..amik gmbar sama2 kejap..


Mama with papa..

Gmbar tambahan..stationery spiderman tu mama bagi sorang satu kat anak2 yg datang time dinner..tak sempat amik gmbar time bagi2 stationery tu..hihi..sblh kanan yg bekas makan n minum tu pulak brg tambahan aunty zaila hadiah kan utk zareef..^_^


Ok..settle dah birthday sorang anak..pasni besday kakak plak..tak tau lagi nk buat apa utk die nnti..ikut tahun lepas, bwk gi jalan2 bercuti..=p


4 comments:

Nad MamaZN said...

tmptnya menarik la..eksklusif gitu :) selesa pun ye..
seronok zareef..dpt kek spiderman..nayli mintak kek frozen x dpt2 lagi ni, heheh

Sidratul Muntaha said...

cantiknya tempat ni lily
kena book ke tuk buat event?
klu datang makan mcm tu ari ape je bukak?

Tengku Fauziana said...

hapy beday zareef..
arfan beday kelmarin, ana tak sempat lg nk bw pi celebrate mkn kek..tgk la mlm ni or mlm sok or sabtu...

LYAfrina said...

mmg nmpk best n menarik lah tempat ni.. happy la zareef leh potong kek spiderman.. nnti nk try cari restoran ni.. nmpk lbh privasi kan

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016