Baby Zayed 10 bulan & planning adhoc di hujung cuti sekolah


Salam Isnin semua..amboii..seminggu tk update blog sekali kuar tajuk berjela2 panjang kan...kikiki..by the way, 19 Mac lepas alhamdulillah baby dah 10 bulan umurnya..mcm bulan lepas gak, baru pndai berdiri snidiri..lom ada tanda2 nak menapak lagi..hahaha..btw, umur 10 bulan ni akhirnya gigi dahpon tumbuh 1 batang..lewat sket dari kakak n abgnya..umur  mcm ni dua2 dulu dah ada3,4 btg gigi..hihihi..takpelah..lain anak lain perkembangannya kan..selain tu, zayed skang dh pndai turun katil sndiri..fuhhh..satu kelegaan di situ.. takdelah risau sgt die tergolek jatuh ke apa kan..nnti kendian2 mama share gmbar die turun katil..pndai jek rase tgk die pusing2 nk bagi kaki turun ke bawah dulu..=p


Hi..saya dah 10 bulan..nmpak tak gigi sebatang saya nan comel itu.agagaga


Citer psl cuti sekolah, awal cuti aritu mmg tak ke mane..sebab papa outstaion ke langkawi kan..so mak n anak buah yg dtg jenguk kitorng kat kuantan ni..sbb papa takde, so just bwk diorng jalan dekat2 jek..antara nya gi mini zoo kuantan n pntai batu buruk..gmbar sume later2 baru mama update..hahaha..

Papa plak balik hari rabu tgh2 cuti sekolah tu..hari yg sama mak mama balik ke kampung semula..btw, hari selasa sebelum papa balik tuh kitorng dok bermesej2..papa bgtau nnti pas balik dia ada dua minggu jek kat umah sblm kena fly semula gi kuching pulak..hukhuk..so tetibe papa bg idea nk bwk anak2 holiday wekend sblm naik sekolah tu sebab nak tunggu minggu lain papa dah bizi..so akhirnya,  pilih destinasi percutian ke kuala terengganu sebab sebelum ni mmg mama ada sebut2 dah lama tak ke KT..serius adhoc planning smpaikan nk booking hotel online  pon tk menyempat dah..hahaha..jarang2 mama booking hotel or resort through phone call sbnrnya..mujur sangat2 both resort yg kitorng aim nak pegi masih ada kosong weekend tuh..=)


Destinasi pertama kami..Primula Beach Resort di KT..check in hari jumaat 20hb..cuti tu pon last minit br apply kat bos..hehe

Aktiviti utama kat sane, dah tentu bagi can anak2 berendam dlm pool sepuas hati..

 Nice sea view kat Primula ni..mmg santek sgt tp tk sempat pon nak mandi pantai time kat sini..mama byk rehat2 kat bilik jek..kate pon bercuti kan..hehe

Ni pulak destinasi kedua kami..Pulau Kapas!!..papa kata alang2 smpai KT lehlah singgah gi pulau ni skjap lagipon dekat jek dari jeti 10 minit naik speedboat..kat sini kami menginap di Kapas Coral Beach Resort..check in hari sabtu 21 hb


 1st time zayed mandi air laut.hehehe..air kat kawasan Coral Beach Resort ni sangatlahhhhhh cantek...jernihhhh sgt2..kat tepi pntai pon dah leh nmpak byk ikan berenang2 so mmg tk amik pakej snorkling yg lain pon..pntai pon landai jek dh mcm swimming pool air masin lagaknye..=p

Mama berendam bersama ikan2..sempat jugak sewa alatan snorkling tu rm15 sbb nk tgk ikan2 ni dari dekat..^_^


Errrr..more pic n stories pasal adhoc holiday planning ni insyaAllah later2 baru mama update yek..tunggu ada kesempatan yg panjanggggg...hehehe


4 comments:

Nad MamaZN said...

bestnya.. kami cuti ni dok umah je..zakwan demam huhu..

Syima ~Mama Kyra~ said...

amboi sonoknya cuti..kita cuti sek smggu tak p mana2 pun..malas ler..lagipun musim panas..bwk kyra tgk movie dan layan mandi swimming pool kt putrajaya..jadi ler..kekekeke..lagi pun mak bkn kaki jalan tp kaki soping :D

Sue said...

wow bestnyeee..da lama tak gi tganu.. teringin nk gi pulau kapas tp tah bile agaknye.. nnt citer sikit pasal sewa hotel tu yea...

QasehnyaRania said...

yeay bby dah tumbuh gigi
umo 10 bulan ye

baby saya belum da tanda tanda tumbuh gigi lgi...
tp kuat benar nk gigit brg yg dicapainya. tak kisa la remote ke botol ke mainan dia ke.semua laju j msk mulut..

yeay.dh pndai turun katil ye..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016