Kisah ibu tinggal dan planning cuti sekolah


Salam Jumaat smua..hari ni last day sekolah before cuti seminggu..yeayyyy..sukahati mama..hahaha..tk payah berebut2 siapkan anak dara pagi2, tak payah bebel2 soh siapkan homework cepat2, tak payah bising2 paksa kena tido awal..kikiki..biasa cuti sekolah mmg bagi dia can nak tido kol berapa pon..nway, utk cuti sekolah ni kami takde plan ke mane pon..oliday ke, balik kampung ke, yilekkk..sebabnyaaaaa..mr papa takda!!!..huhuhu..dah seminggu lebih dah jadik ibu tinggal ni ha sebenarnya..minggu depan baru papa balik so mmg tak smpat nk plan apelah..maybe bwk budak2 ni jalan2 waktu weken biasa jekla..wajibbbb ye papa bwk kami jenjalan sbb skang papa dok kat Langkawi buat preparation utk LIMA..so pasni turn kami plak nk duduk hotel yekk..anak2 dh tuntut (ehhh..mamanya pon tuntut jugak)..agagagaga

By the way, bila papa lama takde nih..secara tak langsungnya mode menjadik supermama pon bermula..mula2 tu kelam kelibut gak settlekan sume sndiri pagi2..tp alhamdulillah, ok lagi stakat ni..anak2 klu time papa takde agak mendengar kate lah..soh bangun pagi2, masing2 bangun pagi tolong mama tgkkan bby..hihi..cume malam mmg penat sket sbb kena melayan bby zayed..selagi die tak tido, tkleh buat kerja dgn tenang sbb die ni pntang tgk mama bangun mulalah merengek mendayu2 kan..skang plak wktu tido die dh lmbat dah..kadang kol 11pm lebih baru nak tido..hahaha..pengsan mak..

Ohh..satu lagi achievemnet mama kali ni, berjaya dah pergi dinner berempat jek dengan anak2..kekekek..bby pon dh besar kan so tk byk ragam sgt klu dibwk keluar..lehlah makan smpai kenyang mamanya ni..pastu hari berikutnya, tawakal bwk anak2 gi beli brg kat pasar malam..siap berbby wearing lagi kan nk bagi senang beli2 brg...hihi..akan dtg lehlah try bwk outing jauh sket..ECM ker, megamall ke kan...=p


Mama n the clans..pasni mama bwk makan tpt best sket ye..^_^

Baby khusyuk tgk lampu kedai smpai nmpai lubang idung..ngeee


By the way, hari ni mak n anak sedara mama sorang akan dtg ke Kuantan..saje jalan2 ke sini kan kebetulan kami pon tk balik kampung..so, seronoklah zara nnti ada sepupunya dok sini lama..plan bwk jalan2 sekitar kuantan jekla..hihi..gi mini zoo ker, tepi pntai ker..okla kot  mesti budak2 suka..=)



7 comments:

imm hassan said...

Assalamualaikum..salam perkenalan. singgah blogwalking kat sini ☺

wahh hebat supermama handle anak 3 orang..☺

Adlin Mohamad said...

wahhh berani dh kuar makan berempat
bby kecik lagi kira dia behave la ..
lin si keysha nak masuk 3thn baru 1st time bawa pi makan tanpa papa dia ari tu ehhehe

dokterFaryn said...

hebat mama.berjayaa bawak keluar semua sekali hehehe

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

wuwuwuwu..supermama sangat!aida pon tak larat nak bwk anak2 pegi berempat je sbb baby Ammar still kecik lagi..tapi bab membebel kita SAMA!sep sikit..hehehe..selagi tak bebel, sealgi tu lah tak bergerak kan kak?Baby Ziyad dah besyarlaaa..kejap je dah setahun kan kak..

NzA said...

sekurang2nya ada org mengengah lily sekeluarga masacuti sktu....mesti zaran zarif xkesunyian.

LYAfrina said...

Kdg2 ada kbaikan.bila jd ibu tinggal ni.. kt akn lbh pndai n bijak uruskan ank2..

Lya pom xde kmana ct sek, just bw asya tgk.cinderella je la

Syima ~Mama Kyra~ said...

kita pun suka cuti sek..sbb jln x jammed dan pg bangun lmbt ckit jam 6am..kuar umah 730am..kul 8am dah smpi opis..kekeke..blk pula kul 530pm dah smpi umah..mlm x perlu tgk homework dan susun buku anak..mmg heaven ler..bagus zariff behave je ye..besar nnt jgn nakal2 ok ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016