Bakal rindu pada si kakak..

(See attached file: IMG_20111118_185528.jpg)


Perbualan antara mama n anak sejak beberapa hari yg lepas:


Zara: Mamaaa.. kakak nk tido umah cik yan kat kay ell..

Mama: Nape kakak nak tido kat sane pulak?

Zara: Yekla..kat umah cik yan ada kak pia..ada kak syada..ada cik zaki..
ada nenek..sumeeee banyakkkkk (ramai maksud die..=p )

Mama: Abes tuh, nanti kalau mama rindu kakak macam mana??

Zara: Alaaaa..mama rindu ajelah..nanti kakak tepon mama eh..

Mama: Sian mama dengan adik..sapa nak tolong mama jaga adik??

Zara: Alaaa..mama jagalah sendiri..kakak tido umah cik yan eh..

Mama: Yela..mama dgn adik jela..nanti kita jalan dua orang je gi jusco kan
dik kan??

Zara: Haah..mama dengan adik kat Jusco..Zara kat umah cik yan kat kay ell
je k..


Amboi2x..bukan main anak dara ni kan..
bersungguh btol nak dok ngan kazen2 die..
So semalam balik keja mama terus pi umah kakak mama tuh..
Mmg seronok btol Zara dpt jumpe nenek ngn kazen2 die..
Pagi td sedih gak nk tinggalkan die kat sana..
Sunyilah umah takde suara2 Zara nnti..huhu
Apepon, hope Zara pndai membawak diri kat umah cik yan yek..
Jgn wat perangai tau kakak!!
Ari Sabtu nnti mama dtg amik kakak..=)

p/s: Lupe bwk laptop gi umah kakak mama so tk dan nk online..
So sori pada kawan2 yg lama mama tak ziarah..
InsyaAllah..malam ni mama start bw lah yek..
Happy Tuesday sumeee..=D


~Lily @ Mama Zara Zareef~

9 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

ooo zara x kisah yea dok umah unty dia main ngan cousin2..kyra masa lin dok spital deliver kan kyreen je dia dok umah atok dia..jarang berpisah ngan mama n papa hhehe

ibuafiqahhuzaifah said...

xpenah berpisah lama2 dgn anak2..
camana rasanya ek?
adik dia mesti mencari nanti..
sedih plak..tp kehendak anak2 kan..
zara pandai bawa diri..kan ada nenek dia kat sana..

sue zainun said...

zara dah pandai bawa diri..:) msti seronok sangat tu..takpe telefon kan ada..kalau rindu leh telefon..

NzA said...

dah makin pandai kakak zara sejak ada adik...xpelh lily, sskali biar dia enjoy dgn sepupu2nya tu....

mama_umar_maryam said...

alolo..dah fhm erti geng ye zara =)

Salina@IbuAqil said...

amboi3!! pandainye dia berckp.. tu tandanya deme ni dah besor kan dear.. ;) ada je jwbnya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

budak2kan memang suka kalau ramai2..meriah.. :)

zailamohamad said...

anak2 zaila memang suka kalau tido rumah kazen2 diorang tapi kalau kami xde sekali, mahu tak denya diorang nak duduk situ..hehehe

ida khairani said...

mama ni manjalah.. hehe.. terror la kak zara. boleh tahan ka sampai sabtu tu. tah2, kejap lg call soh amik dah. hehe.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016