Tak ada rezeki..=(

Weken arituh, spt yg mama citer ringkas kat entry semalam..mmg menghabiskan masa kat umah jek..smbil layan anak2, dpt jugak mendobi baju n cadar2 sume then kemas bilik utama n bilik mainan kakak..klu ikut plan asal, papa zara zareef balik ke klang petang ahad tuh..sebabnye die ada kursus seminggu kat subang..so mmg dh berangan tunggu papa smpai mmg nk kuar jugak pi carik barang..mainly nk carik set kaler n buku mewarna baru utk kakak..cik kak tu sibuk nk set kaler Barbie..set kaler yg lama dh bersepah2 so sbb baru gaji, mama mmg baik hati nk belikan die set kaler baru..=p

Nway, papa msg bgtau die balik lewat sbb ahad tu kena kerja dulu kat kuantan..so mama decide bwk anak2 sndiri kuar ke Jusco jekla..konon nk gerak awal, tp si adik tidolak..pas maghrib si kakak take turn tido..last2 kol 9.15pm baru kuar umah..huhu..alhamdulillah, sepanjang kat Jusco cari barang kakak, mmg dua2 behave..adik pon diam jek dlm trolley (mama tk bwk masuk stroller)..last2 sebelum balik mama singgah terus kat bahagian bwh Jusco tu nk beli sket groceries


FB status mama after kuar shopping ngan anak2..konon gumbiralah dpt gak membeli brg2 bertiga ngan budak2 tu kan..

Balik umah..gitu gini dh dekat kol 11pm..papa pon dh smpai umah mase nih..dh loading barang2 yg dibeli sume, time nak mengemaslah kan..sekali tengok...SATU PLASTIK BEG DAH HILANG!!!! huhuhu..mama siap pi tgk balik dlm keta tp takde..kompemmmmm..mmg tercicir kat Jusco ni..mama rase bukan tinggal dlm trolley sbb sebelum balik tuh mmg dh cek trolley dh kosong..mama syak tertinggal kat kaunter Jusco sbb mase mama loading2 plastik yg cashier tu bungkus, sorang lagi cashier panggil mama utk sign receipt (sbb guna kad kdt)..maybe pas sign receipt tu mama tros tolak trolley kuar, terlupa nk amik satu lagi plastik beg tuh..

Antara brg yg missing in action tuh antaranya stok biskut Munchys oatmeal utk mama, calciyum for budak2, stok ikan bilis + ayam n berus gigi kakak Zara..total almost rm20 lah..duit jugak tu kan..terkilan gakla sbb tertinggal..nak pi tanye balik dah malas..sbb time tu jusco pon dh tutup gamaknye..nk pi arini, ntah kaunter n cashier yg mane mama bayar arituh pon tak ingat..resit beli pon dh lunyai dikerjakan adik..papa kate, redha jekla..dah takde rezekilah namenye tuh..pengajaran buat mama..lenkali kuar ngan anak2, barang2 yg dibeli kena alert jugak..sayang jugak klu jadik lagi mcm ni kan..haihhhhh...


 Gelagat si adik n si kakak yg ikut mama shopping..mula2 kakak pon dok dlm trolley..tp bile trolley penuh kenalah die turun kan..hehehe

Mujurlah bukan set kaler Barbie, pencil case Barbie n buku mewarna Princesskakak ni yg hilang..klu tak mau haru budak kecik tu mengamuk..=p

 Penyejuk hati mama..kakak Zara yg happy ngan set Princess2 barunye..=)



p/s: Asyik pi Jusco Bukit Tinggi jek..lameeeeeee sangat dh tak outing tpt lain..Sunway Pyramid ker, OU ker..hmmmm..bile2 nk ajak papa jugakla pi sana..=p

6 comments:

ZanaNordin said...

alahai
takde rezeki namanya tu lily....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alahai..sayangnye..tapi nak buat macamnakan..takde rezeki..

Salina@IbuAqil said...

alahai!! x ada rezeki.. amboi kakak dgn koleksi2nya.. ;D

ida khairani said...

tak apalah..janji anak2 tak tertinggal..hehe.. hebatnya Lily .. bestkan dapat anak2 behave.. lagipun dapat barang barbie. "brg barbie tu yg penting, mama" kata kakak.

Izan Ishak said...

alahai...mmg takde rezki lah tu kan lily.

izan pun pernah jugak alami benda yg sama, lagi sadis. barang2 tertinggal dlm troli kat parking area. masa tu entah kenapa kalut sgt ngan anak2 yg buat perangai. dtg balik mmg sume dah takde maybe ada org amik brg2 tu semua.... sedihhhh sgt!

hakak CNN said...

alahai sedih gak kann..tapi tuelahh takder rezki nak wat camnerrr kann...tapi siyes perasss sgtt kann,rase nak marah diri sendiri pon ader gak....*nampak sgt yg berkata2 neh pon pernah alaminyer...:)*

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016