Boboiboi mama..lagi 3 ari nak masuk 9 bulan..

Citer psl Zareef jekla arinih..
Suke plak panggil die boboiboi..
Macam comel plaks..hehehe..
Klu ikutkan, papa die time kecik2 pon mmg dpt gelaran 'Eboi'..
Shortform bagi boboilah tuh..hehehe

Nway, budak kecit ni lagi 3 ari nak masuk 9 bulan dah..
Skjap jek rasa kan..
Now dah ada 2 batang gigi pon..
Act sejak mama tak sihat arituh,Zareef dh putus 'ngempeng' ngn mama..
So,wat mase ni takde lah episod terjerit2 kesakitan digigit dah,.
Tp macam sian pon ada..
Dulu nk tido jek kompem nk ngempeng..
Skang golek2, tepuk2, n dodoi2 kan skjap maka tidurlah die..
Sori ye sayang..rasa bersalah plak mama die nih..huhu
Tp tgkla..klu tetibe Zareef nk smbung ngempeng ngan mama, mama relakan aje
ye,,=)

Citer perkembangan fizikal plak, last timbang budak ni dah 9kg lebey dh..
Normal la kot eh..
Badan mmg sasa lah bnding kakak die dulu..
Cthnye, gmbar Zareef yg pakai baju biru kat atas tuh..
Act baju tu baju kakak die time umur setahun lebih..
Adik baru 8 bulan dh muat pakai dah haa..
Semangatlah tu kan..=p

Now, Zareef dh leh berdiri sndiri..
Tp sbb kamera mama dh rosak, susah nk amik2 gmbar dah..huhu
Amik ngan kamera nset papa nih, manjang bergegar jek gmbar..
Tak best!!

Ohh..psl entry semalam..
Thanx utk suggestion kawan2 yek..
Ada yg soh repair nset dulu..
Ada yg kata lappy dulu..
Yg cadangkan beli smartphome pon ramai..hehehehe
Tgkla..keputusan bakal dibuat weken ni..
Plan mama - repair nset, repair lappy, beli kamera..
Tu baru plan jekla..papa mesti tk bagi beli kamera baru..
Manjang rosak jek kamera kat tangan mama..huhuhu


~Lily @ Mama Zara Zareef~


***********************************************
(See attached file: boy1.jpg)(See attached file: boy2.jpg)(See attached
file: boy3.JPG)(See attached file: boy4.jpg)(See attached file: boy5.jpg)
(See attached file: boy6.jpg)

5 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

dh macam skolah kt genius aulad plak tgk zareef pakai baju kaler biru kuning tu hehehe...
cepat jek membesar si zareef ni tup2 dah 9bulan..
cam sama umo ngan baby dlm kandungan ni jek..hehe (kite pun dah 9bulan peknen ni)

p/s : ala, bli smartphone je la..takyah repair2, hehe..soh papa blanje! :)

Salina@IbuAqil said...

Comeinyer boboiiiii!!! Ada 2 btg gg dh ye.. Leh main geget2 nih.. ;)

mama_umar_maryam said...

boboiboi ye..hahaha,skg ni kt umh pon dah xlyn upin sgt,tgk boboiboi je umar..tp yg xbestnyer umar dah pndai ckp, "tak guna!!" adoii,die ikut katun tu ckp camtu daaa

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wah dah ada 3batang gigi yea..
mmg semangat budak boboboii ni hehhe kejap je nk masuk 9 bulan

NzA said...

makin besar mkn ensom la budak tecik nie....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016