11.11.11 | Tarikh cantik | My Zara dh 3 tahun 7 bulan ..

Entry ala2 special lah nih..

Di tarikh cantik 11.11.11..

Waktu cantik 11.11 am..

Kebetulan, genap harinih  Princess mama 3 tahun 7 bulan..=)










* dua gambar last tuh gmbar terbaru kat jusco minggu lepas..mama dok berkenan ngan dress yg 1st tuh, n zara plak berkenan ngan dress ala princess kaler putih..last2 dua2 pon tak beli..curi2 amik gmbar dlm fitting room aje..hehehehe*


Minggu lepas jugak, mama ada berbual2 ngan papa perihal princess kesayangan nan sorang nih..dua2 pon setuju yg tak terasa Zara dh besar..seriusly, dulu time kecik bukan main detail mengupdate milestone die..bile dh besar2 nih dah tak tertulis pon..smpaikan kami tak sedar bile masa anak sulong kami ni mula lancar berkata2 (zara agak lmbat mula bercakap ye..)..klu bertanya or menjawab cakap  mama n papa mmg macam2 kosa kata yg kuar..lom lagi bercakap ngan adik die..smpai kdg2 tak sangka die leh guna pkataan2 tu sume..kami jugak tak sedar yg anak dara ni dh besar bile mane die leh ingat dgn detail sume perkara2 yg die pernah tgk or dengar..peristiwa yg die pernah alami..sume die dapat ingat n cerita balik pada mama n papa..entah sejak bile die mula pndai bercerita..mmg tak sedar..huuu

Dan sekarang, mama dh mula menyusun jadual semula utk spent sikit masa ngan die..dh terlalu lama mama biarkan die beraktiviti sndiri dek sibuk melayan si adik..now, at least setiap malam mesti ada aktiviti kaler mengaler, main lego, main barbie, menulis yg mama buat sama2 ngan die..mmg seronok sangat die bile mama tumpukan perhatian macam tuh..=)..pasni hajat nk ajar die buat puzzle pulak..sian kan..dh umur 3 tahun lebih tak pernah lagi mama layan die main jigsaw puzzle tuh..

Apepon, perkembangan anak2 memang tak sama kan..wlupon certain2 perkara Zara agak lmbat bebnding kanak2 sebaya die..mama tetap bangga..tetap sayang sama kamu Zara!!..=D


15 comments:

Sidratul Muntaha said...

ahaha.
comel je kak lng pakai dress..
nak2 gmbo last..
selamba jer ko amik gmbo.
even tak beli
bijak!bijak!

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

dah tau pilih barang yea zara..
siap mama test snap pic dlm fitting room hahahha..

dah besar zara..dah leh sekolah ni hehehe..

sue zainun said...

biasalah tu kanak2 xsama perkembangannya..yg penting diorg sihat :)

ibuafiqahhuzaifah said...

lily,

setiap perkembangan anak2 kita xsama..w/pun sama usia..
tapi perasan la..
Zara n Fiqah kan sama umur tp sama2 suka Princess,sama2 suka gaun ala2 princess..haha

how sweet kan tgk diorang membesar!

Dalila Hamid said...

hepy besday!!

NzA said...

setiap anak ada kelebihannya lily...semoga zara terus membesar menjadi seorg anak yg bijak....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik dress yg 1st tu..hehe..last2 tak beli juga ye..Zara dah besar..dah pandai buat pilihan sendiri.. :)

Moga Zara terus membesar dengan sihat & menjadi anak yg bijak.. ^_^

zailamohamad said...

pandai je Zara posing..hehehe

Salina@IbuAqil said...

amboi bergaya sakan dia yer.. ;D

mama_umar_maryam said...

eh,tibe2 touching plak..samelah zety pon ..mmg ade jugak curik2 mase bace buku dgn umar,buat buku2 yg ade xtvt tu..dan kdg2 mmg memeranjatkan yg umar blh buat and tau byk bende =(

kakyong said...

lama tak singgah sini.. dah makin comel si kakak Zara...

hopefully Lily & Anak2 sekeluarga hepi2 sokmo..

bagus sgt bila anak dah mula suka bercerita.. so kena lah rajin2 layan bersembang... ;) seronok sebenarnya mdengar anak2 bercerita..

ieda said...

haah pic yg 1st dress tu cantik lahh .. cute je zarra .. dah besar kan kejap je dah nak sek lah tuu :)

maya amir said...

time really flies.. sedar2 kang dah darjah 1 zara ni:)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

shantek date tu,
sume 111111 yer...
cutela zara ngan dress.. =)

juelee said...

happy besday princess zara... alahai cepat je anak2 membesar kan?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016