Zareef at JJBT..

Masih citer Sabtu lepas..pas cuci2 mata kat GM Klang, meneruskan outing ke jusco bukit tinggi plak..1st timelah adik Zareef smpai cni..pasni kompem jjbt jadi tpt hangout fevret sbb dekat ngan umah..hehehe..lama gak melepak kat jjbt tu dr petang bwklah ke malam..usha2 langsir, renew j-card, beli baju baru adik sehelai dua, makan2 n last skali layan kakak Zara main kt tpt main budak2 tuh..nway, part layan kakak main mmg tugas papalah..mama layan Zareef jek..bukan main lame lagi papa melayan kakak..main game bolinglah, ketalah, horselah, masuk wonderland tulah..smpai naik bosan dh adik menunggu..huhu

Klaaa..malas nk story pjg..layan gmbar Zareef jekla..


Zareef with mama n kakak Zara

Aksi2 Zareef dalam stroller..layan die borak n sengih jekla



Mata terbeliak!! bosan sbb mama byk sgt snap2 gmbar ke dik..=p

Dah bosan tunggu kakak main, kompemlah nak nyusu plak kan..bwk masuk dlm babyroom plak..entah ape yg die happy sgt tuh..

Khusyuk dgr mama berceloteh ek..=p


Tgk adek dh comot2, tros tukarkan baju plak..dok atas tpt tukar diapers ni pon masih nak menyengih..=)

Settle sudah..

Penat tunggu kakak main game smpai tertido2 adik..huhu


Klaa..takkan nk tepek gmbar adik jek kan..gmbar Zara adelah jugak nih..act arituh Zara buat ragam plak..leh menangis2 nakkan patung Barbie tuh..sebelum ni ada gak belikan die patung ala2 mcm tuh tp yg murah2 jekla..yg tk smpai rm10 tu pon..entah mcm mane arituh die sibuk nkkan Barbie tu jugak..jenuh mama memujuk..dhlahnak yg mahal..huhu..nasib mama berjaya pujuk die akhirnya..nantilah sayang, ujung bulan ni mama ada rezeki lebih, inysaAllah mama belikan Barbie yg ori ni yek..=p


Dh siap pegang barbie idaman hati..nk barbie mermaid katanya

Tapi..mama cadang nk belikan die yg barbie princess nih..maybe yg Ariel sbb Ariel ni mermaid, pastu ada baju salin ala2 princess jugak..zara kan suka princess2 + mermaid2 ni..kire 2 dlm 1 lah..tunggu ujung bulan k kakak..=)

Ni plak time die main game kete

Yg ni jekla smpat mama snap..yg lain tu zara main ngan papa so kem salamlah papa nk amik gmbar bagai kan..=p


Apepon, enjoy jek bile dpt outing ngan anak2 nih..tp penat mmg penatlah..kakak dh makin byk ragam..adik kecik pon ada peel sndiri..baby kan..cpt penat n cpt haus..dhlah susah tido dlm stroller si Zareef tuh..heheheh..apepon, still happy bile dpt spent time sama2 ngan yg tersayang..korang pon mesti mcm tu kan..=D



9 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alolo..comel jer Zareef ni senyum..
murah senyumanlah budak ni..asal mama amik gmbr mesti senyumkan..tau2 jer mama amik gmbr nk masukkan dlm blog.. ;)

Betullah lily..biar letih tp puas hati bila tgk anak2 seronokkan..

mamyharraz said...

sy pun selalu outing berdua dgn anak.
kenalah berdikari sbb kami mmg dok berdua baba dia jauh kt negara org.

tapi memang puas hati dpt gembirakan anak :D

Nana said...

suke nye zareef dapat jalan2 ek
sama la zara ngan damia
asal nampak barbie sure suh bli

etiey.com© said...

comelnya si kecik.. bam bam.. ni yang baut kakak bertambah geram agaknya kan

NzA said...

wah, zareef dh mula meronda2 dgn kakak ye....

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

bestnye dpt outing dgn anak dan suami. hOpe kOrang hepi mcm nie selamanya. aminnnn...

p/s: kina suka tgk family bahagia mcm nie.

zailamohamad said...

stroller Zareef sama ngan stroller Ashraf;)

mama_umar_maryam said...

hehehe,mase bb tgh kecikk lg mmg best jugak jln2 sbb sumbat nenen je pastu tdo dlm stroller,skg ni klu kitorg nk kuar mane2,adeh..pikir byk kali gak.sbb maryam tu lebih lasak dr umar..huhu

Dilla Ady said...

tak penah lagi kuar jalan2 ngan anak camni...bagus la diorang behave! acha kalu tgk dilla drive konpem nk duk kt riba walaupun die tau ummi die tgh drive...tak kire!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016