Progress rumah- Pt 1

Update tentang rumah after 2 weeks di'kerja'kan kontraktor..=p


Grill rumah dah siap pasang..

Plaster ceiling + wiring kipas lampu kat living hall dah siap

Kitchen kabinet still in progress


Kalau tgk binaan grill, plaster ceiling n kitchen cabinet, mmg nmpak jelas kami amik design yg simple2 jek kan..grill jenis yg biasa jek, no wrought2 iron bagai (ejaan tak tau btol ke tak)..plaster ceiling pon simple jek cornishnya..kc plak just pasang kat dry kitchen...wet kitchen kemudian tmbah klu ada rezeki lain..sume serba sederhana sbb bajet tight..dulu ingatkan dlm masa 2 taun smpat kumpul duit lebey sket..rupenye tk tercapai pon..huhuhu..so tak kisahlah simple2 pon asalkan ada kan..(alasan org takde bajet..=p )

Nway, kontraktor inform cube siapkan sume yg kitorng tempah nih on 10th June..after complete, dh leh pasang lampu kipas, bersihkan umah n cat mane yg patut..hmmm..tk lama jek lagi nk pindah..mcm tak caya pon ada..barang berkoyan2 lagi tk kemas nih..ada sesape nk tolong???? hehehe

Ohhh..sebelum tuh nk share satu citer (citer la sgt...)..arituh papa ada call tuan umah yg kami sewa skang ni utk inform yg kami bakal berpindah sebelum ujung bulan jun nih..tuan rumah tu mmg jenis yg senyap jek..as long as kami byr sewa, die mmg takde kontek2 pon..so masa papa call tu baru die ckp yg die pon ada cadang nk call kitorang seminggu dua lagi..rupenye, die dh ada plan nk amik semula umah ni after raya akan dtg..tk taula either die nk dok cni, or nak jual. tp mmg die nk kitorang kuar umah after raya tuh...fuhhhh..nasib baiklah umah sndiri dh siap..klu tk, mau kelam kabut nk kena pindah randah umah sewa lain kan...alhamdulillah..semoga sume urusan kami akan terus dipermudahkan Allah hendaknya..=)


12 comments:

OneSimpleMother said...

alhamdulillah.. rezki zara dan zareef tu.. cantik rumah lily. ada jugak kabinet dapur tu lily. kami ni lagi nan ado.. hehehe.. baru nk kumpul duit untuk renovet rumah.. :)

Effa Sahat said...

Alhamdulillah. seronok ada rumah sendiri kan ? rezeki si cilik zara dan si comey zareef.

:)

Izan Ishak said...

seronoknya lily...nak pindah umah dah ye. selamat mengemas~

NzA said...

ada rahmat disebalik kejadian tu....

seronok nk pindah rumah sndiri.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Best bila dh ada rumah sendiri..
Biar letih nk mengemas & angkut brg nk pindah..tp puas hati utk rumah sendiri.. :)

Sue said...

wah cntknye rumah.. kat mana tu lily? kitorg baru nk survey2 ni ha. hehehe.. sonoknye tgk org muda2 da ada rmh sndiri.

zareef da bigboy la! comellll... huhu

ZanaNordin said...

sikit2 lama2 dah siap pun sumer kan lily
excited ler plak bc citer lily
coz' zana pun insya allah...bulan 7 or 8 pindah rumah sendiri....
tp tak byk we'll buat..cuma nak pasang cabinet and awning dapur jer..pelan2 kayuh...

samalah lily
owner rumah zana sekarang nie pun senyap jer..takde nak called ke apa
yang penting kami bayar sewa tiap2 bulan...setakat lewat seminggu tu takde ler plak dia bising...he he he

Ummi Eisya&Amani said...

syukur,ada gak rumah sendiri..tempat nak berteduh anak beranakkan..nasib baik tulkan umah dah siap..dah ditentukan semuanya..

Dilla Ady said...

alhamdulilah allah permudahkan..sib baik da dapat umah kan..

dilla bab2 nk bagi idea tntg renovate umah nih mmg out la..huhuh

tp tahniah da duk umah sendiri..doakan dilla pulak ye!

nieda said...

best tau ada rumah sendiri..tahniah..slow2 kumpul duit nanti boleh hias rumah cantik2

zailamohamad said...

takpe, dah cantik dah tu..at least rumah sendirik kan..tu yang plg penting tu

MaSRifAh&AsrUL said...

ek ehhh cantik umah... lain kali leh buat g

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016