Seminggu sudah....


Zara n Zareef dihantar ke rumah bbysitter baru..So far, mama mmg sangat2 gembira n berpuas hati ngan penjagaan bbysitter kali nih..Wlupon bbysitter ni ada jaga few kids yg lain, tp teratur jek die buat sume kerja..Setiap kali amik budak2 balik pon, masing2 dh mandi n bersiap cantek2 smbut mama..Alhamdulillah, adik takdelah meragam sgt kat sana..Zara pon pndai bwk diri, lagi2 bbysitter ada sepasang anak yg masing2 umur 7 n 5 tahun..mama suka sgt bile setiap kali balik Zara citer pasal mama Nurul, makan nasik lauk sekian2, main ngan kakak Alia n abang Danial...nmpak die happy kat sana kan..=)

Act bbysitter ni ialah wife pada operator kat tpt keja mama..mama baik jek ngan operator tu, tp tk pernah tau wife die jaga budak..nasiblah ada operator yg lain bgtau..First time dtg umah dia arituh pon dh terus terbuka hati nk antar budak2 kat sana..rumahnye nmpak kemas n cosy sgt..mmg kak Nurul ni jenis pengemas kot..mama yg jaga anak 2 org jek pon rumah tk sekemas tuh..hehe..kak Nurul ni caj sorang rm250, so utk Zara n Zareef mama kena bayar rm500 lah..kire oklah kan..mama kire harga agak reasonable, yg penting harap dua2 anak mama terus serasi kat sana

Meh layan gmbar2 Zareef dlm keta either sebelum antar or pas amik dr umah bbysitter yek..Zareef punye mood mmg tak menentu..mklumlah kecik lagi kan..


Ada masa die buat muka blur..


Ada masa die dok sengih2 seronok plak dok dlm carseat tuh



Ada masa smbil duduk smbil perati toys yg mama sangkut

Ada mase menangis jugak wehhhh!!! Ni nangis sbb tk sabar sgt nk nysulah ni..huhu

Portable GPS aka movie player yg sedikit sebanyak membantu nk melekakan budak2 dlm keta..=)

Antara shots Zareef tgh layan kartun..=p




Kakak Zara pulak dh besar kan..so mood ok jekla..kdg wktu pagi klu die tkmau bangun mmg mama angkut jek bagi die tido kat seat belakang..time ptg mama amik plak, mmg dh segar bugarlah..nasib die nk mengalah duduk belakang tu kan..skang seat passenger depan mmg adik kena konker..=p


Balik dr umah bbysitter..muka mesti tgh gembira n senyum sokmo smbil bercerita itu ini kat mama..=)




P/s: Mmg suka sangat ngan bbysitter yg baru ni..tp bile dh pindah rumah, mmg jauh sketlah nk menghantar budak2..mencabar gak nk travel jejauh ngan si Zareef dlm carseat tuh..hope die oklah kan dok dlm keta..klu tak, kena pikir cari bbysitter/nuseri lain plak yg lagi dekat ngan umah baru nnti..huhuhu



4 comments:

maya amir said...

kalau dapat babysitter yg ok, senang sekt hati nak hantar kan.. tulaa kalau jauh, tapi dah serasi dgn babysitter tu mesti sayang nak tukar lain kan.. mcm tulaa akak..tu ygterpaksa travel jauh2 sbb sian kat anak2 nak kene tukar2 babysitter..lom tentu dijaga dgn baik:)

Ummi Eisya&Amani said...

alhamdulillah,lapang skit hatikan..zara makin hepi sejak dah ada adik ni..dah ada kawankan..

p/s:tlg vote eisya k..

zailamohamad said...

zaila ni tak pernah tukar nursery, sejak haziq sampailah ke adik2 semua duduk situ..yang penting kita yakin ngan pengasuh tu..ikut kata hati seorang ibu;)

Dilla Ady said...

untung zara ngan zareef dapat babysitter yg baik camni..kite nk tinggalkan gi keje pun takde la susah hati kan lily...tp mahal ye rate kt sane..

sini paling mahal pun 200, kalu besau cam zara tu da 150 da..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016