Musim strawberry di Strawberry Leisure Park Genting


Salam Khamis semua..sambungan aktiviti kami di Bukit Tinggi Pahang, dua minggu lepas..after check-out dari Selesa Hillhomes Resort hari ahad tu, kami pisah dengan family in-laws. family in-laws nak singgah ke KL meanwhile kitorng plak plan ke Genting highland..kali ni tk nak naik smpai atas tau..tapi ke area Gohtong Jaya jek..mama teringin nak tengok Strawberry Park n Levender Garden kat genting..hihihi..sblm ni pernah dengar orang citer gi sane so alang2 dah dekat kan mohla singgah cuci2 mata sebentar..

So, sesampainya kat sane..terus terdetik besar jugak tempat ni..ingat kebun stroberi kecikkkk jek..agagaga..bayaran masuk tak silap mama rm8 untuk dewasa n rm5 untuk kanak2..zara zareef mula2 smpai tak berapa ada mood sebab diorng kepenatan mandi kolam kat resort pagi tuh..tapi bile nmpak stroberi sana sini mulalah cerah mata tuh..especially for zareef sbb die memang pencinta buah ni..kakak zara tak suka makan buah just suka petik2 jek..hoho..

Meh layan gmbar anak2 petik stroberi yek..mmg tgh musim die sbb banyakkkkkk sgt yg merah2 n besar2..geram tengok..ikutkan harga dia rm8 untuk 100g..kitorng petik smpai 300g lebih..agagaga..rambang mata tgk buah banyak sgt..by the way, beza genting ngan cameron, klu cameron of coz petik buah dlm cuaca sejuk..kat cni petik dlm cuaca panas..hihihi.tk cukup tinggi kot gohtong jaya ni so tak rasa sgt angin sejuk die..



Welcome to Genting Strawberry Leisure Farm

zara zareef dlm buah merah..hihi


rumah kayu kat belakang tu pejabat pengurusan dia

Kolam cantik



ok..jom masukkk..selfie jap mama n baby

baby bersungguh2 tgk atas..

die dok usha bunga ni rupenye..tak sure kat atas bumbung ni pokok apa

ok..dh amik bakul n gunting..ready nak masuk kebun

antara buah2 stroberi yg menggiurkan



happy diorng dapat petik buah..=)


sibuk sgtlah nmpaknye tu kan..hihi

papa n mama pon ikut menyibuk sama..=p



nmpak beria2 mem besar bagi arahan..kekekeke


ok..cukup2 lah tuh..jom gi timbang ya

kaunter timbang..ada jugak jual buah stroberi siap petik, n produk2 yg lain..total kami kena bayar rm46..termasuk 1 extra kotak stroberi mama beli

dah siap petik budak2 ni dh penat..so diorng nk minum..on the way ke cafe, sangkut jap kat gelungsur stroberi ni


ni kat cafe..comel jek set kerusi meja stroberi kan..hehe

pencinta stroberi..dan2 nak makan..huhu


yg ni sibuk riki2 air mama.beria nak sedut ye baby..kikiki

order fries n mushroom sup utk kudapan ringan anak2


ada burung parrot..leh amik gmbar ngn burung2 ni..ada photog yg jaga,..mama just amik dr kejauhan jekla..hihi

siap makan minum, jom sambung jalan

next port, kami ke levender garden..^_^ 


gambar2 lain to be continued k..=)


4 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Salina@IbuAqil said...

Seronoknya mama....
Anak2 dpt petik strawberry...
Kami pn lama sggh x memetik ajak ayah naik cameroon "musim hujan" katanya..
Sobsssssss!!

dokterFaryn said...

teringin nak bawak cik puans berjalan aktiviti camni. tapi taktau la dorang ni berminat ke tak. pantang cuti asyik nak mandi kolam je hahaha

aLyNnZ said...

alin pun pernah kesini sekali..seronok lar kan sbb tmpt n yer besar jugak..at least kalau teringin nak petik stoberi tak yah ler pai cameron kan kat genting pun ada..hihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016