Selesa Hillhomes Bukit Tinggi yang super selesa..^_^


Salam Jumaat kawan2.nk stori mori ttg holiday ke Bukit Tinggi dua minggu lepas..kami stay di Selesa Hillhomes Resort..dulu masa anniversary ketiga kitorng pernah stay kat sini tapi masa tu sebab bertiga jek so amik bilik hotel..kali ni holiday dgn family mertua so mama booked kan Premium 2-bedroom apartment..kat sni banyak choice utk apartment..ada yg biasa, ada yg kat tmpat berlif..n ada yng premium aka deluxe..so yg deluxe ni kalau tnye frontdesk die kata mahal sikit sbb view lebih strategik n umah lagi besar..so mama pon berkenan booked yg ni..alhamdulillah, dpt bonus sket aritu kan bulan 3 so kongsi2 rezeki ngn famili..^_^

Untuk apartment yg mama tempah tu mmg request yg ada lif..so diorng bagi kat area Selesa Tower..dapat tingkat 6 which is atas sekali so view mmg sgt superb..nmpak gunung ganang sumelah kan..hihi..bilik ada 2, bilik air pon dua..satu kat tingkat atas (aparetment ni 2 tingkat) n satu lagi kat tingkat bawah..dapur ada peti ais besar, dapuk masak, alatan2 mcm cerek, pinggan ,cawan suma..cukup selesalah untuk kami anak beranak, mak ayah mertua n sorang adik ipar..=)


On the way..mama n bby zayed..susah senyum budak ni skang..hoho

kami dari kuantan, in laws plak dari batu pahat..so janji berjumpa di genting sempah..hihi..smbil tu mehla mengisi perut..abang ngan baby ni nmpak bby mmg bulat sangat2 kan..hahaha..zareef dah kurus kering dah skang

advance bday gurl..daripada tahun lepas mmg rezeki die smbut bday ngan atok n nenek..hihi

zareef manja2 ngan atok 

lagi ahli rombongan..mil n adik ipar..sori yek gmbar candid..kekekeke

So, meh layan gmbar dalam apartment yg mama..kot ada yg berkenan nk bercuto kat sini jugak kan..ni zara zareef dlm main bedroom..besar sgt bilik ni..ada katil double n satu katil single 

Bilik ni bagi kat mak ayah mertua n adik ipar duduk

Ni second bedroom..katil besar sebijik..mama bwk toto sndiri so malam2 anak2 tido bawah..tp bila pagi ade jek yg sesat naik katil sekali..hahaha

ni toilet kat sblh atas..takde bath tub ye..=p 


Dua budak ni mmg suka sangatlah dpt rumah ada tangga 

Ruang tamu n ruang makan



Dapur..90% lengkap dah except takde lighter nak nyalakan api dapur..kekekeke..

Toilet sblh bawah..kecik jek tp still ada shower utk mandi sume

View dari kaki lima tingkat 6..santekkkk kan

Ni plak view dari beranda rumah..ptg kami masuk tu baru pas hujan..tu yg berasap2 kabus ni..hihihi

Mil n adik ipar nk mengcheck in kan diri..saje pilih rumah yg ada lif sebab takdan nk naik turun tangga kan..=p

zara @ beranda..jaring2 sume lengkap dh utk safety purpose

my comel musyuk masyam

3 beradik..tgk kakak zara dh super selekeh..aaggaga

2 beradik kembar lain saiz..hoho


jakun nak main atas kitchen bar ni..

dlm kabinet ni alatan2 memasak, cawan2 pingga2, sudu2 sume ada..tapi kami tk masak pon..just guna pinggan cawan tu jekla utk dine in


So far, puas hati dgn rumah ni..sewa satu malam rm315..oklah not bad..sebelum ni kalau baca review ramai gak yg kata selesa hillhomes ni tak best..tapi bagi kami ok jek..tpt pon dekat mmg btol2 tepi highway kan so senang jumpa..=)..by the way, utk booking leh call or email dia..klu nk tgk website, last tgk aritu website diorng still under construction lagi


Tel : 09-233 0039  / 03-40426931 
  

7 comments:

Sidratul Muntaha said...

ingat lagi thun 2011 ke 2012 gi situ. mmg best. dpt belah bawah. dpt plak bilik mandi ade tab.apelagi budak2 ni
mandi sampai biru kaki tangan
ahahhaa

Nad MamaZN said...

menarik gak ni.. bleh masuk 2-3 famili lg sbb hall dia beso.. bentang toto depan tv je dah syok dah ni

mama tisya said...

nasibaik selesa kena ngan nama nye Selesa hillhomes...tk pernh try sini...kalo dtg rmi2 ok gk

mamaarifakeem said...

Salam. Ziarah dan salam.rindu... yuhuuu...bw guna hp jerlah mampu ni..huu...

Bestnyee cuti2, tetiba rasa nk g cuticuti plk aiihh...
Anak2 dah besar ha..terutama zayed.. lama.ketinggalan citer..huu..

aLyNnZ said...

alynn tak pernah sampai lagik..apa aktiviti yg boleh buat kat sana..tak sabar nak tunggu next n3..iyer lar si adik nampk bambam sungguh..sama lar dgn anak sulung alynn semakin kurus walaupun skrg nie semakin berselera makan..huhu

Ayu Ayunie said...

luas gak apartment dia. syok lahai jenjalan tido memana ni..

aina amin said...

Besar juga apartment.boleh la bawa family nanti.thanks for the review. =)
ainaez.blogspot.com

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016