Si kecik dah 11 bulan


19 April lepas baby Zayed 11 bulan dah..dari siang tu mama macam terfikir ada apa dgn tarikh 19hb ni macam ada sumthing jek..dah kol 11pm baru cakap ngn papa oooo baby umur 11 bulan dah harini..kikiki..kronik nye mama kan leh lupe umur anak..=p..apepon, aritu time umur 10 bulan 10 hari die dah start melangkah 4 tapak..so target mmg dah nak jalan..rupe2nye smpai skang die masih takut2 lagi..hihi..baru setapak dua, duduk..pastu merangkak laju2..^_^

Nway, skang bby dh pndai goyang2 badan klu dgr lagu..dulu2 tak tertarik lmgsung ngn bunyi2 muzik ni..now baru react lebih sket..haha..klu merajuk siap hentak2 kaki ok..manja mmg no 1..hobi die datang meleset pastu golek2 ngan mama or papa..klu salah sorang bangun, kompem nangis mintak diangkat..manja kannnn..


Antara gmbar2 trbaru busyuk masyam ni..^_^..now gigi dah ada 2 batang dah


skang suka buat muka serius klu amik gmbar die..cukup susah nk bagi ketawa..hoho

our lil sunshine..umur 11 bulan masih nk bergendong lagi..maybe sbb lom leh jalan kan..takpe dik, mama sudi kendong awak..hihi


By the way, next mth umur setahun dah..kalau ikutkan sejarah kakak n abang die..tinggal sebulan ni huru hara dahla mama plan utk 1st bash..hihi..tp for zayed, sory ye baby mama tkde plan bday party utk awak..sebabnya rasa bulan 10 aritu macam baruuuuuu sgt lagi buat majlis akikah die kan..so malas nak planning for another event,,haha...apepon, still ada sumthing special yg mama akan buat utk bday die tu..utk memori anak beranak kan..=)


Currently mama is so berminat dgn baby Marvel ni..so wlu takde bday party, still ada benda sikit2 nk design using this theme for zayed's 1st bday..=p


comel kan watak2 baby Marvel ni..^_^





5 comments:

Nad MamaZN said...

oo zayed 19/5 ek? kite due 21/5 in shaa Allah..
risonya, haha!
kejap je zayed dah beso, masa lily preknen kan zayed dulu, kita sama2 preknen, tp xde rezki kite gugur..alhamdulillah, harapnya kalini dipermudahkan..

lia ummiirfan said...

wahh.. bam bamnya zayed! dah leh jalan yea.. lepas ni terus berlari., :))

aLyNnZ said...

sekejap jew dah 11 bulan kan..sama lar dgn alynn terlupe baby D dah 11 bulan..sbb kebetulan kat opis ada event itu yg jadi lupe sabar je lar..

baby D 1 tahun 5 mei ni tak lama dah tapi tak der apa2 plan pun lagi..maybe celebrate biasa dgn ahli keluarga terdekat..

jaja_NorLiza said...

ha'ah..sekejap jer rasanya..dah besar dah baby..kakak zara maintain cute posing...lepas ni mama boleh la bg kawan kat kakak pulak..next baby girl..adik zayed..he!

effa zz said...

yeayy!

dah lama tak on blogging.

awak dah 3 orang!!

sama la kita.. tp baby kita 16 bulan.

:)))

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016