Pulau Kapas Pt 2 | Jom jalan2!!

Salam khamis sume..smbung entry Pulau Kapas..kat entry ni banyak gmbar pemandangan kot..hehehe..petang hari pertama tu pas mandi2 kat area chalet kami, papa ajak gi kawasan pulau yang bersebelahan pulak..actually, masih di pulau yg sama cuma kat sebelah lainlah..nak ke area sebelah tu, ada laluan macam jambatan batu sbb kalau tkde jambatan tu, kang kena lalu atas batu2 plak..hihi..nway, view kat kawasan satu lagi tu amatlahhhhhh santek..area situ ada satu lagi resort nama Kapas Island Resort..sempat mandi manda sekejap kat area cni, tapinye tak tau  nape air laut die tak secantek yang kat kawasan Kapas Coral Beach tempat kami menginap tuh..area sini, pntainya tak berapa landai, air kurang jernih + banyak sgt pasir..so smpat mandi sekejap jek then anak2 request nak balik semula ke area chalet kami tu..hihi


Perjalanan merentas  jambatan bermula..takdelah pnjang sgt pon jambatan ni sbnrnya..hihi

Nice view kan..rupenye kat sebelah sana ada jeti ..so siapa yg menginap kat Kapas Islang resort mmg turun kat jeti ni..tak macam kami yg turun betul2 tepi pntai kan

Abaikan perut muncit papa..agagaga

mama n kids

papa, zareef , baby dah  jauh ke depan..mama ngan zara hegeh2 lagi kat blkg sbb nak main tulis2 atas pasir jap..=p

sweet memories @ pulau kapas..=)

salah satu cafe yg ada kat pulau ni..byk jek cafe kat sni ada 4 tak silap..cuma harga masing2 mmg mahalla..dua kali gnda harga di daratan

aduhai, cantek, cantek, cantek..baru kat kapas kan lom lagi gi redang ek, perhentian ke, mabul ke..agagaga

pemandangan dari atas jeti

Traditional boat aka sampans

Love this pic!!

Us sefamili

Kat sni ada tugu pulau kapas..posing jap..anak2 dah serbu pntai masa ni..haha

ok..jom lepak mndi sini jap

budak kecik dh start maon kuis2 pasir

tapi tak berapa sukelah..berpasir sgt air kat sni..asyik kena masuk air sbb nak bilas baju yg berpasir..kekeke..kat area kapas coral beach jugak yg terbaekkk

kol 6 lebih masa nih..cun plak gmbar ngan matahari kat blkg tu kan..=p

my love.^_^

happy baby

suke betul kena

mama selfie

ok..jom balik ke area chalet kite..mengharung pasir..mama tercicir kat blkg sbb asyik berhenti amik gmbar..ekekeke

belah blkh tu area chalet kami

tapak2 kaki kesayangans saya..hihi

lagi gmbar santek..dekat2 kol 7pm mase ni matahari nak terbenam dah

me n my love..^_^


zara eksited tgk matahari terbenam..=p

kecut dah budak ni..haha

ok..jom balik bilik..on the way balik tgk org2 kapas coral beach resort tgh prepare port utk candle lite dinner..ada org dtg utk pakej hanimun kot..hihihi..btw, gmbar dah start kabur sbb lense kamera kena air..>_<


Aktiviti malam tuh, mmg lepak dalam bilik jek..wlupon tv just ada channel2 umum, tapi layan jekla..hahaha..papa ajak jalan2 kat luar tapi mama malas plak malam2 nak mempasirkan kaki kan..so just papa n zareef kuar makan dinner kat cafe..utk mama, papa tapaukan teh air n nasi goreng paprik..harga memang mahal dua kali gnda..cth nasi goreng rm12 n teh ais rm3..tapi tukang masak cafe ni masak serius ada umphhhh..sedappppp kotttt..teh ais die pon super sedap..tak rugilah bayar mahal..hihihii

dlm bilik pon sibuk main lagi 2 beradik ni

port fevret baby kat bwh meja..main maggi in cup..haha..konon bwk incase susah cari makan..=p

dinner yg super sedap walau hanya ditapau..dlm bekas air ada teh ais kaw..=p



Ada sikit lagi stok gmbar pulau kapas ni..kena buat satu lagi last entry nnti..huhu


5 comments:

Nad MamaZN said...

canteknya tgk matahari terbenam tu..

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Alololo sweetnya semua gambar..mesti rasa berharga each moments kan kak..bukan selalu dapat spent time together..

Syima ~Mama Kyra~ said...

kamain suka baby zayed dpt golek2 main pasir ye...nice view :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

puas hati la dia org berendam..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016